Феклісова Наталія Євгенівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Феклісова
Загальна інформація
Громадянство  Україна
Народження 10 жовтня 1974(1974-10-10) (49 років)
Чорноморськ
Спорт
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Вид спорту веслування на каное
Дисципліна Академічне веслування
Участь і здобутки
Нагороди
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу

Ната́лія Євге́нівна Феклі́сова (* 1974) — українська веслувальниця-байдарочниця, срібна призерка чемпіонату світу, учасниця літніх Олімпійських ігор в Сіднеї. Майстер спорту України міжнародного класу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилась 1974 року в місті Чорноморськ. Гребним спортом активно почала займатися з малих років, підготовку проходила в одеському спортивному товаристві «Україна».

Завдяки низці вдалих виступів виборола право захищати честь країни на літніх Олімпийських іграх-1996. У програмі четвірок на 500 метрів дішла до півфіналів, де фінішуровала четвертою.

2000 року пройшла кваліфікацію на Олімпійські ігри в Сіднеї. У двійках на 500 метрів з напарницею Ганною Балабановою зупинилась в півфіналі. Стартувала в четвірках на дистанції 500 метрів разом з Ганною Балабановою, Марією Ралчевою й Інною Осипенко. Зуміла дійти до фінальної стадії турніру, однак в вирішальному заїзді фінішувала п'ятою.

2001 року потрапила в головний склад української національної зборної. Брала участь у змаганнях чемпіонату Європи у Мілані, здобула золоту нагороду — виграла в заліку чотиримісних байдарок на дистанції 1000 метрів. Згодом виступила на чемпіонаті світу в Познані — у тій же дисципліні стала бронзовою призеркою. Незабаром по закінченні цих змагань вирішила завершити професійну спортивну кар'єру.

Джерела[ред. | ред. код]