Кущівник перуанський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Thamnistes rufescens)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кущівник перуанський
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Горобцеподібні (Passeriformes)
Родина: Сорокушові (Thamnophilidae)
Рід: Рудий кущівник (Thamnistes)
Вид: Кущівник перуанський
Thamnistes rufescens
Cabanis, 1873
Ареал виду
Ареал виду
Синоніми
Thamnistes anabatinus rufescens
Посилання
Вікісховище: Thamnistes rufescens
Віківиди: Thamnistes rufescens

Кущівни́к перуанський[1] (Thamnistes rufescens) — вид горобцеподібних птахів родини сорокушових (Thamnophilidae)[2]. Мешкає в Перу і Болівії. Раніше вважався підвидом рудого кущівника, однак був визнаний окремим видом[3].

Поширення і екологія[ред. | ред. код]

Перуанські кущівники мешкають у східних передгір'ях Анд в Перу (на південь до Мараньйону) і Болівії. Вони живуть у верхньому ярусі і кронах вологих гірських тропічних лісів та у вторинних заростях. Зустрічаються поодинці або парами, на висоті від 450 до 1500 м над рівнем моря. Часто приєднуються до змішаних зграй птахів. Живляться комахами та іншими безхребетними, яких збирають з листя, як віреони. Гніздо глибоке, чашоподібне, розміщується на деревію, на висоті від 7 до 15 м над землею. В кладці 2 білих яйця, поцяткованих коричневими плямками. Будують гніздо, насиджують кладку і доглядають за пташенятами і самиці, і самці.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Thamnistes rufescens у базі Avibase.
  2. Gill, Frank; Donsker, David, ред. (2022). Antbirds. World Bird List Version 12.1. International Ornithologists' Union. Процитовано 19 вересня 2022.
  3. M.L. Isler & B.M. Whitney. Species limits in the genus Thamnistes (Aves: Passeriformes: Thamnophilidae): an evaluation based on vocalizations. „Zootaxa”. 4291 (1), ss. 192–200, 2017. doi:10.11646/zootaxa.4291.1.12.