Юн Ин Хє

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Юн Ин Хе)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
У цьому корейському імені прізвище (Юн) стоїть перед особовим ім'ям.
Юн Ин Хє
кор. 윤은혜
Юн Ин Хє у вересні 2018
Народилася 3 жовтня 1984(1984-10-03)[1] (39 років)
Сеул, Південна Корея
Країна  Південна Корея
Діяльність акторка, модель, співачка, кіноакторка
Alma mater Kyung Hee Cyber Universityd
Знання мов корейська
Членство Baby V.O.X.d
Роки активності 1999 — тепер. час
Жанр поп
IMDb ID 1587783

Юн Ин Хє (кор. 윤은혜, 尹恩惠; нар. 3 жовтня 1984(19841003)) — південнокорейська акторка, співачка, артистка та модель. Вона дебютувала як учасниця жіночого гурту Baby Vox[en] і була у гурті з 1999 по 2005, а потім у 2022 році була учасницею WSG Wannabe[en], жіночого проєктного гурту. Відтоді Ин Хє перейшла працювати вв акторську сферу та отримала славу завдяки таким головним ролям у телевізійних драмах як «Палац» (2006), «Виноградар[en]» (2006), «Перший магазин кавового принца»[en] (2007), «Моя чарівна леді»[en] (2009), «Збреши мені»[en] (2011), і «Сумую за тобою»[en] (2012).

Кар'єра[ред. | ред. код]

1999—2005: Дебют із Baby VOX[ред. | ред. код]

Ин Хє дебютувала як учасниця Baby Vox[en] у віці 15 років, замінивши колишню учасницю (Лі Ка І) у 1999 році. Ин Хє була суб-вокалом у гурті[2].

Після її приєднання група випустила свій третій альбом «Come Come Come» у 1999 році. Цей альбом став їхнім першим серйозним успіхом, а їхні сингли «Get Up» і «Killer» досягли першого місця в корейських музичних чартах[3]. 2000 року в очі Ин Хє вистрілив антифат з водного пістолета, що був наповнений соєвим соусом і оцтом. Її агентство заявило, що підозрюваних хотів осліпити Ин Хє, але через те, що травми виявилися незначними, вона відмовилася подавати на нього до поліції[4].

Ин Хє також була частим гостем у популярному ігровому шоу «Людина Ікс[en]» каналу SBS з 2004 по 2005, здобувши популярність завдяки своєму образу «дівчини-воїна» в шоу та лінії кохання з Кім Чон Ґуком[en][5][6].

Слідом за колегою Сім Ин Джін[en], Юн Ин Хє закінчила свою шестирічну діяльність у складі Baby VOX у липні 2005 року, коли закінчився її контракт з DR Entertainment[7].

2006—2007: Проривний успіх із серіалами «Палац» і «Перший магазин кавового принца»[ред. | ред. код]

У 2006 році Ин Хє дебютувала в романтичній комедії «Палац», де вона зіграла звичайну дівчину, яка завдяки шлюбу з наслідним принцом стає кронпринцесою. Спочатку шанувальники манхви «Палац» поставили під сумнів її акторські здібності та розіслали петиції проти виконання нею головної ролі у серіалі, вимагаючи її заміни[8]. Попри суперечку, серіал «Палац» став величезним успіхом по всій Азії та приніс славу Ин Хє, зробивши її частиною корейської хвилі[9][10]

Потім Ин Хє дебютувала на великому екрані, зігравши роль боксера у фільмі «Легенда про різця семи сантиметрів[en]»[11]. Вона повернулася на телебачення, зігравши головну роль у серіалі «Виноградар[en]», який вийшов на KBS у липні 2006 року[12]. «Виноград» спочатку мав низькі рейтинги, але отримав позитивні відгуки за зворушливий сюжет і гру акторів, і згодом кількість глядачів зросла[13]. Ин Хє здобула нагороду за найкращу жіночу роль на церемонії вручення нагород Grimae Awards 2006, де переможців обирають кінематографісти кожної телерадіомовної станції в Кореї[14].

