Фредерік Ачом

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фредерік Ачом
англ. Frederick Achom
ПрізвиськоФредді (англ. Freddie)
Народився22 січня 1974(1974-01-22) (50 років)
Лагос, Нігерія
Країна Велика Британія
Національністьнігерієць[en]
британець
Місце проживанняЛондон,
Велика Британія Велика Британія
Діяльністьбізнесмен
Відомий завдякиГоловний виконавчий директор та засновник Rosemont Group Capital Partners
Знання мованглійська
Діти2 (один син та донька)

Фредерік "Фредді" Ачом (англ. Frederick "Freddie" Achom, нар. 22 січня 1974, Лагос) — британський бізнесмен із діяльністю в Парижі, Нью-Йорку та Лондоні.[1] Він є співзасновником і головою Rosemont Group — приватної інвестиційної групи з вкладами компаній, які зацікавлені в галузі біотехнологій, вебплатформ в галузі технологій виноторгівлі, землекористуванні та забудов нерухомості.

Ачом був показаний як один з 1000 найвпливовіших лондонців у Evening Standard в 2010 році,[2] а потім в 2011.[3] П'ять років поспіль він був вказаний як один із топ-100 найбільш важливих темношкірих підприємців у Великій Британії.[4] З 1982 року Фредерік живе у Лондоні.

Крім своєї бізнес-діяльності, він також є засновником Rosemont Group Foundation, що займається некомерційною діяльністю.[5]

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Ачом народився в Лагосі, Нігерія, в 1974 році, в сім’ї матері домогосподарки та батька страхового брокера.[6] Будучи наймолодшим в сім'ї, що складалася із 3 хлопчиків та 1 дівчинки, він провів свої перші роки, живучи в Лагосі. Його батько — відомий бізнесмен і акціонер комерційного банку FinBank в Нігерії.

Ранні бізнес-інтереси

[ред. | ред. код]

Achom почав свою кар'єру в різноманітних приватних бізнес - секторах, включаючи фінансові послуги компаній, нерухомість геодезичної фірми,продажів і маркетингу компаній. Він зрештою створив свій власний розвиток бізнесу та агентство стратегічного фінансування , спрямованого на малі і середні підприємства, поряд з кількома партнерами, з назвою CityBusinessPartnersLimited[19]CityBusinessPartnersLimited припинила свою діяльність ,як компанія із обмеженою відповідальністю( ceasedtradingasLimitedcompany) в серпні 1998 року, в той час як Achom і деякі початкові партнери продовжували формувати партнерства з цілковито однаковим ім'ям.CityBusinessPartners було продано декілька років пізніше EGCGroupв області 9000000 фунтів. Перше підприємство Achoma в інвестиційному секторі було створене у 2001 році, коли він став співзасновникомBoington&Frederick, одним з перших альтернативних інвестиційних консультативних, орієнтованих на хороше вино як альтернативний актив традиційних інвестицій, таких як акції та облігації. [21]Підприємство було недовгим, оскільки ринок був неперевіреним і в той час був схожим на досить спекулятивний, таким чином не добре прийнятий фінансовими регуляторами. У перший рік фірма була закрита, разом з сімома іншими такими компаніями, в інтересах суспільства. У 2005 році Aecom купує контрольний пакет акцій вBordeauxWineCompany, [22] компанія була реорганізована і протягом минулого десятиліття торгує як партнерство пропонуючи послуги спеціально для високих осіб NetWorth та установ. Achom продовжував інвестувати в декілька ЗМІ, що були пов'язані з підприємствами і публікаціями, включаючи перший відпочинковий довідник у Великій Британії під назвою LeisurePages. ThePleasurePagesLimited – зараз розпущено.[24] Розробка земельних і майнових вкладів а також диверсифікації інвестиційних продажів і консультацій по придбаннюPropertyClinicGroupandUniversalPropertiesу 2008 р. Він був також одним з перших інвесторів у Великій Британії (intheUKarmofluxuryItaliankitchendesignersandbuilders, ) розкішних італійських кухонних проектувальників і будівельників, Pedini, який був проданий в 2010 році [25]

Rosemont Group

[ред. | ред. код]

У 2002 році ФредерікAchom заснував RosemontGroupCapitalPartners (RosemontGroup),[26] підприємство інвестиційного фонду на офшорній основі. Основна увага Rosemont Групи це спільні підприємницькі інвестиції і капітал фінансування ,впровадження нових технологій та етап зростання розвитку, розкішні товари та послуги,ресторани, ексклюзивні члени клубів та фінансові продажі. У 2012 році, Achom перебудував основний інвестиційний фокус Rosemont Групи можливостям на початку і зростання ступенів технологій, біотехнологій та компаній із екологічно чистими технологіями на ринках. Група Rosemont придбала частку послуг в компанії (RESCo) в поновлювані джерела енергії, CommunicationPowerEngineeringCompany (CPEC) group. CPEC є однією із найстаріших перерахованих компаній Індії та вказаної на Мумбаї в прем'єрах фондової біржі. До прийняття свого засновника і голови в 2010 році, CPEC спеціалізується на виробництві виготовлення шестерень і загального консультування енергетики та інженерних галузь. В даний час компанія контролюється сім'єю Shamji і Achom. Наразі, Achom також виступає як інвестиційний партнер у різних компаніях цифрових технологій на ранній стадії, включаючи додаток провідної парковки AppyParking, [3] [32] [33] [34] Додаток інкубатор Appitalist, творча соціальна мережа Grandaad.com, соціальні медіа і платформа управління аудиторії justgo.com. Поза технологічним сектором, він був зацікавлений [37] і зазнав поразки в модному вуличному бренді HersheyPascualFashion [38]. – Біржовики, що включали HouseofFraser, Lipsy, Next, andLipstickBoutique.

