Mycobacterium africanum

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з M.africanum)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mycobacterium africanum
Біологічна класифікація
Домен: Бактерії (Bacteria)
Тип: Actinobacteria
Ряд: Actinomycetales
Підряд: Corynebacterineae
Родина: Mycobacteriaceae
Рід: Mycobacterium
Група видів: Mycobacterium tuberculosis complex
Вид: M. africanum
Mycobacterium africanum
Посилання
EOL: 971507
ITIS: 963812
NCBI: 33894

Mycobacterium africanum — вид Mycobacterium, найчастіше зустрічається в країнах Західної Африки. Симптоми та клінічний перебіг захворювання, яке спричинює ця бактерія, нагадують класичний туберкульоз. Вона є членом мікобактерійного туберкульозного комплексу.

Епідеміологія[ред. | ред. код]

M. africanum найчастіше зустрічається в країнах Західної Африки, що призводить до чверті випадків туберкульозу в таких країнах, як Гамбія. Це лише хвороба людини і поширюється повітряно-крапельним механізмом від людей з активними (відкритими) клінічними формами захворювання.

Він має аналогічну контагіозність як і у Mycobacterium tuberculosis, але менш імовірно, що він прогресує до клінічної хвороби у людини з імунокомпетентністю. Хвороба частіше розвивається від інфікування до маніфестації захворювання у ВІЛ-позитивного пацієнта, отже, у країнах, де M. africanum є ендемічним, він являє собою важливу складову інфекцію на пізніх стадіях ВІЛ-інфекції (СНІД).

Патогенез[ред. | ред. код]

Не до кінця зрозуміло, які генетичні відмінності між M. africanum і M. tuberculosis приводять до зниження патогенності першого.

Лікування[ред. | ред. код]

Хвороба, яку спричинює M. africanum, лікується стандартною терапією як при класичному туберкульозі. Оскільки більшість пацієнтів із туберкульозом, який спричинює M. africanum, ймовірно, є ВІЛ-позитивними, серед них є вищі показники летальності, ніж при наявності інших ВІЛ-асоційованих інфекцій.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mycobacterium africanum. ipfs.io. Архів оригіналу за 17 квітня 2018. Процитовано 17 квітня 2018.