Хайда Сімоніс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хайда Сімоніс
нім. Heide Simonis
Ім'я при народженні нім. Heide Steinhardt
Народилася 4 липня 1943(1943-07-04)[2][3][…] або 1943[5]
Бонн, Третій Рейх[2]
Померла 12 липня 2023(2023-07-12)[1]
Кіль, Німеччина
Країна  Німеччина
Діяльність письменниця, політична діячка, авторка, поетка
Alma mater Кільський університет
Знання мов німецька
Посада член бундестагу Німеччиниd[3], Member of the Landtag of Schleswig-Holsteind, Minister-President of Schleswig-Holsteind[6], член бундестагу Німеччиниd[3], член бундестагу Німеччиниd[3] і член бундестагу Німеччиниd[3]
Партія Соціал-демократична партія Німеччини[6]
У шлюбі з Udo Ernst Simonisd
Нагороди
Хайда Сімонс у 2007 році

Гайда Сімоніс (народилася Штайнхардт у Бонні 4 липня 1943 року, померла в Кілії 12 липня 2023 року ) — німецький політичний експерт і член Соціал-демократичної партії Німеччини .

Коротка біографія[ред. | ред. код]

Сполучивши сертифікат про закінчення середньої школи, Саймон вирішив поглибити свої знання у галузі економіки, вступивши до університету в Ерлангу та Кілі. У період з 1967 по 1969 рік він перебував у Лусаці разом із своєю дружиною. Його обрана була досить цікавою, оскільки її чоловік був радником президента Замбії, Кеннета Каунди. Під час перебування в Лусаці, Саймон викладав теодіскіанську мову.

Згодом чоловік родини розпочав новий етап у своїй кар'єрі та переїхав до Токіо. Там він знову знайшов застосування своїм знанням і досвідом. На деякому етапі він звернув увагу на секретарку Кілії, викликаючи новий поворот в їхньому житті.

Примітки[ред. | ред. код]