Палац (серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Палац
кор.
Тип телесеріал
Телеканал(и) MBC TV[en]
Дистриб'ютор(и)
Жанр
Тривалість серії 55-67 хв.
Компанія
Сценарист Лі Ин А
Режисер Хван Ін Рве
На основі «Палац[en]» авторки Пак Сон Хі[4][5]
У головних ролях
Музика на початку 宮 — Second Moon[en]
Музика в кінці Perhaps Love (사랑인가요) — J.ae[en], HowL
Країна-виробник Південна Корея Південна Корея
Місце зйомок
Мова оригіналу корейська
Перший показ 11 січня 200630 березня 2006
Кількість сезонів 1
Кількість серій 24
Попередник Young Jae Golden Daysd
Послідовник Dr. Kkangd
Схожі передачі Палац С[en]
Посилання

Палац (кор. , ханча: , також знаний як Час принцеси, англ. Princess Hours) — південнокорейський телесеріал, що розповідає альтернативну історію, де Південна Корея є монархією, а оповідь іде про те, як звичайна дівчина Сін Чхе Ґьон одружується за домовленістю[en] з наслідним принцом Лі Сін і намагається призвичаїтися до палацового життя[4]. Серіал оснований на однойменній манхві[en] авторки Пак Сон Хі[4][5]. Він виходив на телеканалі MBC щосереди і щочетверга з 11 січня по 30 березня 2006[6][7]. У головних ролях Юн Ин Хє, Чу Чі Хун, Сон Чі Хьо та Кім Чон Хун[8][9].

Сюжет[ред. | ред. код]

Подій розгортаються в альтернативній історії, в якій після визволення Кореї у 1945 році було відновлено монархію, але обмежену конституцією, у новопосталій Республіці Кореї[d]. Тоді на трон сів імператор Сонджо (кор. 성조, ханча: 聖祖, дослівно: святий прабатько), що розпочав перший рік епохи Кванхва (кор. 광화, ханча: 光化, дослівно: освітлення).

У наш час (2006; 14 рік епохи Інхва) Сін Чхе Ґьон відвідує старшу школу за факультетом корейського і вишуканого мистецтва, цю ж школу відвідує Лі Сін, але на факультеті корейського мистецтва і кіно. Він має почуття до Мін Хьо Рін, що навчається балету на його ж факультеті. Однак, у той час виявляють хронічну хворобу в імператора Лі Хьон, що викликає в нього запаморочення, а тому імператорська сім'я вирішує, що варто одружити Лі Сіна, що завадити хаосу, через раптову смерть імператора. Вони вирішують, що варто дотриматися слова, яке імператор Сонджо дав дідусю Чхе Ґьон про те, що кронпринц одружиться на його внучці[c]. У той же час імператор Лі Хьон пропонує Лі Сіну самостійно запропонувати кандидатуру, однак Хьо Рін, якій Лі Сін запропонував одружитися, відмовилася з метою займатися своєю балетною кар'єрою. З іншого боку Сін Чхе Ґьон, яка мала неприємні враження від зустрічей із Лі Сіном, спершу відмовляється одружуватися з ним, але все ж погоджується, коли їхній дім майже не конфіскували колектори.

У той же час з Великої Британії до Кореї повертаються Лі Юль і Хва Йон, де остання прагне повернути престол Лі Юль. Лі Юль вступає у ту саму старшу школу на той самий факультет і потрапляє у той самий клас, що і Чхе Ґьон. Чхе Ґьон одружується із Лі Сіном і зіштовхується зі всіма складнощами палацового життя, водночас Лі Сін не проявляє достатньої підтримки для Чхе Ґьон і при цьому часто зустрічається і проводить час із Хьо Рін. Тому вона зі своїми негараздами звертається до Лі Юля, який поступово в неї закохується. Хва Йон зі свого боку намагається використати будь-який скандал, щоб розхитати імідж імперської родини, а також добивається посмертно призначення титулу імператора для її померлого чоловіка. А тому Лі Юль і Хва Йон перебираються в палац, а принцеса Хє Мьон повертається до палацу із закордону. Тепер Чхе Ґьон намагається вижити в палаці, плекаючи своє кохання до Лі Сіна; Лі Сін своєю чергою постійно розривається, то між Чхе Ґьон і Хьо Рін; Хьо Рін, яка вже почала шкодувати про свою відмову одружитися із Лі Сіном, намагається його собі повернути; Лі Юль, закохавшись у Чхе Ґьон, прагне завоювати її серце і відібрати престол у Лі Сіна, як того хоче його мати, і все це на фоні публічних скандалів, що розхитують імідж монархії.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

Вона є ученицею старшої школи за факультетом корейського і вишуканого мистецтва. Чхе Ґьон є з бідної сім'я, яка не може погасити всі свої борги, крім мати і батька має також молодшого брата, Сін Чхе Джуна. У школі вона має трьох подруг, Кім Сун Йон, Юн Хі Сун та Лі Кан Хьон, де дві перші подруги мріють одружитися на кронпринці. Проти своєї волі Чхе Ґьон одружується з Лі Сіном, до якого в неї поступово народжуються почуття, та отримує титул кронпринцеси. Пізніше вона заводить дружні відносини з принцом Лі Юлєм, що допомагає розвіятися у складні часи.

