Europe PubMed Central

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Europe PubMed Central (Europe PMC) — англомовна текстова база даних медичних та біологічних публікацій. Проєкт запустили в 2007 році як дзеркало PubMed Central. Спочатку Europe PubMed Central включав дані NIH та PubMed. До 1 листопада 2012 року сайт був відомий як UK PubMed[1]. Нині сайт є складовою мережі PMC International (PMCI), до якої також належить PubMed Central Canada. Ресурс розроблений та керується Європейською лабораторією молекулярної біології Європейського інституту біоінформатики(EMBL-EBI), а також Британською бібліотекою та Манчестерським університетом. Засновники Europe PMC зобов'язують авторів, які мають статті, створені за їхньої підтримки, надавати вільний доступ до них на Europe PMC протягом 6 місяців після публікації[2].

Послуги[ред. | ред. код]

Europe PMC забезпечує доступ до більш ніж 2,6 млн повнотекстових медичних та біологічних статей, 28 млн цитувань з PubMed, 500 000 цитувань з AGRICOLA, 4 млн патентів (міжнародних, USPTO та Європейського патентного відомства),40 000 грантам, наданих спонсорами Eurupe PubMed[3].

Europe PMC включає систему подання статей Europe PMC PLUS, яка дозволяє вченим подати свої наукові статті, що рецензуються, для включення до каталогу Europe PMC.

Кожній статті на сайті надається унікальний ідентифікаційний номер PMCID (англ. PubMed Central Identifier).

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Anna Kinsey-Europe PMC Engagement Manager. UKPMC becomes Europe PubMed Central. Архів оригіналу за 4 листопада 2012. Процитовано 26 грудня 2019.
  2. Funders - About - Europe PMC. europepmc.org. Архів оригіналу за 31 жовтня 2021. Процитовано 26 грудня 2019.
  3. Europe PMC Content Holdings. europepmc.org. Архів оригіналу за 15 січня 2020. Процитовано 26 грудня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]