Фіголла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фігола у формі серця.

Фіголла — це мальтійська випічка з марципановою начинкою, яка подається як великодні солодощі.[1][2][3] Вони часто мають форму сердечок, хрестів, зірок, рибок, зайчиків, будь-якого символу, який пов'язаний із християнством, особливо з католицизмом, але в наш час вони можуть бути сформовані у будь-якій формі, до чого захоплюється людина, якій ви даруєте.

Бісквітна основа переважно складається зі звичайного борошна, вершкового масла/маргарину, цукрової пудри, ванільної есенції, яєць, цедри лимона та води.

Начинка, схожа на марципан, виготовляється з меленого мигдалю, цукрової пудри, яєчних білків і мигдальної есенції. Деякі також можуть додати апельсинову цедру або більше лимона.

Фіголлі, як правило, покриті цукровою глазур'ю або розтопленим шоколадом із сотнями і тисячами зверху.

На Мальті їх печуть протягом Страсного тижня в католицькій деномінації християнства і дають дітям/близьким родичам або друзям, щоб з'їсти їх у Великодню неділю. У деяких мальтійських селах є традиція, коли священик благословляє Фіголлі на площі біля церкви разом із сучасними шоколадними пасхальними яйцями .

Вважається, що фіголлі (множина від figolla) має давнє сицилійське коріння, оскільки слово походить від сицилійського слова «figulina», що означає фігура. Їх також випікали для релігійних цілей, а також для перемоги над загарбниками, такими як турки, яких також зробили фігурами на згадку про ті події. Ці фігуліни, які випікали в Стародавній Сицилії, не такі популярні на Сицилії в наш час, але залишилися та розвивалися на Мальті .

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Malta: Figolli (Marzipan-Filled Easter Pastries) | European Cuisines.
  2. M3P : Malta Media Memory Preservation.
  3. Maltese Figolli - Easter Characters Recipe.