Socket AM2+

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Socket AM2+
Тип PGA-ZIF
Формфактори CPGA, OPGA
Контактів 940
Шина 200 MHz
2.6 GHz HyperTransport 3.0
Процесори Athlon 64
Athlon 64 X2
Opteron
Phenom: Phenom X4 та X3
Phenom II: Phenom II X4, X3, X2
Athlon II


Socket AM2+ — роз'єм мікропроцесорів, розроблений компанією AMD, як перехідний роз'єм між роз'ємами Socket AM2 та Socket AM3. Повністю сумісний з роз'ємом Socket AM2, тож, процесори розроблені для роз'єму Socket AM2+ працюють і на роз'ємі Socket AM2. Випущений 19 листопада 2007 року.

Відмінності між AM2 та AM2+[ред. | ред. код]

Основними відмінностями між Socket AM2 та Socket AM2+ є:

  • HyperTransport 3.0, з частотою до 2.6 GHz
  • Живлення для ядра процесора і вбудованого у процесор контролера пам'яті подається окремо. Це дозволило підвищити економію електроенергії, особливо під час роботи з інтегрованою графікою, коли ядро процесора знаходяться у сплячому режимі, однак, контролер пам'яті лишається активним.

Хоча, процесори для роз'єму Socket AM2+ працюють на роз'ємах Socket AM2, однак, операції процесорів AM2+ на роз'ємах AM2 мають певні обмеження, лімітовані особливостями роз'єму Socket AM2: 1 GHz HyperTransport 2.0, а також одне джерело живлення для ядра процесора і контролера пам'яті.

Багато виробників ще не випустили (а можливо й не випустять) оновлення BIOS для власних материнських плат, які б дозволили використовувати процесори для Socket AM2+ на роз'ємах Socket AM2. Низка ж інших виробників заявила про несумісність їхніх материнських плат з роз'ємом Socket AM2 з процесорами для роз'єму Socket AM2+.[1]

Компанія AMD підтвердила два наступних факти про оновлення Socket AM2+ до AM3:

  • Процесори для AM3 працюють на роз'ємах AM2+
  • Процесори для AM2+ не працюють на роз'ємах AM3

Джерела інформації[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 червня 2008. Процитовано 22 лютого 2009.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Ресурси тенет[ред. | ред. код]