У 2007 році Ин Хє зіграла головну роль у драмі «Перший магазин кавового принца»[en] каналу MBC. Вона зіграла томбоя, якого роботодавець прийняв за хлопчика[15]. Драма стала ще одним величезним успіхом для Ин Хє, яку критики оцінили як акторку, яка вносить барвистий відтінок до своїх персонажів[16]. На 44-й церемонії вручення Премії мистецтв Пексан Ин Хє випередила акторок-ветеранів Кім Хі Е[en] та Пак Чін Хі[en], отримавши бажану нагороду за найкращу жіночу роль, ставши наймолодшою акторкою, яка коли-небудь отримувала цю нагороду[17]. Завдяки великому успіху серіалів «Палац» і «Перший магазин кавового принца» Ин Хє стала однією з найвисокооплачуваніших акторок в індустрії[10].

2008—2011: Критика акторської гри[ред. | ред. код]

У 2009 році Ин Хє знялася в романтичній комедії KBS «Моя чарівна леді»[en], зігравши зарозумілу, сувору спадкоємицю багатої бізнес-сім'ї[18]. Попри те, що «Моя чарівна леді» мала помірний успіх, Ин Хє різко розкритикували за її неприродну мову та акцент, а також за її регресію в акторських здібностях[19][20].

Ин Хє повернулася на великий екран через п'ять років із фільмом про повноліття «Маленька чорна сукня»[en] (2010), заснованому на однойменному романі Кім Мін Со у стилі чик-літ[21]. Потім вона знялася в романтичному комедійному серіалі SBS «Збреши мені»[en] (2011), зігравши розумну урядовицю, якій не пощастило у коханні[22]. Однак комерційного успіху обидва проєкти не досягли[23].

2012—2015: режисерський дебют, визнання та «Богиня моди»[ред. | ред. код]

У 2012 році Ин Хє дебютувала як режисер з короткометражним фільмом «В'язання[en]», який став її першим завданням як аспірантки в університеті Чунана[en]. Фільм був показаний на 17-му Міжнародному кінофестивалі у Пусані[en] та брав участь у конкурсі короткометражних фільмів Кореї[24][25]. Він також був показаний на 38-му Фестивалі незалежного кіно у Сеулі[en] як один із п'яти короткометражних фільмів у категорії «Новий вибір»[26]. Того ж року вона працювала в журі «Премії обличчя короткометражних фільмів» на Азійському міжнародному фестивалі короткометражних фільмів (AISFF)[27].

Наприкінці 2012 року Ин Хє зіграла головну роль у мелотрилері MBC «Сумую за тобою»[en], зігравши жертву сексуального насильства[28][29]. Ця роль стала переломним моментом для неї, яка отримала визнання критиків за свою гру[30][31]. За цим зіграла головну роль у романтичній комедії KBS «Одружися з ним, якщо насмілишся»[en], її героїня — 32-річна операторка колл-центру, яка подорожує в часі, щоб змінити своє майбутнє[32][33]. 2014 року Ин Хє разом із Пак Сі Ху отримала роль у китайсько-південнокорейському романтичному фільмі «Після кохання»[34].

У 2015 році Ин Хє зробила особливу появу у фільмі «Хроніка торговця кров'ю[en]» режисера Ха Чон У[en][35]. Потім вона приєдналася до другого сезону «Богиня моди», китайської програми виживання в галузі модного дизайну, де учасники мають продемонструвати суддям свої власні дизайни. 29 серпня 2015 року Ин Хє отримала перше місце в рейтингу[36].

2017–тепер: Повернення з паузи[ред. | ред. код]

У 2017 році Ин Хє повернулася в корейську індустрію розваг, де брала участь як регулярної учасниці розважального шоу «Дорога домашня тваринко, ми маємо поговорити» каналу tvN[37].

У 2018 році Ин Хє отримала роль у романтичній комедійній драмі «Попередження про кохання[en]». Це знаменує її повернення на малий екран через п'ять років після її останньої драми «Одружися з ним, якщо насмілишся», що вийшла у 2013 році[38].

У 2019 році Ин Хє знялася у 2-серійній романтичній драмі «Пісня Ґо Ґо»[39].