Він є кронпринцом та учнем старшої школи за факультетом корейського мистецтва і кіно. У дитинстві Сін спершу втратив Юля, який покинув палац, а потім і теплоту батьків через те, що потрібно було дотримуватися всіх правил поведінки притаманих для кронпринца. Тому вже у підлітковому віці він хоче втекти від обов'язків бути кронпринцом, одного разу, коли він втік з імператорського дому, то на залізничній станції зустрів Хьо Рін, відтоді вони почали зустрічатися. Однак, після того, як Хьо Рін відмовилася з ним одружуватися, Лі Сін проти своєї волі одружився з Чхе Ґьон. Він, крім Хьо Рін, має трьох друзів, Чан Ґьон, Рю Хван та Кан Ін, всі вони із багатих сімей, разом із ними і Хьо Рін Лі Сін відвідує клуб їзди на конях.

Вона є ученицею за факультетом корейського мистецтва і кіно та спеціалізується на балетному танці. Одного разу Хьо Рін втекла з дому і на залізничній станції зустріла Лі Сіна, відтоді вони почали зустрічатися. Однак, коли він запронував їй одружитися, пояснивши волю своїх батьків, вона відмовилася, бо захотіла бути вільною і стати відомою балериною. Однак, після його одруження з Чхе Ґьон, вона пожалкувала про своє рішення, а тому, коли її підмовила принцеса Хва Йон, то стала на шлях того, щоб повернути Лі Сіна собі. Хьо Рін має близького друга Кан Іна, який завжди допомагає, коли вона має складні часи через Сіна.

Зміна титулів: Принц Ийсон → Великий принц Ийсон

Він є учнем старшої школи за факультетом корейського і вишуканого мистецтва. У дитинстві Юль був предендентом на престол, однак після смарті свого батька, кронпринца Лі Су, він разом із матір'ю Хва Йон покидає Кореї і переїжджає до Великої Британії. Там він вступає до школи дизайнерського мистецтва, однак повертається у 2006 році в Корею, коли його мати вирішує повернути те, що в неї забрали. У Кореї він зближується з Чхе Ґьон, яка постійно з ним проводить час, коли виникають негаразди із Сіном, та поступово в неї закохується. Після того, як посмертно присвоюють титул імператора його батьку, він отримує титул «Великий принц Ийсон», відмивившися від титула «кронпринца», і повертається разом із Хва Йон до імператорського палацу.

Другорядні ролі[ред. | ред. код]

Сім'я Сіна[ред. | ред. код]

  • Пак Чхан Хван як імператор Лі Хьон[11][6]

Зміна титулів: Великий принц → Кронпринц → Імператор

Він є батьком Лі Сіна і Хє Мьон. У нього був старший брат Лі Су, який мав стати імператором, але після ДТП, в якій його брат загинув, він став кронпринцем, а потім після смерті імператора Сонджо отримав титул імператора. Лі Хьон мав таємне роматичні відносини з Хва Йон, які вона розірвала, коли вирішила одружитися з Лі Су. Останнім часом він хворіє на хронічну хворобу, через що в нього викликає запоморочення, що іноді призводить до втрати свідомості.

Зміна титулів: Принцеса → Кронпринцеса → Імператриця-консорт

Вона є мати Лі Сіна і Хє Мьон. Вона одружилася з Лі Хьон, коли він страждав від розриву з Хва Йон, через що їй було важко з ним, бо він не приділяв її достатньо теплоти. Коли раптово вона стає кронпринцесою, а потім імператрицею-консорт, то, через свою необізнаність як бути кронпринцеою/імператрицею-консорт, намагається багато часу приділяти допомозі Лі Хьону, а потім і кронпринцу Лі Сіну.

Зміна титулів: Імператриця-консорт → Імператриця-вдова → Велика імператриця-вдова

Вона була дружиною імператора Сонджо і народила йому двох синів: Лі Су і Лі Хьона. Після смерті свого чоловіка вона отримала титул «Імператриця-вдова» та стала найстаршим членом імераторської родини. Після того, як посмертно присвоюють титул імператораїї сину Лі Су, вона отримує титул «Велика імператриця-вдова».

Зміна титулів: Принцеса → Імператриця

Вона є сестрою Лі Сіна. Хє Мьон вирушає закордон на навчання за спеціальністю антропологія, а також займається волонтерською роботою закордоном. Пізніше вона повертається до Кореї. В останній серії стає відомо, що Лі Хьон зрікається престолу за станом здоров'я та передає престол Хє Мьон.

Сім'я Чхе Ґьон[ред. | ред. код]

Він є батьком Чхе Ґьон і Чхе Джун, який після краху свого бізнесу ніде не працює, а лише займається домогосподарством. Пізніше він отримує роботу у палаці, де управляє їдальнею при імператорському палаці.

Вона є мати Чхе Ґьон і Чхе Джун, що займається продажом страхувань життя.

Він є молодшим братом Чхе Ґьон.

