У нас є привид

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
У нас є привид
We Have a Ghost
Жанр містичний фільм жахів, кінокомедія, екранізація літературного твору[d] і фільм про привидівd
Режисер Крістофер Лендон
Продюсер
  • Марті Боуен
  • Ден Холстед
Сценарист Крістофер Лендонd
У головних
ролях
Оператор Марк Спайсер
Композитор Бер МакКрірі[1]
Монтаж Бен Бауден
Кінокомпанія
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 127 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2023
Дата виходу
Кошторис $75.3 млн[2]
IMDb ID 7798604

«У нас є привид» — американська комедія про надприродні явища, сценаристом та режисером картини став Крістофер Лендон. Фільм заснований на оповіданні Джеффа Мано «Ернест». У фільмі зіграли Девід Гарбор, Джахі Вінстон, Тіг Нотаро, Дженніфер Кулідж та Ентоні Макі.

«У нас є привид» вийшов 24 лютого 2023 року Netflix. Він отримав неоднозначні відгуки кінокритиків.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Дізнавшись, що в їхньому новому домі живе привид на ім'я Ернест, батько Кевіна створює канал на YouTube і робить привида та його родину відомими в Інтернеті. Однак, коли Кевін і Ернест починають розкривати правду про минуле Ернеста, вони стають мішенню ЦРУ.[3][4]

Актори

[ред. | ред. код]
  • Девід Гарбор Ернест
  • Джахі Вінстон Кевін Преслі
  • Тіг Нотаро докторка Леслі Монро
  • Еріка Еш Мелані Преслі
  • Дженніфер Кулідж Джуді Романо
  • Ентоні Макі Френк Преслі
  • Фейт Форд Барбара Менголд
  • Найлз Фітч Фултон Преслі
  • Ізабелла Руссо — Джой Йошіно
  • Стів Култер — заступник директора Арнольд Шиплі

Крім того, доктор Філ Макгро має епізодичну роль у ролі самого себе.

Виробництво

[ред. | ред. код]

Було оголошено, що виробництво фільму «У нас є привид» почнеться в липні 2021 року, сценаристом і режисером фільму стане Крістофер Лендон. Картина заснована на оповіданні Джеффа Мано «Ернест». До акторського складу входять Ентоні Макі, Девід Гарбор, Джахі Вінстон, Тіг Нотаро, Дженніфер Кулідж, Еріка Еш, Найлз Фітч, Ізабелла Руссо, Фейт Форд і Стів Култер.[5] Гарбор грає роль привида Ернеста. Він був першим вибором Лендона на цю роль. Він сказав Entertainment Weekly : «Я знав, що ця роль неймовірно складна, тому що в ній немає діалогів, тому йому просто доводиться робити так багато з малого. У нас була зустріч, і він сказав мені, що боїться цього, і я зрозумів, що це чудово, оскільки це показує, що він почувається вразливим, заінтригованим і схвильованим. Наприкінці нашої зустрічі, я думаю, ми обидва дійсно відчували, що це був хороша зустріч».[4]

Основні зйомки розпочалися в серпні 2021 року в Дональдсонвіллі та Новому Орлеані.[6] Через кілька тижнів зйомки були припинені через обрушення на Луїзіану урагану «Іда». Виробництво відновилося в жовтні, щоб завершити зйомки сцен у місті Ассансьйон на західному березі.[7][8]

Прем'єра

[ред. | ред. код]

«У нас є привид» вийшов 24 лютого 2023 року Netflix.[9]

Відгуки

[ред. | ред. код]

На агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes рейтинг схвалення фільму становить 43 % на основі 40 рецензій із середньою оцінкою 5,2/10. Консенсус критиків вебсайту звучить так: «„У нас є привид“ — весела концепція з талановитим акторським складом; на жаль, ця моторошно-нерівна стилістика 80-х також має дуже мало уявлення про те, що з ними робити». На Metacritic фільм отримав середню оцінку 53 зі 100 на основі 23 критиків, що означає «змішані або середні відгуки».

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. We Have a Ghost (2023). Soundtrack.net. Процитовано 4 лютого 2023.
  2. Fastlane NextGen: Initial Certification Search (Type "We Have a Ghost" in the search box). Louisiana Economic Development. Архів оригіналу за 15 червня 2020. Процитовано 27 січня 2023.
  3. Squires, John (26 січня 2023). 'We Have a Ghost' Trailer – David Harbour Haunts a House in 'Freaky' Director's New Movie. Bloody Disgusting. Процитовано 27 січня 2023.
  4. а б Collis, Clark. David Harbour's spooky spirit goes viral, scares Jennifer Coolidge in 'We Have a Ghost' trailer. Entertainment Weekly. Процитовано 27 січня 2023.
  5. Grobar, Matt (20 липня 2021). Christopher Landon To Write & Direct Netflix Pic 'We Have A Ghost'; Anthony Mackie, David Harbour & More To Star. Deadline Hollywood. Процитовано 27 січня 2023.
  6. Tortorich, Michael. Netflix movie 'We Have A Ghost' filming in Donaldsonville. Donaldsonville Chief. Процитовано 27 січня 2023.
  7. Tortorich, Michael. Netflix movie 'We Have A Ghost' production returns to Donaldsonville. Donaldsonville Chief. Процитовано 27 січня 2023.
  8. Tortorich, Michael. Filmed in Donaldsonville, We Have a Ghost to premiere Feb. 24 on Netflix. The Gonzales Weekly Citizen. Процитовано 27 січня 2023.
  9. Khosla, Proma (26 січня 2023). Everything Coming to Netflix in February 2023. IndieWire. Процитовано 27 січня 2023.

Посилання

[ред. | ред. код]