Minervarya pentali

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Minervarya pentali

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Земноводні (Amphibia)
Ряд: Безхвості (Anura)
Родина: Dicroglossidae
Рід: Minervarya
Вид: M. pentali
Minervarya pentali
Garg and Biju, 2021

Посилання
Віківиди: Minervarya pentali

Minervarya pentali — вид жаб родини Dicroglossidae. Описаний у 2021 році.[1]

Етимологія

[ред. | ред. код]

Вид названий пенталі на честь індійського біолога Діпака Пентала, генетика рослин і колишнього проректора Делійського університету, на знак визнання його допомоги у створенні лабораторії систематики в університеті.

Поширення

[ред. | ред. код]

Ендемік Індії. Поширений в Західних Гатах. Його ареал простягається від округу Кожикоде в штаті Керала на півночі до району Каньякумарі в Тамілнаду на півдні. Мешкає в зарослих придорожніх ділянках, плантаціях, зрошуваних полях і поблизу природних джерел води.[2]

M. pentali менший за інші види Minervarya: самці сягають до 20 мм завдовжки, а самиці — 25 мм. Шкіра складчаста і гранульована. Верхні частини тіла сірувато-коричневі і мають текстуру шагрені, а нижня частина гладка і загалом блідіша. Горло тілесного кольору, а горловий мішок чорний. Посередині спини проходить жовто-сіра лінія.

Спосіб життя

[ред. | ред. код]

Це напівводний, наземний вид. Трапляється на трав'янистих ділянках, прилеглих до рисових полів, порушеного (відкритого) вологого тропічного лісу, берегів струмків та покинутих кар'єрів. Активний вночі.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Sonali Garg and S. D. Biju. 2021. DNA Barcoding and Systematic Review of Minervaryan Frogs (Dicroglossidae: Minervarya) of Peninsular India: Resolution of A Taxonomic Conundrum with Description of A New Species. Asian Herpetological Research. 12(X): … DOI: 10.16373/j.cnki.ahr.210023
  2. Novataxa. Архів оригіналу за 16 січня 2022. Процитовано 16 січня 2022.