Cotton On Group

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cotton On Group
Галузь промисловості швейна промисловість і текстильна промисловість
Дата створення / заснування 1991[1]
Логотип
Засновник Nigel Austind[2]
Країна  Австралія
Місце заснування Джилонг[2]
Дочірня організація Cotton Ond і Cotton On Kidsd
Розташування штаб-квартири Джилонг
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: Cotton On Group у Вікісховищі

Cotton On Group — це австралійська компанія роздрібної торгівлі, відома своїми брендами одягу та канцтоварів. Станом на 2020 рік група нараховує понад семи брендів: Cotton On, Cotton On Kids, Cotton On Body, Factorie, Typo, Rubi, Supré та Cotton On Foundation.[3] Сьогодні мережа Cotton On нараховує понад 1500 магазинів у 18 країнах, в яких працюють більш ніж 22 000 людей.

Історія заснування[ред. | ред. код]

Найджел Остін — син Гранта Остіна, який керував оптовою торгівлею одягом під назвою Austin Group. Найджел Остін сам почав продавати одяг у віці 18 років. У 1991 році він відкрив магазин на задньому дворі м'ясної крамниці свого дідуся в Джилонгу і кинув навчання в університеті, щоб зосередитися на ньому. Через рік його двоюрідний брат Ешлі Хардвік приєднався до бізнесу і став партнером. Завдяки контактам батька з виробниками, Остін з самого початку зміг побудувати прибутковий роздрібний бізнес, який через 15 років вже налічував 50 магазинів в Австралії.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://cottonongroup.com/from-australia-to-the-world/Cotton On Group.
  2. а б https://cottonongroup.com.au/our-story/Cotton On Group.
  3. OUR WORKPLACES - Cotton on Group.
  4. Chung, Grace. Australia's Richest 2017: How This College-Dropout-Turned-Billionaire Built A Fashion Retail Empire. Forbes (англ.). Процитовано 12 січня 2024.