Сім'я Юля[ред. | ред. код]

Зміна титулів: Кронпринцеса → Хєджонґун (дослівно: Палац Хєджон) → Імператриця-вдова Со

Вона є мати Лі Юля та дружиною Лі Су. Спершу Хва Йон таємно зустрічалася з Лі Хьоном, але коли зустрілася з кронпринцом Лі Су, то розірвала своє таємні стосунки та одружилася на Лі Су, щоб посісти на престолі. Однак через смерть у ДТП свого чоловіка, вона покидає палац і переїжджає з Юлєм до Великої Британії. Тоді ж її титул змінюється з кронпринцеси на Хєджонґун (дослівно: Палац Хєджон) в честь назви палацу, де вона проживала.

Люди при імператорській сім'ї[ред. | ред. код]

Зміна обов'язків: Службовець при Юлі → Службовець при кронпринці Сіні

Він був службовцем[e], що служив Лі Юлю. Однак, після смерті Лі Су і втрати можливості Лі Юля зайняти престол, він починає служити Лі Сіну.

Вона є придворною дамою, що служить імператриці-вдові Со (Хва Йон).

  • Юн Хі Джу як придворна дама Пак

Вона є придворною дамою, що служить імператриці-консорт Мін

  • Вон Мін Вон як придворна дама Со

Вона є придворною дамою, що служить великій імператриці-вдові Пак. Вона була нянею померлого імператора (посмертно отримав титул) Лі Су та великого принца Лі Юля.

  • Чон Хє Су як придворна дама Чхве

Вона є придворною дамою, що служить кронпринцесі Чхе Ґьон та відповідає за її дисципліну.

  • Лі Тхе Рі як помічниця придворної дами[g] Пан

Вона є помічниця придворної дами, що служить кронпринцесі Чхе Ґьон.

  • Чон Ґьон як помічниця придворної дами Чхон

Вона є помічниця придворної дами, що служить кронпринцесі Чхе Ґьон.

Він служить при кронпринці Сіні.

  • Сон Джун Хьон як особа 2 свити

Він служить при кронпринці Сіні.

  • Кан Ван Су як гвардієць[h] 1 кронпринца
  • Чін Кван Ун як гвардієць 2 кронпринца
  • Чхве Чхун Бом як гвардієць 3 кронпринца
  • Ян Юн Йон як гвардієць 1 кронпринцеси
  • Чхве Юн Ґьон як гвардієць 2 кронпринцеси
  • Чон Ха Ин як гвардієць 3 кронпринцеси

Друзі Сіна[ред. | ред. код]

  • Лі Йон Джу як Чан Ґьон

Він є другом Лі Сіна. Пізніше він закохується в Кан Хьон.

  • Ом Сон Мо як Рю Хван

Він є другом Лі Сіна, який постійно із собою носить відеокамеру і щось знімає.

  • Чхве Сон Джун як Кан Ін

Він є другом Лі Сіна. Він має почуття до Хьо Рін, тому постійно поруч з нею, коли вона має труднощі через своє кохання до Сіна.

Друзі Чхе Ґьон[ред. | ред. код]

Вона є подругою Чхе Ґьон, яка часто дає консультації, коли виникають проблеми із Сіном.

  • Лі Ин як Кім Сун Йон

Вона є подругою Чхе Ґьон.

  • Тан Джі як Юн Хі Сун

Вона є подругою Чхе Ґьон.

Особлива поява[ред. | ред. код]

Зміна титулів: Кронпринц → Імператор (посмертно)

  • Пак Ун як дідусь Сін Чхе Ґьон (як особа на фото)
  • Лі Юн Чхоль як ведучий програми «Разом із подружньою парою кронпринцом і кронпринцесою» (серії 21 і 22)

Оригінальні звукові доріжки[ред. | ред. код]

Основний альбом[ред. | ред. код]

Princess Hours (Original Television Soundtrack)
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 26 січня 2006
Жанр Саундтрек
Тривалість 44 хв 3 с
Мова корейська, англійська
Лейбл Lucky Sound, OGAM Entertainment
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Золоті дні Йон Дже OST
Dr. Kkang OST[en]
Наступний
→
Princess Hours (Original Television Soundtrack)[16][17]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Perhaps Love (사랑인가요)»Кім І НаПак Кин ЧхольJ.ae[en], HowL4:35
2.«당신은… 나는 바보 입니다. (Acoustic ver.)»Сім Тхе Юн (Stay)Сім Тхе Юн (Stay)Сім Тхе Юн (Stay)4:18
3.«두 가지 말»SoyЧан Чун ХоЧон Че Ук, The One3:59
4.«Give Me A Little Try»Кім Чон БеKenzieСо Хьон Джін[en]3:18
5.«난 널 사랑해 너만 사랑해 Ⅱ»Пак Мьон ХоПак Мьон Хо, Чу РаСім Тхе Юн (Stay)3:27
6.«Perhaps Love (사랑인가요) (Remix Ver.가재발)»Кім І НаПак Кин ЧхольJ.ae[en], HowL4:23
7.«1993 광화 49년» Кім Хьон БоSecond Moon[en]3:55
8.«宮» Кім Хьон БоSecond Moon1:18
9.«복장 불량!» Кім Хьон БоSecond Moon2:07
10.«우주 정복 #1» Кім Хьон БоSecond Moon1:03
11.«Crystal Flower» Пак Хє РіSecond Moon1:58
12.«A Dancing Teddy» Чхве Чін ҐьонSecond Moon1:30
13.«내가 선택한 길이야!» Кім Хьон БоSecond Moon2:22
14.«닿지 못한 마음» Пак Хє РіSecond Moon2:38
15.«꽃잎이 내린다» Чхве Чін ҐьонSecond Moon2:10
16.«우주 정복 #2» Кім Хьон БоSecond Moon0:57

