Червона каша

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Червона каша
Походження  Данія
Необхідні компоненти картопляний крохмаль, ягоди[d] і ванільний соус

Роте грютце — солодка страва німецької кухні і кухонь країн Скандинавії. Назва походить від типового червоного забарвлення через плоди які в ній містяться. В кашу входять подрібнені інгредієнти крохмалистих, які складають типову консистенцію. Інші плоди будуть мати назву відповідно жовта або зелена каша.

Приготування[ред. | ред. код]

За старими джерелами для підготовки потрібен сік червоних фруктів, таких як смородина та малина, вариться у воді або червоному вині. Якщо рисове борошно міститься в страві, то це буде червоний рисовий пудинг. Традиційно готують з малини і смородини з водою і проціджують інгредієнти через сито. Все залежить від рецепта, масу приправляють цукром, лимоном, ваніллю, вином або лікером. Для кращого результату використовують пшеницю, кукурудзу, картоплю або рис, або крохмаль. Також каша традиційно може бути з манною крупою або гречаним борошном, які дуже поєднуються між собою і страва повинна мати консистенцію не м'яку.

Здебільшого, частина фруктів повністю не вариться, тільки каша. Звичайні полуниці або сметана, солодкі вишні, однак, є комбінації, в які взагалі додають дикі ягоди, фрукти з саду, з основних інгредієнтів (наприклад, ягоди ревіню)

Червоні ягоди, як правило, подаються з молоком. Крім того, молоко та вершки, тобто збиті вершки, заварний крем і морозиво.

Поширення[ред. | ред. код]

Роте Грютце належить в основному до данської і шведської кухні. У Німеччині часто цю страву приписують як фірмову страву Північної Німеччини. Великої популярності здобула Роте Грютце Сютлерівського виду. Схожа страва в Східній Європі називається «кисіль».