Енергетичні компанії

[ред. | ред. код]

Група RosemontАчома разом із фондовою біржоюМумбаїв включені в CPEC Ltd,має кілька допоміжних енергетичних компаній в межах вкладів компаній [39], але як і раніше спеціалізуються в будівництві, володінні та управлінні комунальними підприємствами сонячної електростанції в Індії та інших ринків, що розвиваються. Їхні допоміжні компанії включають EUROSOLAR PowerLtd. [41], який був придбаний в 2011 році, ArtheonTeleVentures, інвестиційної холдингової групи [42] з декількома компаніями і супутніми інвестиціями, включаючи FlexenclosureTelecomIndiaPvt. І ТОВ OmnigridMicropowerKoPvtLtd. [43] Achom через CPEC був серед засновників інвесторів в OmnigridMicropowerCo. [44] У 2013 році компанія отримала нагороду Всесвітнього економічного форуму якTechnologyPioneers2014 [45] У рамках програми TechnologyPioneers, ОМС був запрошений на Всесвітній економічний форум в Давосі 2014 року, а також "SummerDavos" у Даляні, Китай, в 2013 році [46]

Членські клуби та ресторани

[ред. | ред. код]

Перші члени клубу Ачома були в 2005 році в спільному підприємстві із Beirut-based CircleManagementGroup. Разом вони відкрили Crystalmembersclubв ексклюзивному районі Fitzrovia лондонському Вест-Енді. Партнерство розширилось у міжнародному масштабі і партнерські клуби були відкриті в StTropez, Cannes, LebanonandDubai. Achomіз співвласником членів клубуJalouse [50] [51], в MayfairHanoverSquare, поряд з AlexNichollandMorufYoozooph. Achom був показаний в Forbes [53] розпочавшиJalouse в 2008 році під час початку світової фінансової кризи. Тільки члени клубу, з його нагородами дизайнера Фенді який , був удостоєний декількох нагород, в тому числі найкращий клуб в LondonClub та BarAwards в 2009 році [54] і в 2010 році знову. У 2012 роціAchomразом із своїм діловим партнером AlexNicholвідновили TheScotchat 13 Mason'sYardinMayfair,[56][57] l [56] [57] сайт клубу, раніше відомий як віскі Сент-Джеймс.(TheScotchofStJames.[50] ) TheScotch був відзначений в VanityFair,[58] NewYorkTimes [59] andVogue [60] від часу його поновлення. AchomспівзаснувавBennettOyster, Bar&Brasserie [61] з Рей Duhaney творцем CheyneWalkBrasserie. [62] У 2013 році було прийнято BennettOyster, Bar&Brasserie віддати шеф-кухарю та ресторатору Гордону Рамсею [63] і він має відновити сайт, як LondonHouse.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

ФредерікAchom має сина і дочку, які живуть в Римі і Парижі. [66] Він завзятий лижник і сноубордист.

Нагороди та почесні звання

[ред. | ред. код]

Нагороджений Почесно London Evening Standard як один з "1 000 найвпливовіших лондонців" в 2010 році за його зусилля в бізнесі. Включений в список як один зі "100 найвпливовіших Чорних ділових людей у Великій Британії" в 2011 році. Ачом був запрошений на Number 10 DowningStreetпоряд з іншими почесними людьми, обраний за його успіх і зусилля в бізнесі.Упорядкований JP Morgan,PowerfulMedia та представлені тодішнім прем'єр-міністром Гордоном Брауном, список продемонстрував 100 чорних чоловіків і жінок, які піднялися на висоту в мистецтві, праві, політиці, фінансах і бізнесі. Achom, вдруге був внесений до списку Power у Великій Британії у 2012 за успіх і зусилля його RosemontInvestmentGroup. Почесно нагороджений вдруге в LondonEvening Standard як один з "1 000 найвпливовіших лондонців" у 2011 році. Знову занесений до списку у Великій Британії PowerList у 2013 році [11] Achom був запрошений на Number 10 DowningStreet вдруге. LloydsBankingGroup, PowerfulMedia та ThomsonReuters склали список 2013 року, який був представлений прем'єр-міністром Девідом Кемероном.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Meet the continental commuters. The Independent. 17 червня, 2011. Процитовано 14 Січня 2016.
  2. London's 1000 most influential people 2010: Night Owls. London Evening Standard. 15 листопада, 2010. Процитовано 14 Січня 2016.
  3. London's 1000 most influential people 2011: Night Owls. London Evening Standard. 7 листопада, 2011. Процитовано 14 Січня 2016.
  4. Power List 2013. powerful-media.com. Процитовано 14 Січня 2016.
  5. Freddie Achom Launches Rosemont Group Foundation. 24-7pressrelease.com. Процитовано 14 Січня 2016.
  6. Nigeria: Achom Cautions On Deductibles, Excess Clause - Rallys Support for Bailey. allafrica.com. Процитовано 14 Січня 2016.