HowToBasic

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
HowToBasic
Дата створення / заснування 8 грудня 2011[1]
Зображення
Отримані відзнаки
Діамантова кнопка Youtube Золота кнопка YouTube Срібна кнопка YouTube Срібна кнопка YouTube
Кількість підписників у соціальних мережах 364 351 і 17 200 000 ± 99 999[2]
Пошукова маска URL https://www.youtube.com/user/HowToBasic/search?query=$1
CMNS: HowToBasic у Вікісховищі

HowToBasic — австралійський комедійний канал YouTube, який є частиною мережі WBD Ad Sales[3] і має понад 17 мільйонів підписників. Автор роликів не розмовляє і не показує свого обличчя, і залишається анонімним. На каналі в основному представлені дивні та деструктивні візуальні ґеги, замасковані під навчальні посібники. Вперше канал отримав популярність у 2013 році.

Станом на лютий 2023, HowToBasic є п'ятим найбільшим YouTube-каналом.[4] Орієнтовна чиста вартість каналу становить 2 мільйони доларів США станом на листопад 2018.

Канал ненадовго призупиняли двічі: один раз у 2014 році та ще раз наприкінці 2015 року через ймовірні порушення політики YouTube щодо оманливого вмісту. Незабаром після кожного разу канал відновлювався, а призупинення скасовувалося.[5]

Опис та історія[ред. | ред. код]

Канал навмисно спонукає тих, хто вперше відвідує канал, переконати, що це канал з інструкціями, за допомогою назв відео, ескізів, описів, а також загального опису каналу, стверджуючи, що його відео є посібниками з різних тем, з особливим акцентом на кулінарії. Фактичний вміст відео натомість показує, як невпізнаний чоловік взаємодіє з точки зору з їжею та предметами багатьма способами, здебільшого кидаючи, руйнуючи та створюючи з них великий безлад. У деяких відео використовуються додаткові ґеги, із запрошеними акторами та пов’язаними кадрами. Спочатку відео були справжніми уроками дуже простих дій, таких як «Як підняти парасольку» (його перше відео) або «Як розливати напої».

Загальною темою у відео є те, що велика кількість курячих яєць викидається та знищується. [6] Багато відео включають кляп під час бігу, під час якого чоловік підіймає великий палець (або іноді зброю або середній палець) перед камерою, спрямовуючи камеру на створений безлад, часто бурчачи ствердно. Зазвичай це відбувається безпосередньо перед закінченням сцени. [6] Інколи HowToBasic бере участь у певних святах і популярних темах; у деяких відеороликах також присутні гості.

24 березня 2018 року HowToBasic опублікував відео з розкриттям обличчя. Однак відео виявилося пародією та компіляцією популярних користувачів YouTube, які заявляли, що вони є творцями каналу, зрештою зберігаючи анонімність законного творця. Понад 80 осіб зіграли камео у відео, зокрема Майкл Стівенс із Vsauce, Markiplier, Casey Neistat, Daym Drops, h3h3productions, jacksfilms, Andy Milonakis, iDubbbz, Boogie2988, JonTron, Maxmoefoe, Jacksepticeye, RoomieOfficial, Aunty Donna та Post Малоун.[7][8]

Популярна культура[ред. | ред. код]

У червні 2013 року людина, яка стоїть за HowToBasic, взяла інтерв’ю в рамках австралійського бюлетеня новин о 18:00 Nine News Perth, який транслювався на STW. Станція зберегла його анонімність на його прохання.[9]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.youtube.com/user/HowToBasic/about
  2. YouTube Application Programming Interface
  3. Can you make money out of YouTube? You bet, just ask these Germans. The Sydney Morning Herald. 23 січня 2015. Процитовано 9 листопада 2015.
  4. Top 250 YouTubers Channels in Australia - Socialblade YouTube Stats - YouTube Statistics. socialblade.com.
  5. UPDATED: Popular YouTube Channel HowToBasic Terminated Without Warning. MOARGeek. 23 грудня 2014. Процитовано 9 грудня 2015.
  6. а б Gutelle, Sam (27 червня 2013). YouTube Millionaires: How To Basic Breaks Out Of His Shell. Tubefilter. Процитовано 31 березня 2018.
  7. Gutelle, Sam (28 березня 2018). All-Star Cast Of YouTubers Helps Egg-Smasher HowToBasic Parody The Face Reveal Format. Tubefilter. Процитовано 31 березня 2018.
  8. Katzowitz, Josh (26 березня 2018). The HowToBasic YouTube channel finally reveals its creator—sort of. The Daily Dot. Процитовано 31 березня 2018.
  9. Perth teen's bizarre videos become internet hit. Nine News. Процитовано 9 листопада 2015.

Посилання[ред. | ред. код]