Школьна Марія Костянтинівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марія Школьна
Школьна Марія Костянтинівна
Загальна інформація
Громадянство Україна
Народження28 жовтня 1997(1997-10-28) (26 років)
Київ
Спорт
КраїнаУкраїна Україна
Вид спортуСтрільба з лука
ТренериШкольний Костянтин Володимирович
Участь і здобутки
Нагороди
Майстер спорту України
Майстер спорту України

Марі́я Костянти́нівна Шко́льна (* 1997) — українська спортсменка, виступає в стрільбі з блочного лука, майстер спорту України.

З життєпису

[ред. | ред. код]

Народилася 1997 року у місті Київ. Почала займатися стрільбою з блочного лука 2008-го, тренував батько — Костянтин Школьний. За шість років здобула більше сорока медалей. Їздить на змагання, купує лук та стріли за власний рахунок — тому, що стрільба з лука «компаунда» є неолімпійським видом спорту.

Є переможницею зимового чемпіонату світу, літнього чемпіонату Європи, зимового Кубку світу, бронзова призерка зимового чемпіонату Європи.

Входить до складу збірної команди України серед юніорів та дорослих.

2014 року в Любляні (Словенія) на Чемпіонаті Європи зі стрільби з лука серед юніорів і кадетів у дивізіоні «блочний лук» «золото» виборола львівська лучниця Марія Школьна.[1]

Входить до складу української жіночої збірної, яка 2015 року виграла першу в історії медаль із стрільби зі складаного лука та першу в історії золоту медаль для України на чемпіонаті світу зі стрільби з лука[2]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Марія Школьна — чемпіонка Європи. Архів оригіналу за 5 червня 2021. Процитовано 5 червня 2021.
  2. Чемпіонка світу Марія Школьна: «Мої батьки мусили оплачувати всі змагання». Архів оригіналу за 5 червня 2021. Процитовано 5 червня 2021.

Джерела

[ред. | ред. код]