Скандали[ред. | ред. код]

Конфлікти з керівництвом[ред. | ред. код]

У липні 2007 року спливли конфлікти з агентства Ин Хє, Eight Peaks; зрештою вона подала свідоцтво про вміст (СПВ; 내용증명) про те, щоб скасувати її контрактну угоду з компанією[40]. Зміст першого СПВ стверджував, що в січні 2007 року вона затверджена на роль у драмі MBC «Ке Сера, Сера»[en] і навіть завершила читання сценарію та репетиції для майбутніх зйомок. Однак компанія Eight Peaks змусила Ин Хє відмитися від цієї ролі, щоб вона знялася у драмі їхнього виробництва, внаслідок чого її роль отримала Чон Ю Мі. Після того, як компанія відмовила у задовільнені її заяви, Ин Хє взяла дводенну відпустку в Канвондо в березні. Eight Peaks стверджували, що нічого не знали про цей так званий інцидент, і поширили в Інтернеті чутки про безвідповідальність Ин Хє, що завдало шкоди її репутації[41]. У серпні Ин Хє подала друге СПВ, яка містила докази на підтримку неприйнятних дій Eight Peaks. Ці дії включали неналежну обробку та розподіл/поділ заробітку і доходів, а також односторонній спосіб прийняття та виконання рішень, що спричинило величезні проблеми"[41].

Ин Хє і Eight Peaks нарешті дійшли взаємної згоди шляхом ретельних переговорів і мирно врегулювали свої конфлікти. Коли суперечка щодо її контракту була вирішена, у жовтні 2008 року було повідомлено, що Ин Хє підписала контракт із Kraze Entertainment, яка новою компанією, що управляє нею[42].

Звинувачення в плагіаті[ред. | ред. код]

Після перемоги Ин Хє у китайській модній програмі «Богиня моди», у якій вона представила біле пальто з комірами та унікальною бахромою на рукавах, щоб створити відчуття крил відповідно до теми фільму «Хроніки Нарнії», корейський модний дизайнер Юн Чхун Хо звинуватив Ин Хє в плагіаті. Дизайнер звинуватив Ин Хє в тому, що вона вкрала його дизайн після того, як йому стало відомо про її твір на шоу, і він опублікував порівняння свого творіння з творінням Ин Хє, заявивши, що він і його команда наполегливо працювали над твором із колекції F/W (Осінь/Зима). Юн Чун Хо також розповів, що він чув, що Ин Хє та її стиліст купили спонсорський наряд лише кілька днів тому[43]. Крім того, вона була втягнута в ще одне звинувачення в плагіаті, коли інший її дизайн був звинувачений у тому, що він схожий на сукню від 2015 F/W Dolce & Gabbana[44].

Ин Хє спростувала звинувачення, заявивши, що її ідея для вбрання виникла від стилю Victor & Rolf 2008 року та колекції Lanvin 2014 року, де використовувалися прикраси з пір'я. Крім того, вона засудила Юн Чун Хо за спробу заробити на її славі[45][46].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Замітки Прим.
2002 «Невідкладний закон №19[en]» Співачка Vegiemeal разом із Baby V.O.X. Камео [47]
2006 «Легенда про різця семи сантиметрів[en]» Хан Мін Джу [11]
2011 «Маленька чорна сукня»[en] Лі Ю Мін [21]
2012 «В'язання[en]» Не брала участь як акторка Короткометражний фільм; як режисерка [25]
2015 «Хроніка торговця кров'ю[en]» Ім Пун Бан Камео [35]
2016 «Після кохання» Ин Хон Фільм Південної Кореї і КНР [34]

Телесеріали[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Замітки Мережа Прим.
2006 «Палац» Сін Чхе Ґьон MBC [48]
«Виноградар[en]» Лі Чі Хьон KBS [12]
2007 «Перший магазин кавового принца»[en] Ко Ин Чхан MBC [15]
2009 «Моя чарівна леді»[en] Кан Хє На KBS [18]
2010 «Особистий смак»[en] Юн Ин Су Камео, серія 8 MBC [49]
2011 «Збреши мені»[en] Кон А Джон SBS [22]
2012 «Дорога надії» Себе Камео KBS [50]
2012–2013 «Сумую за тобою»[en] Лі Су Йон/Зої MBC [28]
2013 «Одружися з ним, якщо насмілишся»[en] На Мі Ре KBS [32]
2018 «Радий зустрічі» Себе Китайська драма (камео) Tencent [51]
«Попередження про кохання[en]» Юн Ю Джон MBN [38]
2019 «Пісня Ґо Ґо» Гун Сун-хва CGNTV [39]

