Карпов Андрій Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Карпов
Загальна інформація
Національність Українець
Місце проживання Україна
Народження 6 січня 1987(1987-01-06) (37 років)
Червоноград, Львівська область, Українська РСР, СРСР
Спорт
Вид спорту Спідвей
Участь і здобутки
CMNS: Карпов Андрій Володимирович у Вікісховищі

Андрій Карпов (нар. 6 січня 1987) — український спідвеїст.

Біографія[ред. | ред. код]

Андрій є вихованцем червоноградської школи спідвею. У чемпіонаті Польщі виступає з 2005 року, коли у 2-й лізі, їздив у барвах Рівненського клубу та здобув середню кількість очок за один заїзд 1,533. У 2006 році, вже в екстралізі, виступав за «Marma Rzeszow», з якою підписав дворічний контракт. Однак у 2007 році його віддали в оренду до «Wybrzeże Gdańsk», а у 2008 році він автоматично став гонщиком «Wybrzeże». У сезоні 2009 року приєднався до команди «Start Gniezno», звідки був відданий в оренду до «ROW Rybnik».

У 2019—2020 роках виступав за клуб у 2 полській лізі «Wilki» з Кросно. Він посів одинадцяте та п'яте місця відповідно за середню кількість очок за один заїзд серед гонщиків 2 лігі. У 2021 році Карпов приєднався до «Stal» з Жешува. Через нещасний випадок під час одного з тренувань він не зміг виступити у чемпіонаті цього року. У наступному сезоні через війну в Україні залишився у своїй країні[1].

Серед його найбільших успіхів: срібна медаль Індивідуального чемпіонату Європи серед юніорів 2006 року, золото (2005) та срібло (2006) Індивідуального чемпіонату України, золота медаль Індивідуального чемпіонату України серед юніорів (2006)

Крім того, з «Техніком Червоноград» він двічі ставав бронзовим призером командного чемпіонату України, двічі вигравав срібло особистого чемпіонату України серед юніорів, виходив до півфіналу особистого чемпіонату світу серед юніорів.

Старти в польській лізі[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. [1], Wirtualna Polska Media, "Był w śpiączce, a później w bombardowaniu ucierpiał jego brat. Teraz Ukrainiec wrócił na tor!" 
  2. [2], Wirtualna Polska Media, "Żużel. Transfery. Składy drużyn – 2. Liga Żużlowa 2021 – WP SportoweFakty"