Фрай-джек

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бакербзе
Фрай джеки з омлетом
Походження Белізька кухня
Необхідні компоненти борошно, розпушувач, сіль, олія, вода
Зазвичай використовувані компоненти джем, боби, сир.

Фрай джек — традиційна страва белізької кухні[en]. Це обсмажені у фритюрі шматки тіста, які подають на сніданок і які можуть мати форму кіл або трикутників.

Загальні відомості[ред. | ред. код]

Фрай-джек не унікальний для Белізу. У різних країнах світу використовуються різні назви, у тому числі бене в Новому Орлеані, США, сопапілья в Мексиці і на південному заході США, або просто «смажене тісто»[1].

Приготування починається з борошна та інших інгредієнтів, зазвичай включаючи розпушувач, сіль, олію та воду. Потім суміш готують на сковороді[2]. Підготовка включає створення тіста, а потім потрібно дати йому час для вистоювання або щоб воно піднялося. Як тільки тісто піднялося, його розкочують, а потім нарізають смужками або шматочками. Після того, як вони обсмажені в олії, вони можуть бути покриті такими інгредієнтами, як джем, боби або сир.

Див також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. How to Make Belizean Fry Jacks | Belize Travel Blog. (n.d.). Belize Travel Blog. Retrieved from http://belize-travel-blog.chaacreek.com/2012/08/how-to-make-belizean-fry-jacks/ [Архівовано 2013-12-17 у Wayback Machine.]
  2. Fry Jacks [Архівовано 2019-01-03 у Wayback Machine.] Flavors of Belize magazine

Література[ред. | ред. код]