Розважальні програми[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Замітки Мережа Прим.
2004-2005 «Людина Ікс[en]» Постійна гостя SBS [6]
2016 «Богиня моди» Конкурсантка 2 сезон Dragon Television[en] [36]
2017 «Дорога домашня тваринко, ми маємо поговорити» Гостя tvN [37]
2020-2021 «Найкращий зірковий рецепт у веселосторан[en]» Конкурсантка Серії 49–51, 61–63 KBS [52][53]
2020 «Закон джунглів у нульовій точці»[en] Учасниця акторського складу SBS [54]
2021 «Кулінарія — народження короля кулінарії» Конкурсантка JTBC [55]
2022 «Провести час з Ю[en]» Учасниця гурту WSG Wannabe[en] MBC [56]
«Кіліманджаро» Учасниця акторського складу з Хьо Джон[en], Юї та Сон Хо Джуном[en] tvN [57]

Дискографія[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Рік Трек Співачка Альбом/замітки Прим.
2008 «Salad Song» Юн Ин Хє разом із Лі Дон Гон Рекламний фільм Samsung Ziple
«사랑해 (I Love You)» Mighty Mouth разом із Юн Ин Хє Цифровий сингл
2009 «Ziple 'Asak'» Рекламний фільм Samsung Ziple
«Romance» Юн Ен Хе та Юн Сан Хьон «My Fair Lady OST»[en]
«Dash Girl»
2010 «AM 5:00 Do.U Production Crew (Outro)» «[Do.U] Know Me»
«Tic Tok» 2PM разом із Юн Ин Хє Цифровий сингл [58]
2011 «Love Is Blind» «Little Black Dress OST»[en]
«My Black Mini Dress» Юн Ин Хє, Пак Хан Бьоль[en], Чха Є Рьон та Ю Ін На[en]

Як посол[ред. | ред. код]