Додатковий альбом[ред. | ред. код]

Princess Hours (Original Television Soundtrack) — Додатковий альбом[i]
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 25 квітня 2006
Жанр Саундтрек
Тривалість 32 хв 3 с[j]
Мова корейська, англійська
Лейбл SBS Contents Hub, OGAM Entertainment
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Золоті дні Йон Дже OST
Dr. Kkang OST[en]
Наступний
→
Princess Hours (Original Television Soundtrack) — Додатковий альбом[i][k][19][20]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«사랑에 빠지다»Ім Хьон ДжонІм Хьон ДжонHowL, Luna4:05
2.«그대를 사랑합니다»Сім Тхе Юн (Stay)Сім Тхе Юн (Stay)Сім Тхе Юн (Stay)4:34
3.«I Would Sing This Song» (이 노래를 부를게요)Пе Йон Джун, Лі Чу ХаПе Йон ДжунSOREA Band[en]3:38
4.«Always»Чі УСо Че ХаЧон Кин Хва (Weeky1)4:18
5.«궁 (Piano ver.)» Кім Хьон БоSecond Moon[en], Пак Хє Рі1:13
6.«바람에 실어»Пак Хьон Джун SOREA Band3:13
7.«꽃잎이 내리다 (Piano ver.)» Чхве Чін ҐьонSecond Moon, Чхве Чін Ґьон2:08
8.«너를 보면…»  Юн Ин Хє[l]0:25
9.«악연 (惡綠)» Кім Хьон БоSecond Moon1:48
10.«내 맘 속의 너»  Чу Чі Хун[en][l]0:36
11.«Home» Чхве Чін ҐьонSecond Moon1:50
12.«닿지 못한 마음 (Acoustic ver.)» Пак Хє РіSecond Moon2:10
13.«별처럼…»  Юн Ин Хє[l]0:31
14.«말할 수 없어도» Пак Хє РіSecond Moon1:34

Рейтинги[ред. | ред. код]

Найнижчі рейтинги позначені синім кольором, а найвищі — червоним кольором.

Серія Дата показу Середнє значення кількості переглядів
TNmS AGB Nielsen
Загальнонаціональні[21] Сеул[en][22] Загальнонаціональні[23] Сеул[en][24]
1 11 січня 2006 16,2 % 16,6 % 15,6 % 16,9 %
2 12 січня 2006 16,0 % 16,5 % 16,2 % 17,2 %
3 18 січня 2006 14,3 % 15,4 % 15,8 %
4 19 січня 2006 15,1 % 15,3 % 16,8 % 18,1 %
5 25 січня 2006 19,7 % 20,5 % 20,4 % 21,3 %
6 26 січня 2006 16,5 % 16,2 % 17,4 %
7 1 лютого 2006 13,7 % 14,0 % 12,8 % 13,3 %
8 2 лютого 2006 18,6 % 19,1 % 16,8 % 17,5 %
9 8 лютого 2006 24,0 % 25,2 % 23,2 % 25,2 %
10 9 лютого 2006 25,2 % 26,3 % 23,2 % 24,8 %
11 15 лютого 2006 24,5 % 25,7 % 23,2 % 24,7 %
12 16 лютого 2006 25,6 % 27,2 % 23,9 % 25,5 %
13 22 лютого 2006 25,0 % 25,8 % 23,1 % 24,8 %
14 23 лютого 2006 26,7 % 28,4 % 24,8 % 26,6 %
15 2 березня 2006[m] 27,9 % 28,8 % 27,1 % 28,4 %
16 24,3 % 25,0 % 23,2 % 24,5 %
17 8 березня 2006 25,8 % 26,1 % 25,1 % 26,2 %
18 9 березня 2006 26,6 % 27,1 % 26,3 % 28,7 %
19 15 березня 2006 27,0 % 27,3 % 25,0 % 26,9 %
20 16 березня 2006 27,1 % 26,9 % 26,6 % 28,1 %
21 22 березня 2006 24,6 % 25,2 % 23,6 % 24,1 %
22 23 березня 2006 24,4 % 25,5 % 23,3 % 24,1 %
23 29 березня 2006 25,4 % 26,9 % 23,5 % 24,8 %
24 30 березня 2006 28,3 % 28,8 % 25,6 % 27,3 %
Середнє значення 22,6 % 23,2 % 21,7 % 23,0 %

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Отримувач Результат Примітки
2006 42-га Премія мистецтв Пексан Найкращий акторський дебют (чоловіки, телебачення)[en] Чу Чі Хун Номінація [26]
Найкращий акторський дебют (жінки, телебачення)[en] Юн Ин Хє [27]
1-ша Сеульська міжнародна премія драми Найкраща артдиректорка Мін Он Ок Перемога [28]
Премія MBC драма Найкращий новий актор Чу Чі Хун [29]
Найкраща нова акторка Юн Ин Хє
Нагорода за популярність (актор) Чу Чі Хун Номінація [30]
Нагорода за популярність (акторки) Юн Ин Хє
Найкраща пара Чу Чі Хун та Юн Ин Хє

