Чернігівнафтогаз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
НГВУ «Чернігівнафтогаз»
Тип бізнес
Галузь нафтогазова
Спеціалізація розробка нафто-газових родовищ
Засновано 1961
Штаб-квартира Україна Україна, 17500, м. Прилуки, (Чернігівська область), вул. Вокзальна, 1
Холдингова компанія Укрнафта
Офіційний сайт Укранафти

Чернігівнафтогаз (нафтогазовидобувне управління) (НГВУ) — одне з провідних підприємств паливно-енергетичного комплексу України, яке входить до складу акціонерного товариства Укрнафта.

Історія[ред. | ред. код]

На території Чернігівщини першу нафту добуто у 1959 році, на Гнідинцівській площі, а вже у 1961 році розпочато видобуток нафти у промислових масштабах. У 1965 р. на цій площі було знайдено поклади природного газу. Надалі в регіоні відкрито і введено в експлуатацію понад 20 нафтових та газових родовищ, у тому числі і ті які сьогодні складають сировинну базу управління.

У 1985 році в історії управління відбулася значна подія — видобуто 100 мільйонну тонну нафти, що склало 40% від загальної кількості видобутої нафти в Україні за весь час видобутку.

Знак на Гнідинцівській площі - пам'ятка початку видобутку нафти у 1959 р.

Діяльність[ред. | ред. код]

Територіально-організаційна структура ВАТ «Укрнафта».

НГВУ «Чернігівнафтогаз» здійснює широкий спектр заходів, зокрема заводнення та гідророзрив пластів, застосування кислотно-лужних методів, прилуцькі нафтовики першими в Європі використали унікальний метод буріння бічних похило-спрямованих стовбурів з існуючих експлуатаційних свердловин, буріння горизонтальних свердловин і вилучення нафти методом внутрішньопластового горіння.

У 1995 році впроваджено технологію виробництва термоусадної стрічки ДТЛ-91 для анти корозійного захисту і нанесення її на труби.

Завдання[ред. | ред. код]

Сьогодні на порядку денному — технічна модернізація існуючих потужностей, стабілізація рівнів видобутку нафти, нарощування та зміцнення сировинної бази. В експлуатації знаходяться свердловини яким вже 35 — 60 років, що потребує значних коштів на ремонт. Інвестицій потребує і розширення пошукових робіт.

Склад[ред. | ред. код]

Управління має у своєму складі навчально курсовий комбінат та санаторій профілакторій «Нафтовик».

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]