  • Посол зі зв'язків із громадськістю з питань протидії голоду (2023)[59]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Робота Результат Прим.
2006 42-га Премія мистецтв Пексан Найкращий акторський дебют (жінки, телебачення)[en] «Палац» Номінація [60]
19-та Премія Ґріме[en] Найкраща акторка «Виноградар[en]» Перемога [61]
Премія MBC драма Найкраща нова акторка «Палац» Перемога [62]
Нагорода за популярність (акторки) Номінація [63]
Найкраща пара з Чу Чі Хуном[en]
Премія KBS драма Найкраща нова акторка «Виноградар[en]» Перемога [64]
Найкраща пара з О Ман Соком[en]
Нагорода за високу майстерність (акторки) Номінація
Нагорода за популярність (акторки)
2007 Премія MBC драма Нагорода за високу майстерність, Найкраща акторка «Перший магазин кавового принца»[en] Перемога [65]
Нагорода за популярність (акторки) Номінація
Найкраща пара з Кон Ю Номінація
Мобільна розважальна премія Акторка драми Перемога [66]
2008 44-та Премія мистецтв Пексан Найкраща жіноча роль (телебачення) Перемога [67]
48-ий Телевізійний фестиваль в Монте-Карло Найкраща акторка Номінація [68]
3-тя Сеульська міжнародна премія драми Найкраща акторка Номінація [69]
2009 Міжнародна виставка корейських ювелірних виробів і годинників Найкраща леді ювелірних виробів Н/Д Перемога [70]
Премія KBS драма Нагорода за популярність (акторки) «Моя чарівна леді»[en] Перемога [71]
Найкраща пара з Юн Сан Хьоном[en]
Нагороди за майстерність, Найкраща акторка мінісеріалу Номінація
2011 Премія SBS драма Нагорода за високу майстерність, Найкраща акторка у спеціальнозапланованій драмі «Збреши мені»[en] Номінація
2012 Премія MBC драма Нагорода за популярність (акторки) «Сумую за тобою»[en] Перемога [72]
Нагорода «Зірка корейської хвилі»
Нагорода за високу майстерність, Найкраща акторка мінісеріалу Номінація
Найкраща пара з Пак Ю Чхоном[en]
Найкраща пара з Ю Син Хо
2013 Великі призи 10-ої річниці корейської хвилі Гран-прі, найкраща жіноча роль Перемога [73]
Премія KBS драма Нагороди за майстерність, Найкраща акторка мінісеріалу «Одружися з ним, якщо насмілишся»[en] Номінація
Нагорода Netizen (акторки)
Найкраща пара з Лі Дон Гоном
2016 18-та Премія Хуадін[en] Найкраща глобальна телевізійна акторка Н/Д Перемога [74]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. 윤은혜, 베이비복스 막내에서 브라운관 톱스타로. The Daily (кор.). 16 січня 2009.
  3. 앨범 정보: Come Come Come Baby (кор.). Melon. Процитовано 10 липня 2023.
  4. 'Anti-fans' force managers to increase stars' security. Korea JoongAng Daily. 23 жовтня 2006.
  5. [10LINE] Yoon Eun-hye. TenAsia. 2 вересня 2009. Архів оригіналу за 8 серпня 2017.
  6. а б Yun Eun Hye Talks About Kim Jong Kook on ′Running Man′. enewsWorld. 1 лютого 2013. Архів оригіналу за 20 травня 2017.
  7. Чжан Нань (8 липня 2005). 尹恩惠退出 Baby VOX組合又失一員愛將 (кит.). 國際線上. Архів оригіналу за 1 липня 2017. Процитовано 26 червня 2023.
  8. Female singers' soap roles provoke viewer anger. Korea JoongAng Daily. 20 вересня 2005.
  9. Princess Hours (Goong). Visit Korea. Архів оригіналу за 17 листопада 2020. Процитовано 9 серпня 2017.
  10. а б 10 Hallyu Stars. The Korea Times (англ.). 14 жовтня 2007.
  11. а б 윤은혜, 카리스마 탈출기 여고생으로 흥행 연속도전. nocutnews.co.kr (кор.). 21 березня 2006.
  12. а б Хван, Ю Мі (10 серпня 2006). Actresses venture to show their other side on TV. The Korea Herald через Hancinema. Процитовано 5 вересня 2013.
  13. 상승세 '포도밭'엔 '그 사나이'가 있다!. JoyNews24 (кор.). Процитовано 9 вересня 2007.
  14. '2006 그리메상' 최우수연기자상 수상. My Daily (кор.). Процитовано 9 вересня 2007.
