Aleph Farms

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Aleph Farms
Тип вебсайт
Галузь Біотехнологія
Засновано 2017
Штаб-квартира Реховот
aleph-farms.com

Aleph Farms — компанія з виробництва культивованого м'яса. Його було засновано у 2017 році разом із ізраїльським харчово-технологічним інкубатором «The Kitchen» від Strauss Group Ltd., а також із професором Шуламіт Левенберґ із факультету біомедичної інженерії Техніону — Ізраїльського технологічного інституту[1][2]. Штаб-квартира знаходиться в Реховоті, Ізраїль[3][4][5][6].

Процес культивація м'яса[ред. | ред. код]

Вирощування культивованого м'яса від Aleph Farms займає приблизно чотири тижні. Клітини для нашого першого продукту Petit Steak були отриманні від корови, на ім'я Люсі, яка жила на фермі в Каліфорнії[7].

Джерело[ред. | ред. код]

Джерелом для початку культивування м'яса від Aleph Farms є запліднена яйцеклітина від корови Люсі. Матеріал розвивається короткий період часу з якого згодом компанія отримує різні типи клітин, з яких складається м’ясо, наприклад клітини м’язів і колагену. Клітини зберігаються при мінусовій температурі в банку клітин поки не будуть використані для вирощування продукту..

Ріст[ред. | ред. код]

Невелика кількість клітин згодом потрапляє у резервуар для росту — культиватор. Культиватори забезпечують контрольовану температуру, чисте та закрите середовище, де клітини можуть рости. Культиватори містять усе, що необхідно клітинам для життя та росту, включаючи воду, кисень, поживні речовини та фактори росту. У цьому середовищі початкові клітини швидко діляться та збільшують масу.

Структура[ред. | ред. код]

Працівники компанії Aleph Farms переміщують клітини в окремі культиватори для дозрівання різних типів тканин. Процес формування структури відбувається за допомогою матриці рослинних білків із сої та пшениці.

Збір[ред. | ред. код]

Приблизно через чотири тижні культивоване м'ясо готове для збору та пакування. Після цього Aleph Farms відправляє продукцію до партнерів[8].

Експеримент на МКС[ред. | ред. код]

У вересні 2019 року компанія Aleph Farms провела перший у світі експеримент із вирощування м'яса на борту Міжнародної космічної станції. У співпраці з 3D Bioprinting Solutions, було проведено виготовлення невеликої м'язової тканини, будівельного блоку культивованого стейка. У центрі уваги цього експерименту було встановлення міжклітинних контактів, структури та текстури м'язової тканини[9][10].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Eytan Halon (28 May 2019). INTERNATIONAL PARTNERSHIP TO INVEST $100M. IN ISRAELI FOODTECH INNOVATION. The Jerusalem Post.
  2. Shani Ashkenazi (7 July 2021). Cultured meat co Aleph Farms raises $105m. Globes.
  3. Amir Mizroch (3 December 2018). Something Big Is Cooking In Israel's Food Tech Kitchen. Forbes.
  4. Laura Brehaut (17 December 2018). Raising the steaks: An Israeli start-up just made the first slaughter-free steak, a lab-grown sirloin. National post.
  5. Al Root (14 May 2018). Beyond Meat and Impossible Foods Could Be the Coke and Pepsi of Alternative Meat. Barrons.
  6. Shira Feder (18 December 2018). This Israeli Lab Has Produced Steak, Hold The Cow. The Forward.
  7. Cultured Meat is The New Way To Steak. Aleph Farms (амер.). Процитовано 8 грудня 2023.
  8. Sustainable, Cultivated Meat. Steak Done Right. Aleph Farms (амер.). Процитовано 8 грудня 2023.
  9. Aria Bendix (8 October 2019). Astronauts just printed meat in space for the first time — and it could change the way we grow food on Earth.
  10. Davide Banis (8 October 2019). This Food Startup Has Grown Meat In Space For The First Time.