Вечір старовинних російських водевілів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вечір старовинних російських водевілів
рос. Вечер старинных русских водевилей
Жанрводевіль
Режисер Євген Симонов
У головних
ролях
Григорій Абрикосов
Людмила Дребньова
Оператор В'ячеслав Єфімов
Геннадій Алексєєв
Художник Ігор Морозов
КінокомпаніяЦТ СРСР
Тривалість111 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1978
IMDbID 6304788

«Вечір старовинних російських водевілів» — радянський телефільм-спектакль 1978 року в постановці театру імені Євгена Вахтангова, в якому представлені два водевілі.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Фільм починається з розповіді провінційного актора Льва Гурича Синичкіна з водевілю Ленського (Григорій Абрикосов) і його дочки Лізоньки (Людмила Дребньова), які переносять глядача в зал старого провінційного театру середини XIX століття.

  • «Дайте мені стару» — Заїжджий антрепренер, в минулому гусар Логін Осипович Пустернак, який вирішив в Ковилках «поправити свої справи і свій балаган відкрити», розшукує актрису на роль бабусі, попередня просто втекла; — «П'єсу виставив на Афішу, квитків продав два десятка, а баби немає». У пошуках йому допомагає актор, декоратор і на всі руки майстер Карп Силич Полуда. Але все безуспішно. І ось Логін отримує листа від своєї старої коханої (імені її він не пам'ятає), яка обурена його поведінкою… І раптом на порозі з'являється стара, але Пустернак і Полуда сміються — не уявляючи її як актрису, проганяють. Потім з'являється Економка, до якої пристає її поміщик — і теж хоче стати актрисою, але от лихо — «язик не на нашу влаштований».
  • «Дівчина-гусар» — Події відбуваються в Штутгарті 9 липня 1815 року, з Росії повертається капітан Роланд, де з 1812 року знаходився в полоні, з тим, щоб забрати у власника пансіона «для благородних дітей чоловічої статі» — Карла Лермана, свого «сина» — дитину, врятовану зі спаленої дачі ще в жовтні 1805 рокі. Але ось несподіванка — «син» виявляється чарівною дівчиною Габріель, яка, щоб не засмучувати свого покровителя («батька»), переодягається в гусара, відмовляючись з ним їхати в Париж повідомляє, що заручена з Лорою (племінницею Лермана), до якої сватається син першого пивовара трьох округів — Фрейтаг. Фрейтаг застає спочатку Лору з Габріель, а потім Лору з Роландом за поцілунком і готується до дуелі з Габріель.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]