  15. а б Yoon Eun-hye Goes From Girl Group to Boy Actor. The Chosun Ilbo. 8 серпня 2007.
  16. Interview with Yoon Eun-hye, who played the role of Koh Eun-chan in Coffee Prince. MBC Global Media. 27 червня 2007.
  17. 윤은혜 "받아도 되는지 모르겠다"...최우수상 받자 눈물 철철. My Daily (кор.). Процитовано 9 вересня 2007.
  18. а б New Drama to Bring Modern Princess With Edge. The Korea Times. 18 серпня 2009.
  19. "속상하고 미칠것 같아…" 울어버린 윤은혜 [Юн Ин Хє пролила сльози через критику її акторської гри]. The Chosun Ilbo. 14 вересня 2009.
  20. [Interview] Yoon Eun-hye "I cried because of my acting issue". Hancinema. 9 березня 2011.
  21. а б It actresses portray growing pains in chick flick. The Korea Times. 1 березня 2011.
  22. а б True Romance: new spin on rom-coms?. The Korea Times. 8 травня 2011.
  23. Yoon Eun-hye "Poor on the screens, I'll do better on home screens". Hancinema. 31 березня 2011.
  24. Yoon Eun-hye "I don't deserve this but..." Nate. 11 вересня 2012. Процитовано 26 серпня 2014 — через Hancinema.
  25. а б Yoon Eun-hye to Screen Directorial Debut at BIFF. The Chosun Ilbo. 12 вересня 2012.
  26. [Korea] The 38th Seoul Independent Film Festival to Start November 29th. Visit Korea. 22 листопада 2012. Архів оригіналу за 26 серпня 2014. Процитовано 26 серпня 2014.
  27. Yun Eun Hye to Serve as Special Judge for Asian International Short Film Festival. enewsWorld. 8 жовтня 2012. Архів оригіналу за 9 серпня 2017.
  28. а б Hong, Grace Danbi (9 жовтня 2012). Yun Eun Hye Becomes Park Yoo Chun's Leading Lady in I Miss You. enewsWorld. CJ E&M. Архів оригіналу за 12 липня 2015. Процитовано 29 жовтня 2012.
  29. Sunwoo, Carla (10 жовтня 2012). Yoon Eun-hye to play Park Yu-chun's love interest. Korea JoongAng Daily. Архів оригіналу за 27 січня 2013. Процитовано 29 жовтня 2012.
  30. Interview with 'Missing You' Heroine, Yun Eun-hye. KOFICE. 7 лютого 2013. Процитовано 22 березня 2013.
  31. Yoon Eun-hye Embraces Mature Roles. The Chosun Ilbo. 16 лютого 2013. Процитовано 16 лютого 2013.
  32. а б Yoon Eun-hye takes on cheery role. Korea JoongAng Daily. 11 жовтня 2013.
  33. Yoon Eun-hye back in rom-com fantasy. The Korea Herald. 10 жовтня 2013.
  34. а б Park Si-hoo, Yoon Eun-hye meet on big screen. The Korea Times. 2 лютого 2016.
  35. а б Yoon cast in tale of blood merchant. Korea JoongAng Daily. 29 травня 2014.
  36. а б Yoon Eun-hye's coat is the big winner. Korea JoongAng Daily. 13 жовтня 2015.
  37. а б Yoon Eun-hye to begin activities in Korea after long hiatus. Kpop Herald. 9 листопада 2017.
  38. а б Yoon Eun-Hye learns true love in 'Love Alert,' following long hiatus. Kpop Herald. 31 жовтня 2018.
  39. а б Кім Со Йон (22.01.2019). [MK현장]'고고송' 윤은혜x지일주, 참사랑 담은 '러브액션 드라마' (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 14 липня 2023.
  40. 윤은혜 "자체 제작 드라마 출연강요" 전속해지 통보. Newsen (кор.). 5 липня 2007.
  41. а б Кім Ин Ґу (13.09.2005). 신예 송지효, '궁'서 윤은혜-주지훈과 삼각관계 (кор.). E Daily. Архів оригіналу за 27 вересня 2007. Процитовано 26 червня 2023.
  42. Кан, Син Хун (23 жовтня 2007). 윤은혜, 크라제 엔터테인먼트와 계약 체결. inews24 (кор.). Процитовано 7 серпня 2021.
  43. Yoon Eun-hye faces plagiarism. The Korea Times. 6 вересня 2015.
  44. Yoon Eun-hye faces another plagiarism claim. The Korea Times. 8 вересня 2015.
  45. Yoon Eun-hye denies plagiarism. The Korea Times. 7 вересня 2015.
  46. Yoon Eun-hye apologizes over design fuss. The Korea Times. 11 грудня 2015.
  47. Чон Хьон Хва (09.03.2011). 윤은혜 "오해 많아요. 클럽에 간 적도 없는데.."(인터뷰) (кор.). Star News Korea. Процитовано 14 липня 2023.
