Федеральні міністри Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Федеральний міністр — посада в Уряді РФ. Федеральний міністр очолює федеральне міністерство Росії. Відповідно до Конституції РФ 1993 року, уряд Росії складається з прем'єр-міністра Росії, його заступників та федеральних міністрів[1][2].

У Російській Федерації - Росії відповідно до Конституції та Федерального конституційного закону від 6 листопада 2020 року № 4-ФКЗ «Про Уряд Російської Федерації» федеральні міністри призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом Росії за пропозицією Голови Уряду Росії.[3].

Федеральні міністри беруть участь із правом вирішального голосу на засіданнях Уряду Росії, беруть участь у підготовці його постанов та розпоряджень, забезпечують їх виконання.

Міністр керує діяльністю відповідного міністерства на основі єдиноначальності, розподіляє обов'язки між своїми заступниками, вносить на розгляд Уряду Росії проекти нормативних правових актів з питань, що входять до компетенції свого міністерства; затверджує положення про структурні підрозділи міністерства, призначає на посаду та звільняє з посади працівників центрального апарату міністерства та керівників територіальних органів міністерства, затверджує статути підвідомчих організацій, укладає, змінює та розриває трудові договори (контракти) з їх керівниками тощо.

Міністр несе персональну відповідальність за виконання покладених на міністерство завдань. При здійсненні своїх повноважень федеральні міністри підзвітні Уряду Росії, а з питань, віднесених Конституцією Росії, ФКЗ Росії та Федеральними законами (ФЗ) Росії до повноважень Президента Росії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 листопада 2021. Процитовано 11 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. http://government.ru/gov/persons//
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 28 листопада 2021. Процитовано 11 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)