Спіноф, театральна адаптація і рімейки[ред. | ред. код]

Палац С[ред. | ред. код]

Докладніше: Палац С[en]

30 травня 2006 представник компанії Eight Peaks заявив, що вони починають працювати над продовження серіалу[31]. 16 вересня режисер Хван Ін Рве повідомив, що «Чу Чі Хун і Сон Чі Хьо не візьмуть участь через те, що працюють над іншим проєктом, а Юн Ин Хє і Кім Чон Хун відмовилися брати участь через особисті причини»[n], тому другий сезон буде з новими акторами. Крім того режисер повідомив, що сюжет буде розповідати про чоловіка, який не знає, що він є дитиною імператорської родини[32]. 17 жовтня було підтверджено, що головні ролі зіграють Seven[en], Хо І Дже[en], Кан Ду[en] та Пак Сін Хє[33]. 20 листопада компанії Group 8 офіційно підтвердила, що серіал отримав назву «Палац С», заявивши, що «ми мали певні проблеми з авторськими правом щодо назви „Палац 2“, проте нова назва також була потрібна, бо це нова історія і нові актори»[o][34].

24 листопада компанії Eight Peaks, що створювала «Палац», сказала, що подає до суду щодо порушення авторського права компанією Group 8, заявивши, що «після того, як Eight Peaks і Group 8 розділилися, то вони мали разом працювати над продовження серіалу „Палац 2“, однак Group 8 без погодження з Eight Peaks затвердила головних акторів, які зіграють у продовженні». Крім того, Eight Peaks просила компанію Group 8 відмовитися від використання назви «Палац С», бо серіал сюжетно не має відношення до «Палац», що своєю чергою заплутає глядачів. У відповідь Group 8 заявила, що «ми визнаємо авторське право Eight Peaks на назву „Палац“, тому назвали свій серіал „Палац С“, де С означає спіноф, щоб підкреслити те, що в ньому незалежний сюжет. Спершу ми намагалися разом із Eight Peaks працювати над другим сезон, але через завищені вимоги компанії Eight Peaks відмовилися від цієї ідеї і тепер працюємо над незалежним проєктом»[p][1].

9 січня 2007 року Eight Peaks заявила, що вони виграли судовий позов, щодо заборони виробництва і показу серіалу, який використовує назву «Палац С»[35]. Своєю чергою MBC заявили, що права на серіал «Палац» належать як і Eight Peaks, так і MBC, а тому відповідно до закону про авторське право кожен власник прав на назву або торгівельний знак може використовувати його назву у своїх проєктах. Крім того, вони зазначали, що Group 8 під час створення, а також надалі при передачі матеріалу компанії MBC, не використовують якоїсь назви, що присвоєна серіалу, отже не порушують рішення суду. До того ж вони заявили, що так як трансляція відбуватиметься на телеканалі MBC, що є власником авторських прав на назву «Палац», то рішення суду про заборону використання назви «Палац С» на них не поширюється, тому вони продовжать використовувати назву «Палац С» для майбутнього серіалу[36].

Палац С виходив на телеканалі MBC щосереди і щочетверга з 10 січня по 15 березня 2007[37], однак через місяць з моменту початку показу рейтинги серіалу були значно гіршими ніж у свого попередника «Палац», а саме відбулося падіння рейтингів на 6-7 %, у той час як рейтинги серіалу «Палац» навпаки зростали[38].

Палац (мюзикл)[ред. | ред. код]

Докладніше: Палац[ko]

23 лютого 2010 року стала відомо, що серіал «Палац» отримає театральну адаптацію у вигляді мюзиклу, який мав вийти 3 вересня у театрі Йон Національного центрального музею Кореї. Зі слів компанії Group 8 створення театральної адаптації планувалося ще до виходу телевізійного серіалу на каналі MBC у 2006 році[39]. Для створення мюзиклу повернуться продюсер Сон Пьон Джу і сценарист Лі Ин А[39], що працювали над серіалом, а режисером мав бути Кім Че Сон[40]. Сам мюзикл намагається поєднати традиційне із сучасним та матиме музику різних жанрів таку як корейська палацова музика[en], класична музика, хіп-хоп та джаз, що поєднуватиметься із танцями таких жанрів як балет, придворний танець та брейкданс[39]. 10 червня було підтверджено, хто зіграє головні ролі: Лі Сіна виконають Чон Юн ХоTVXQ), Кім Тон Хо[en] та RUN[en]; Сін Чхе Ґьон — Квак Сон Йон[en] та Сін Ий Джон; Лі Юль — Лі Чхан Хі та Чон Тон Хва; Мін Хьо Рін — Чхве Су Джін[ko] (молодша сестра Чхве Су Йон[en], учасниці Girls' Generation) та Со Хьон Джін[en]Milk[en])[41]. 16 червня 2010 року у готелі «Imperial Palace Seoul» пройшла презентація театрального мюзиклу «Палац», на якій були присутні головний директор Group 8, Со Пьон Джун, авторка манхви, Пак Сон Хі, сценарист мюзиклу, Лі Ин А, режисер мюзиклу, Кім Че Сон, та головні актори: Чон Юн Хо, Кім Тон Хо, RUN, Квак Сон Йон та Сін Ий Джон та інші. Тоді повідомили, що мюзикл буде ставитися у театрі з 8 вересня по 24 жовтня 2010[40].

