Grumman LLV

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Grumman LLV
Зображення
Попередник Jeep DJ
Наступник Next Generation Delivery Vehicled
Країна походження  США
Замовник Поштова служба США
Оператор Поштова служба США і Canada Post
Виробник Grumman Corporation
Місце створення Монтгомері
Двигун (рушій) Iron Duked
Дата/час прийняття в експлуатацію 1987
CMNS: Grumman LLV у Вікісховищі

Grumman Long Life Vehicle (LLV) — американська модель легкої транспортної вантажівки, розроблена як поштова вантажівка для Поштової служби Сполучених Штатів, яка є її основним користувачем[1]. Вона придбала понад 100 000 таких автомобілів, останній у 1994 році[2]. Його також використовує Пошта Канади.

Grumman LLV був спеціально розроблений для Поштової служби Сполучених Штатів; Grumman виграв контракт на його виробництво. Основними конструкційними моментами автомобіля в контрактному конкурсі були працездатність, керованість у обмеженому просторі та загальна економічність експлуатації. Як випливає з назви, Grumman LLV легко може прослужити довго, можливо, наближаючись до 20 років експлуатації. Термін служби, визначений Поштовою службою США, становив 24 роки, але в 2009 році його було продовжено до 30 років. Більшість LLV знаходяться в роботі більше 27 років. Кузов і остаточне складання виконано Grumman, а шасі (на основі Chevrolet S-10 Blazer) виготовлено General Motors із силовою установкою (2,5 л I-4 TBI «Iron Duke» і, в пізніше виробництво, 2.2L I-4 SPFI «122»), панель приладів і передня підвіска, подібні до тих, що використовувалися в пікапі Chevrolet S-10 і позашляховику Chevrolet S-10 Blazer[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Long Life Vehicle. postalmuseum.si.edu (англ.). Процитовано 25 серпня 2022.
  2. Anderson, Barnell (30 серпня 2021). A Brief History Of The Grumman LLV. HotCars. Процитовано 25 серпня 2022.
  3. Preston, Benjamin (21 лютого 2015). What can stop US Postal Service trucks? The inexorable march of time. The Guardian (англ.). Процитовано 26 березня 2021.