  48. Кім Ин Ґу (13 вересня 2005). 신예 송지효, '궁'서 윤은혜-주지훈과 삼각관계 (кор.). Star News Korea. Процитовано 14 липня 2023.
  49. 윤은혜, '개인의취향' 이민호 여자친구로 깜짝출연 (кор.). Ханґьон. 16 квітня 2010. Процитовано 14 липня 2023.
  50. BoA, Yun Eun Hye and Ahn Sung Ki Draw Awareness to the Problems in the World. enewsWorld. 2 липня 2012. Архів оригіналу за 9 серпня 2017. Процитовано 9 липня 2023.
  51. 윤은혜, 중국 활동은 활발?...'커프' 중국판에 출연 (кор.). MBN. 1 листопада 2018. Процитовано 14 липня 2023.
  52. Лі Кьон Хо (2 жовтня 2020). '편스토랑' 윤은혜, 집에 메뉴판까지? '옥수동 윤식당' (кор.). Star News Korea. Процитовано 14 липня 2023.
  53. Чан А Рим (7 січня 2021). '편스토랑' 윤은혜, 할리우드 스타들도 빠진 콤부차 레시피 공개 (кор.). Money Today. Процитовано 14 липня 2023.
  54. Хан Чон Вон (5 жовтня 2020). '정글' 측 "이근X개리X윤은혜X허경환 출연, 지난주 촬영 완료"(공식). Newsen (кор.). Процитовано 6 жовтня 2020.
  55. Лі Син Ґіль (9 грудня 2021). '쿡킹' 오늘(9일) 종영, 윤은혜·전진·박정현·김승수 모두 한 자리에 [На сьогоднішньому (9 грудня) завершення програми «Кулінарія» зібралися всі учасники в одному місці такі як Юн Ин Хє, Чон Джін, Пак Чон Хьон та Кім Син Су] (кор.). My Daily. Процитовано 9 грудня 2021.
  56. Чхве Хі Дже (1 липня 2022). WSG워너비 윤은혜→박진주, 녹음 현장 공개…켄지 지원사격 [Оголошено місце запису гурту WSG Wannabe, який складається з Юн Ине Хє до Пак Чін Джу… Kenzie допоможе їм] (кор.). X-portsnews. Процитовано 1 липня 2022.
  57. Лі, Чхан Ґю (1 вересня 2022). tvN 측 "윤은혜→손호준, '킬리만자로' 출연…방영 시기 미정" [공식입장] [Представник каналу tvN зазначив, що «Юн Ин Хє → Сон Хо Джун знімуться у телепрограмі «Кіліманджаро»… Дата трансляції невідома» [Офіційна позиція]] (кор.). X-ports News. Процитовано September 1 вересня 2022.
  58. Former Baby VOX member sings with 2 pm. Korea JoongAng Daily. 14 січня 2010.
  59. Кім, Чі Хє (21 лютого 2023). 윤은혜, 희망친구 기아대책 홍보대사 위촉..선한 영향력 [Юн Ин Хє назначена як посол Hope Friend з питань протидії голоду... Хороший вплив] (кор.). Herald POP. Процитовано 22 лютого 2023.
  60. Чон Хьон Хва (14.04.2006). 이영아, 백상예술대상 방송부문 여자신인상 수상. Star News Korea. Процитовано 15 липня 2023.(кор.)
  61. 송일국-윤은혜, '2006 그리메상' 최우수 남녀연기자상 (кор.). Спортс Чосон. 4 грудня 2006. Процитовано 15 липня 2023.
  62. Пек На Рі (31.12.2006). 2006 MBC 연기대상에 ‘주몽’ 송일국. Hankyure. Процитовано 15 липня 2023.(кор.)
  63. Чон Чін Хо (14 грудня 2006). 송일국-고현정, 2006 MBC 연기대상은? (кор.). Joy News 24. Процитовано 15 липня 2023.
  64. 2006년 연기대상 수상자. KBS. Процитовано 16 грудня 2022.(кор.)
  65. 2007 Year-end Korean drama awards round-up. Hancinema. Star Money. 7 січня 2007.
  66. О Пьон Мін (2 січня 2008). 한국모바일방송, 2007 모바일 연예대상 발표 (кор.). zdnet. Процитовано 15 липня 2023.
  67. The 44th PaekSang Arts Awards Sparkles with Stars. KBS World. 24 квітня 2008. Архів оригіналу за 2 вересня 2017. Процитовано 9 липня 2023.
  68. Yoon Eun-hye, Park Hyo-joo, will they be the women of Monte Carlo? (англ.). Спортс Сеул. 15 травня 2008. Процитовано 15 липня 2023 — через Hancinema.
  69. Пак Кон Ук (14 жовтня 2008). '서울드라마어워즈' 이준기는 웃고 윤은혜는 울었다 (кор.). Азія Кьондже. Процитовано 15 липня 2023 — через Nate.
  70. ‘주얼리 레이디’ 윤은혜 보러갈까 (кор.). Спортс Кьонхян. 29 квітня 2009. Процитовано 15 липня 2023.
  71. Лім, Хє Сон (4 січня 2010). Lee Byung-hun scores triple wins at KBS Acting Awards. 10Asia. Процитовано 9 вересня 2014.
  72. Ко Хьон Сіль (31.12.2012). 조승우, 2012 MBC 연기대상 수상(종합). Yonhap News. Процитовано 15 липня 2023.(кор.)
  73. Bae Yong-joon wins grand prize at Japan's hallyu awards. Yonhap News Agency. 21 жовтня 2013.
  74. Пак Соль І (1 квітня 2016). 윤은혜, 中 화딩어워드 최고 드라마 배우상 수상 (кор.). TV Report. Процитовано 15 липня 2023 — через YTN.

Посилання[ред. | ред. код]