Велоспорт на літніх Олімпійських іграх 1896

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Велоспорт
Велоспорт
Велоспорт
Велоспорт

Змагання з велоспорту на перших літніх Олімпійських іграх пройшли 8, 11, 12 та 13 квітня 1896 року на велодромі "Нео Фалірон" в Афінах. Були організовані та підготовлені Підкомітетом з велосипедного спорту. Шосейні перегони проведено дорогою з Афін до Марафону і назад. Загалом участь взяло 19 велосипедистів з 5 країн[1].

Представництва країн[ред. | ред. код]

Загалом у змаганнях в Афінах взяло участь 19 велосипедистів з 5 країн світу:

(*) ПРИМІТКА: В тому числі один велосипедист (Нікос Ловердос) зі Смірни (Туреччина), що мав грецьке коріння та виступав за Грецію.

Медалі[ред. | ред. код]

Леон Фламан та Поль Массон — французькі велосипедисти, що на двох вибороли 6 нагород, 4 з яких золоті.

Міжнародний олімпійський комітет призначив спортсменам ці медалі вже згодом, оскільки на той час переможці отримували у винагороду срібні медалі, а наступні місця не одержували нагород зовсім[1].

Дисципліни Золото Срібло Бронза
Шосейний велоспорт
Шосейні перегони прапор, що використовується країною на Іграх Арістідіс Константінідіс (GRE) прапор, що використовується країною на Іграх Август фон Гьодріх (GER) прапор, що використовується країною на Іграх Едвард Баттел (GBR)
Велоспорт на треку
Спринт прапор, що використовується країною на Іграх Поль Массон (FRA) прапор, що використовується країною на Іграх Стаматіос Ніколопулос (GRE) прапор, що використовується країною на Іграх Леон Фламан (FRA)
Гіт прапор, що використовується країною на Іграх Поль Массон (FRA) прапор, що використовується країною на Іграх Стаматіос Ніколопулос (GRE) прапор, що використовується країною на Іграх Адольф Шмаль (AUT)
10 кілометрів прапор, що використовується країною на Іграх Поль Массон (FRA) прапор, що використовується країною на Іграх Леон Фламан (FRA) прапор, що використовується країною на Іграх Адольф Шмаль (AUT)
100 кілометрів прапор, що використовується країною на Іграх Леон Фламан (FRA) прапор, що використовується країною на Іграх Георгіос Колеттіс (GRE)
Дванадцятигодинні перегони прапор, що використовується країною на Іграх Адольф Шмаль (AUT) прапор, що використовується країною на Іграх Фредерік Кіпінг (GBR)

Залікова таблиця[ред. | ред. код]

Велодром Нео Фалірон у 1896 році

(Жирним виділено найбільшу кількість медалей певного ґатунку.)

 Місце  Країна Золото Срібло Бронза Загалом
1 Франція Франція 4 1 1 6
2 Греція Греція 1 3 0 4
3 Австрія Австрія 1 0 2 3
4 Велика Британія Велика Британія 0 1 1 2
5 Німеччина Німеччина 0 1 0 1

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Cycling: 1896 Olympic Results. sports-reference.com (англійська) . Архів оригіналу за 6 грудня 2013. Процитовано 26 липня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]