Cameron Pipeline

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Cameron Pipeline — трубопровід у штаті Луїзіана, споруджений з метою сполучення терміналу для прийому зрідженого природного газу на каналі Calcasieu із рядом магістральних газопровідних систем.

Для видачі продукції терміналу Камерон, введеного в дію у 2009 році, спорудили трубопровід діаметром 1050 мм та довжиною 36 миль, який при цьому має інтерконектори одразу з п'ятьма потужними газотранспортними системами, що зв'язують узбережжя Мексиканської затоки з регіоном Великих Озер та атлантичним узбережжям США — Florida Gas Transmission, Tennessee Gas Pipeline, Texas Eastern Transmission, Transco та Trunkline Pipeline[1][2].

У зв'язку із «сланцевою революцією» та зникненням в США попиту на імпорт ЗПГ, термінал Камерон буде перетворений на експортний завод із зрідження природного газу, а Cameron Pipeline, переведений у реверсний режим, відповідно постачатиме до нього сировину.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Cameron pipeline map. Архів оригіналу за 3 серпня 2014.
  2. About the Terminal | Cameron LNG. cameronlng.com (англ.). Архів оригіналу за 2 квітня 2017. Процитовано 10 квітня 2017.