21 травня 2011 року було повідомлено, що мюзикл «Палац» буде поставлено у театрі Мінімі-дза[en], Кіото, Японія, а головні ролі зіграють Кім Кю Джон[en] з SS501 (у ролі Лі Сіна) та Квак Сон Йон (у ролі Чін Чхе Ґьон). Показ вистави мав відбутися відбуватися з 11 червня по 1 липня 2011[42]. 14 вересня компанія Group 8 повідомила, що після успішного показу мюзиклу в Японії, його повторно покажуть у Кореї у театрі Йон Національного центрального музею Кореї з 16 вересня по 9 жовтня 2011, а головні ролі зіграють Кім Кю Джон і Кім Тон Хо (у ролі Лі Сіна); Квак Сон Йон і Чхве Є Силь[ko] (у ролі Сін Чхе Ґьон); Чон Тон Хва, Чан У Су і Чан Ю Джун (у ролі Лі Юля)[43].

24 серпня 2012 року стало відомо, що мюзикл «Палац» знову буде поставлено у Японії у залі U-Port[en], Нішіґотанда[en], Токіо. Головні ролі зіграли: Сон Мо[ko] з Supernova[en] і Канін[en] з Super Junior (у ролі Лі Сіна); Чхве Є Силь і Сін Ґо Ин[ko] (у ролі Сін Чхе Ґьон); Чан Ю Джун і RUN (у ролі Лі Юля). Мюзикл мав ставитися з 1 вересня по 13 вересня 2012[44].

З 10 травня по 24 травня 2014 ставилася вистава «Палац» у TBS Akasaka ACT Theater[en], Акасака[en], Мінато, Токіо, вже 5 рік поспілі. Головну роль Лі Сіна зіграли Лі Те МінSHINee), Кім Тон Джун[en]ZE:A[en]) та учасники гурту U-KISS[en][45][46].

Південнокорейський рімейк[ред. | ред. код]

14 лютого 2023 року компанія Group 8 повідомила, що працює над рімейком серіалу «Палац» 2006 року, знімання рімейку заплановано розпочатися у другій половині цього року, а показ першої серії має відбутися у 2024 році[47][48].

Ремейки в інших країнах[ред. | ред. код]

У 2006 році вийшов рімейк серіалу «Палац» у Індонезії під назвою «Ненавиджу говорити про кохання» (індонез. Benci Bilang Cinta) з Марсханда[en], Байм Вонг[en], Кірана Ларасаті[en], Ріо Рейфан[en] у головних ролях[49].

У 2017 році на каналі True4U[en] вийшов рімейк серіалу «Палац» у Таїланді під назвою «Завантажене кохання, неслухняна принцеса» (тай. รักวุ่น ๆ เจ้าหญิงจอมจุ้น) або англійською назвою «Час принцеси: Таїланд» (англ. Princess Hours Thailand) з Ангсумалін Сірапхатсакмєтха[en] і Сєттхапонг Пхіангпхор[it] у головних ролях[50].

Виноски[ред. | ред. код]

