Girl Guide

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Girl Guide
пол. Girl Guide
Жанр гостросюжетний фільм
Режисер Юліуш Махульський
Сценарист Юліуш Махульський
У головних
ролях
Павел Кукіз, Рената Габриельська
Оператор Вітольд Адамек
Музика Павел Кукіз, Piersi, Trebunie Tutki
Монтаж Ядвіґа Зайчек
Тривалість 90 хв
Мова польська
Країна Польща
Рік 1995
Дата виходу 8 лютого 1996

Girl Guide — кінострічка 1995 року, створена в жанрі Екшен, Гостросюжетний фільм польським режисером Юліушем Махульским. Сценарій написано за однойменною культовою повістю Михайла Щепанського (Michała Szczepańskiego).

Фільм з малим бюджетом було знято за три тижні. В головних ролях «Girls guide» дебютують харизматичний Павел Кукіз, лідер відомої рок-групи «Piersi», а також відома фотомодель і віце-місс Полонія-1993 Рената Габриельська. Обидвоє виконували покладені на них завдання, створюючи унікальний дует. Стрічка навмисно знята Махульським у напіваматорському стилі. «У фільмі є непрофесійні актори, але вони знайомі з аудиторією», — підкреслив Махульський. «Ми використовували їх автентичність, намагаючись не заважати занадто багато, і ми не були розчаровані».

Важливу роль в «Girls guide» відіграє музика, яку виконують Piersi, та фолк-гурт Trebunie Tutki спільно з групою Twinkle Brothers з Ямайки.

Виконавці головних ролей[ред. | ред. код]

Павел Кукіз — Юзек Галіца

Рената Габриельська — Кінґа Мачієвська

Томаш Томашевскі — Ґері Уайз

Станіслав Радван — Станіслав Міхалак, сусід Юзека

Анжей Хшановскі — комісар

Юан Карбагал — Юсуф Нахмад

Фабула фільму[ред. | ред. код]

Молодий магістр філології, що орендує квартиру у Варшаві, Юзек Галіца викладає англійську. Одного разу, за його об'явою в газеті звертається дівчина Кінґа. Молода студентка приходить до нього аби швидко освоїти англійську. Кінґа обручена з американцем Ґері. Юзек закохався у Кінґу, аж раптом опинився у центрі шпигунсько-ґанстерських розборок міжнародного масштабу. Все починається з таємничого зникнення нареченого його коханої Кінґи. Сліди ведуть до американської та арабської мафій. Юзек пірнає у небезпечний вир подій кримінального світу задля пошуку Ґері. В інтризі є багато грошей і пристрій для управління ядерними боєголовками з кодовою назвою «GIRL».

Нагороди[ред. | ред. код]

На фестивалі польських художніх фільмів у Ґданську Юліуш Махульський отримує «Золоті Льви», головну нагороду Фестивалю;

Павел Кукіз — нагорода Фундації Культури Польської актору за кращий дебют;

Юліуш Махульський — «Złoty Klakier», нагорода Радіо Ґданську режисерові найбільш вподобаного фільму.

Додатково[ред. | ред. код]

Пропозицію зіграти головну роль у «Girls guide» спочатку отримав Казик Сташевський, проте він відмовився. Тому було ухвалено кандидатуру Павла Кукіза.