Хаос (фільм, 1973)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хаос
вірм. Քաոս
Жанрдрама
РежисерЛаерт Вагаршян
СценаристВадим Меліксетян
У головних
ролях
Саркісян Сос
Карен Джангіров
ОператорЛевон Атоянц
КомпозиторЕдвард Мірзоян
ХудожникМихайло Антонян
Олександр Шакарян
Кінокомпанія«Вірменфільм»
Тривалість98 хв.
Мовавірменська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1973
IMDbID 0363736

«Хаос» (вірм. «Քաոս») — радянський художній фільм, знятий режисером Лаерт Вагаршяном в 1973 році на студії «Вірменфільм». Екранізація однойменного роману Олександра Ширванзаде. Прем'єра фільму відбулася в 1975 році.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається в Баку початку ХХ століття. Показано життя промислового міста — хаос капіталістичного світу. Боротьба суспільних класів і верств, експлуатація робітників, розкладання буржуазної родини, в якій над усіма почуттями панує жадоба грошей, — такі основні соціальні проблеми, на яких будується сюжет.

Великий нафтопромисловець Маркос Алімян заповідає своє майно старшому синові Сумбату, який не повернувся в батьківський будинок після навчання, звинувативши батька в накопиченні багатства шляхом пограбування людей. Згодом Сумбат під впливом грошей втягується в бізнес, забувши всі свої високі устремління і зраджує своїм поглядам. Молодший же син Мікаел, якого батько не посилав навчатися, вів розпусне, марнотратне життя, але під впливом благородної любові виправився і зміг змінити своє життя.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Хаос на сайті IMDb (англ.)