  1. а б Оригінальної виробничою компанією була Eight Peaks, однак вона розділилася на Group 8 і Eight Peaks, через що виник конфлікт з авторським правом[1].
  2. Хоча це теза суперечить спогадам Лі Сіна у серіалі, де Лі Юль поправляє Лі Сіна, сказавши, що правильно звертатися «Ваше високосте» замість «Юлє!», що є свідчення того, що вони не рівні у праві займати престол.
  3. а б Згідно з його обіцянкою, конкретно не зазначено чи має це бути Лі Юль чи Лі Сін, однак як на момент виконання цієї обіцянки кронпринцом був Лі Сін, то відповідно із ними Чхе Ґьон одружилася.
  4. Невідподність назви країни «Республіка Корея» та її устрію є помилкою, що допущена в серіалі.
  5. а б В оригіналі — кор. 내관, трансл. неґван. Неґван — один із рангів серед євнухів під час династії Чосон. Дослівно означає «звичайний службовий несі (кор. 내시, укр. євнух)». Через те, що за сюжетом серіалу неґвани є звичайним службовцями, а не кастрованими чоловіками, тому використано назву «службовець», яка використана в англійському перекладі на сайті Viki.
  6. В оригіналі — кор. 상궁.
  7. В оригіналі — кор. 나인.
  8. В оригіналі — кор. 익위사.
  9. а б В оригіналі — кор. 궁 (宮) - 외전 (外傳).
  10. На платформах Spotify і YouTube Music в альбомі всього 9 пісень проти 14 на Naver Vibe, тому загальна тривалість там складає 16 хв 7 с[18].
  11. На платформах Spotify і YouTube Music в альбомі всього 9 пісень, а саме, в ньому відсутні такі пісні як: «그대를 사랑합니다», «이 노래를 부를게요», «Always», «바람에 실어», «너를 보면...»[18].
  12. а б в Як оповідач або оповідачка.
  13. У зв'язку з тим, що 1 березня 2006 проходила спеціальна пряма трансляція «За перемогу Кореї: Чемпіонат світу з футболу D-100» (кор. 월드컵D-100 특별생방송 오! 필승코리아), то 15 серія вийшла разом із 16 серією 2 березня 2016 року[25].
  14. В оригіналі — кор. 주지훈과 송지효는 다른 작품 출연 때문에, 윤은혜과 김정훈은 개인적인 이유 등으로 '궁 2'에 불참하게 되었다.
  15. В оригіналі — кор. 저작권 관련 문제로 약간의 덜컹거림이 있기도 했지만 새로운 출연진과 그에 맞는 새로운 스토리로 찾아갈 것이기에 또 다른 새로운 제목이 필요했다.
  16. В оригіналі — кор. '궁'에 대한 저작권이 에이트픽스에 있는 것을 인정하기 때문에 본 드라마와는 독립된 내용을 담는 '스핀오프(Spin-Off)'라는 뜻의 'S'를 붙여 드라마 제목을 정했다. 당초 시즌2를 공동제작하려 했지만 에이트픽스의 무리한 요구로 결렬됐고 '궁'과는 관련 없는 새로운 드라마로서의 '궁S'를 준비하고 있다.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 윤은혜·김정훈 등 '궁' 캐스팅 확정 (кор.). ЧунАн Ільбо. 19 вересня 2005. Процитовано 7 липня 2023.
  2. Портфоліо компанії Group 8 (кор.). group8. Архів оригіналу за 26 червня 2023. Процитовано 26 червня 2023.
  3. а б в Чон Сан Хин (28 липня 2005). ‘궁’ 원작자 “처음엔 장나라를 주인공으로 생각” (кор.). Star News Korea. Процитовано 26 червня 2023.
  4. а б Хо Хє Джін (24 січня 2005). 만화 <궁>의 박소희 작가를 만나다 (кор.). Oh My News. Процитовано 26 червня 2023.
  5. а б в Кім Чі Йон (5 січня 2006). [방송]11일부터 MBC 방영 ‘궁’ 원작 만화에서 빼고 더하기 (кор.). Тона Ільбо. Процитовано 26 червня 2023.
  6. Лі Че Хун (10 січня 2006). 베일 벗는 '궁', 소문대로 화려할까? (кор.). Спортс Чосон. Процитовано 26 червня 2023.
  7. а б в г д Кім Ин Ґу (13 вересня 2005). 신예 송지효, '궁'서 윤은혜-주지훈과 삼각관계 (кор.). Star News Korea. Процитовано 26 червня 2023.
  8. а б в г д Пе Йон Ин (20 вересня 2005). 윤은혜-주지훈-김정훈-송지효, 입'궁' 준비 완료 (кор.). Joy News 24. Процитовано 26 червня 2023.
  9. 공내관의 역사교실 (кор.). MBC. Процитовано 1 липня 2023.
  10. а б в Хон Чхан Джін (10 листопада 2005). 미니시리즈 ‘궁’ 경주서 촬영 (кор.). Новини Йонхап. Процитовано 5 липня 2023 — через Ханґьоре.
  11. а б в Кім Ин Ґу (9 вересня 2005). 윤은혜-주지훈-김정훈, '궁' 첫 대본연습 (кор.). Star News Korea. Процитовано 5 липня 2023.
  12. Кім Ин Ґу (17 листопада 2005). 이윤지 드라마 '궁' 히든카드 (кор.). Спортс Ханґук. Процитовано 5 липня 2023.
  13. а б в Чон Кьон Хі (27 листопада 2005). '궁', 드라마 사상 최초 극중 부모가 '연기지도' (кор.). Спортс Чосон. Процитовано 5 липня 2023.
  14. Ю Сун Хо (31 січня 2006). '궁' 김석, 아역스타 넘어 장동건 꿈꾼다 (кор.). Star News Korea. Процитовано 5 липня 2023.
  15. Princess Hours (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 30 червня 2023.
