Morris FE

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Morris FE
Зображення
Попередник Morris FVd
Виробник British Motor Corporation

Morris FE — 5 і 7-тонний вантажний автомобіль, вироблений компанією Morris Commercial, частиною British Morris Motor Company, між 1955 і 1959 роками[1]. Він дуже нагадував свого попередника, Morris FV, і це, окрім передньої конфігурації управління, багато в чому було довоєнної конструкції. Однак Morris FE мав більш сучасну передню решітку, ніж попередній автомобіль.

Morris light van

Оскільки злиття Morris і Austin Motor Company відбулося через British Motor Corporation, в об'єднаній компанії Morris замінив не лише Morris FV, але й трохи більший Austin Loadstar. На додаток до «5-тонної» версії тепер пропонувалася «7-тонна» версія[2].

Як і раніше, пропонувалися версії пікапа і тягача. Клієнти також могли придбати FV у формі шасі Bare та отримати спеціалізований кузов від відповідного постачальника.

З 1956 року бренд «Morris Commercial» перестав використовуватися. FE, не позначені як Austins, тепер позначалися просто як Morrises.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Simon GP Geoghegan (2011). Morris FV, FE, FF, FH, FJ. Процитовано 17 жовтня 2014.
  2. Keith Adams (25 вересня 2011). Commercials: Light trucks ......... FV-series/FE-series cab. Процитовано 17 жовтня 2014.

Джерела

[ред. | ред. код]