BAWAG PSK

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Bawag P.S.K.)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
BAWAG PSK
нім. Bank für Arbeit und Wirtschaft und Österreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft
Тип універсальний банкd
банк і фінансова інституціяd
Форма власності Aktiengesellschaft[d]
Галузь банківська справа, фінансові послуги, фінанси[d] і Надання фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпеченняd[1]
Попередник(и) Arbeiterbankd[1]
Засновано 1 серпня 2005
Штаб-квартира Відень
bawagpsk.com(нім.)
bawag.com(нім.)
Мапа
CMNS: BAWAG PSK у Вікісховищі

BAWAG PSK — один із найбільших банків в Австрії. Штаб-квартира - у Відні.

Заснований в 1922 під назвою BAWAG, в 2005 злився з банком Österreichische Postsparkasse (PSK). Назва походить від скорочення Bank für Arbeit und Wirtschaft AG (Акціонерне товариство Банк для роботи та бізнесу).

Власник банку до 2007 – Австрійська федерація профспілок (OEGB). У травні 2007 завершено угоду щодо придбання 100% акцій банку консорціумом інвесторів на чолі з американським фондом прямих інвестицій Cerberus Capital Management. Сума операції склала 3,2 млрд євро, з яких 2,6 млрд було сплачено продавцю і 600 млн мало бути внесено грошовими коштами до капіталу банку.

Діяльність[ред. | ред. код]

За даними журналу The Banker, BAWAG займає 4-е місце в Австрії за розміром капіталу ($2,4 млрд) та активів ($76,6 млрд). Спеціалізується на обслуговуванні дрібних та середніх компаній, має 1,3 млн роздрібних клієнтів. Зробив кілька придбань у Чехії, Словаччині та Угорщині.

Виторг у 2004 склав 1,88 млрд євро, чистий прибуток - 138,3 млн євро.

У квітні 2006 опинився на межі краху внаслідок сумнівних фінансових операцій; уряд Австрії здійснив низку заходів щодо підтримки банку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Архів преси XX століття — 1908.

Посилання[ред. | ред. код]