  16. 궁 OST. Naver Vibe. Процитовано 30 червня 2023.
  17. а б 궁 (宮) - 외전 (外傳) (MBC 수목드라마) (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 1 липня 2023.
  18. 궁 외전(外傳) (MBC 수목드라마). Bugs![en]. Процитовано 30 червня 2023.
  19. 궁 (宮) - 외전 (外傳). Naver Vibe. Процитовано 30 червня 2023.
  20. Щоденні рейтинги за TNmS (загальнонаціональний регіон):
  21. Щоденні рейтинги за TNmS (Сеульський столичний регіон):
  22. 궁 시청률 (без рейтенгів для 15 і 16 серії). Naver (кор.). Процитовано 28 червня 2023.
  23. Щоденні рейтинги за AGB Nielson (Сеульський столичний регіон):
  24. Кім Су Джін (28 лютого 2006). 네티즌 "윤은혜-주지훈, 실제 연인해라" (кор.). Star News Korea. Процитовано 28 червня 2023.
  25. Чон Хьон Хва (14 квітня 2006). 천정명, 백상예술대상 방송부문 남자신인상 수상 (кор.). Star News Korea. Процитовано 5 липня 2023.
  26. Чон Хьон Хва (14 квітня 2006). 이영아, 백상예술대상 방송부문 여자신인상 수상 (кор.). Star News Korea. Процитовано 5 липня 2023.
  27. 서울 드라마 어워즈 2006 ‘한국 5개 부문 수상’. Newsen (кор.). The JoongAng. 30 серпня 2006. Процитовано 5 липня 2023.
  28. Пек На Рі (31.12.2006). 2006 MBC 연기대상에 ‘주몽’ 송일국 (кор.). Hankyure. Процитовано 5 липня 2023.
  29. Чон Чін Хо (14 грудня 2006). 송일국-고현정, 2006 MBC 연기대상은? (кор.). Joy News 24. Процитовано 15 липня 2023.
  30. 드라마 궁 7월 일본서 선보여 (кор.). Новини Йонхап. 30 травня 2006. Процитовано 5 липня 2023 — через Кьонсан Ільбо.
  31. Лі Ин Джу (30 травня 2006). 윤은혜·주지훈 '궁2' 불참…주인공 전원 교체 (кор.). My Daily. Процитовано 5 липня 2023 — через Nate.
  32. Чон Чін Хо (17 жовтня 2006). '궁2' 주인공 세븐-허이재 강두-박신혜 확정 (кор.). Joy News 24. Процитовано 5 липня 2023.
  33. Кан Чон Хун (20 листопада 2006). ‘궁’ 시즌2, ‘궁S’로 새 출발 (кор.). Новини Йонхап. Процитовано 5 липня 2023 — через Ханґьоре.
  34. Ян І Ран (9 січня 2007). 에이트픽스, `궁S` 제호사용 관련 가처분訴 승소 (кор.). Edaily. Процитовано 7 липня 2023.
  35. Лі Кю Чхан (9 січня 2007). 드라마 '궁S' 방영강행과 관련한 MBC 입장(전문) (кор.). Star News Korea. Процитовано 7 липня 2023.
  36. Кім Юн Джон (11 січня 2007). 천방지축 주인공, 女에서 男으로…궁s,전편 성공 이어갈까 (кор.). Тона Ільбо. Процитовано 7 липня 2023.
  37. Чан Кван Сун (8 лютого 2007). 어설픈 속편 ‘궁S’ 궁여지책 안통하네 (кор.). Кьонхян Сінмун. Процитовано 8 липня 2023.
  38. а б в Чхон А Йон (23 лютого 2010). Princess Hours Goes on Stage (англ.). The Korea Times. Процитовано 7 липня 2023.
  39. а б Чхве На Хі (17 червня 2010). [취재기] 뮤지컬 ‘궁’ 제작발표회 (кор.). Газета, що створена споживачами (Собіджіґа Мандинин Сінмун). Процитовано 7 липня 2023.
  40. Кан Син Хун (10 червня 2010). 뮤지컬 '궁' 유노윤호 주인공 낙점 (кор.). Азія Кьондже. Процитовано 8 липня 2023.
  41. Лі Тхе Мун (21 травня 2011). 창작 뮤지컬 '궁', 6월 일본 공연 (кор.). Новини Йонхап. Процитовано 8 липня 2023.
  42. Кім Ха Джін (14 вересня 2011). 뮤지컬 ‘궁’, 서울공연 출격준비 완료 ‘다양한 볼거리’ (кор.). Харольд Кьондже. Процитовано 8 липня 2023.
  43. Рю Су Ун (24 серпня 2012). 강인 주연 뮤지컬 ‘궁’, 日 도쿄공연 공식 포스터 전격 공개 (кор.). NSP News Agency. Процитовано 8 липня 2023.
  44. Лі Юн Мі (2 травня 2014). 샤이니 태민, "절친은 엑소 카이"…日 잡지 커버 (кор.). Харольд Кьондже. Процитовано 8 липня 2023.
  45. Кім Сон Хі (25 березня 2014). ZE:A 동준, 뮤지컬 '궁' 캐스팅..오늘(25일)日출국 (кор.). Star News Korea. Процитовано 8 липня 2023.
  46. Тон Сон Хва (15 лютого 2023). Drama 'Princess Hours' to be remade after 18 years (англ.). The Korea Times. Процитовано 8 липня 2023.
  47. Хван Хьо І (14 лютого 2023). [공식] 드라마 ‘궁’ 18년 만에 리메이크된다 (кор.). Спортс Кьонхян. Процитовано 8 липня 2023.
  48. Dwiyana Pangesthi (1 лютого 2020). Kabar terbaru 5 pemain sinetron Benci Bilang Cinta (індонез.). Brilio. Процитовано 8 липня 2023.
  49. เปิดตัวอลังการ Princess Hours Thailand รักวุ่นๆเจ้าหญิงจอมจุ้น (тай.). Sanook. 5 квітня 2017. Процитовано 9 липня 2023.
Середо-четвергові телесеріали каналу MBC
Попередня програма Назва програми Наступна програма
«Золоті дні Йон Дже»
(6 листопада 2005 — 5 січня 2006)