Фелікс, Нет і Ніка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фелікс, Нет i Ніка
Felix, Net i Nika
Загальна інформація
Автор Рафал Косік
Жанр пригодницький роман, фентезі
Країна Польща
Мова оригіналу польська
Видавництво Powergraph (Польща), АССА (Україна)
Перекладач Ірина Шевченко та Олена Шевченко
Оформлення Ігор Дунец (укр.)
Дати публікацій
Перше видання листопад 2004
Українською мовою лютий 2019

«Фелікс, Нет i Ніка» ( пол. Felix, Net i Nika) – серія пригодницьких фентезі книг для дітей та молоді польського автора Рафала Косіка. Вона розповідає про пригоди трьох підлітків - Фелікса Полонія, Нета Білецького та Ніки Міцкевич, які навчаються у гімназії імені професора Стефана Кушмінського, міста Варшава. 13-річні друзі протистоять шкільним хуліганам, бандитам та навіть духам, розв'язують загадки та детективні історії. Перша книга серії польською мовою побачила світ у 2004 року у видавництві «Powergraph».

Екранізація[ред. | ред. код]

На основі книги «Фелікс, Нет і Ніка та ймовірна катастрофа» («Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa») було створено фільм. Його прем'єра відбулася 28 вересня 2012 року. Зйомки фільму стартували 12 липня 2010 року в Познані, надалі місцем зйомки стали: Пнево, Чолпін, Вилкове, Варшава та Лондон. Режисер фільму - Віктор Скрінецький. Головні ролі виконують Каміль Клієр (Фелікс), Мацей Столярчик (Нет) та Клаудія Липковська (Ніка).

Переклади[ред. | ред. код]

Книги про пригоди друзів Фелікса, Нета і Ніки стали бестселером і перекладені вже литовську, угорською та чеською мовами. У 2019 році видавництво «АССА» (Україна) видало українською першу книгу цієї серії - «Фелікс, Нет і Ніка та банда «Невидимих».

Посилання[ред. | ред. код]