Власов Василь Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Власов Василь Володимирович
Народився28 жовтня 1956(1956-10-28) (67 років)
Чернівці, Українська РСР, СРСР
КраїнаУкраїна Україна
Діяльністьлікар
Alma materБуковинський державний медичний університет
Галузьмедицина
ЗакладВНМУ
Вчене званняПрофесор, Заслужений лікар України
Науковий ступіньдоктор медичних наук
Науковий керівникКруцяк Володимир Миколайович
член-кореспондент НАМНУ

Власов Василь Володимирович (28 жовтня 1956, м. Чернівці) - доктор медичних наук, професор кафедри хірургії з курсом стоматології ФІГО Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова МОЗ України, хірург вищої категорії, заслужений лікар України, секретар обласного наукового товариства хірургів Хмельницької області, член-кореспондент Академії медико-технічних наук України.

Біографія

[ред. | ред. код]

В 1973 р. після закінчення середньої школи Василь Володимирович вступив до Чернівецького державного медичного інституту, який закінчив з відзнакою у 1979 р. З 1980 - працює лікарем-хірургом ІІІ категорії хірургічного відділення Хмельницької обласної клінічної лікарні.

У 1992 р. атестований комісією Хмельницького управління охорони здоров`я на вищу кваліфікаційну категорію з хірургії.

З 1994 р. обраний секретарем обласного наукового товариства хірургів Хмельницької області, двічі обирався членом правління республіканського наукового товариства хірургів.

У 1997 р. за великий внесок у розвиток та становлення теоретичної та практичної хірургії Власов Василь Володимирович обраний членом-кореспондентом Академії медико-технічних наук України.

З 2002 р. на посаді асистента, а згодом як доцент відповідає за наукову роботу кафедри хірургії факультету післядипломної освіти (м. Хмельницький) Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова.

Обраний членом редакційної колегії науково-практичного медичного журналу Буковинської державної медичної академії та наукового товариства анатомів, гістологів, ембріологів і топографоанатомів України "Клінічна анатомія та оперативна хірургія". Є членом асоціації хірургів-герніологів та баріатричних хірургів України.

Доробок

[ред. | ред. код]

Під керівництвом професорів В.М. Круцяка і Б.О. Мількова виконав і 1990 року захистив кандидатську дисертацію на тему: "Морфологічне і експериментальне обґрунтування дренування черевної порожнини і параперитонеального введення антибіотиків у комплексному лікуванні розлитого гнійного перитоніту", в якій було відображено новий підхід до дренування порожнини очеревини при гнійному розлитому перитоніті.

У 2002 р. В.В. Власов захистив докторську дисертацію на тему: "Етіологія, патогенез, профілактика та лікування післяопераційних вентральних гриж" (науковий консультант – професор Б.О. Мільков).

Василь Володимирович Власов є автором 23 винаходів, 50 раціоналізаторських пропозицій і понад 250 друкованих робіт. Ним розширено сучасні уявлення про етіологію, патогенез, методи лікування і профілактику гриж.

Нагороди

[ред. | ред. код]

У 2002 р. Указом Президента України йому присвоєне почесне звання "Заслужений лікар України". В 2004 р. нагороджений дипломом лауреата Міжнародного Академічного Рейтингу популярності "Золота Фортуна".

В 2005 р. нагороджений дипломом та занесений на обласну Дошку Пошани "Кращі люди Хмельниччини".

Література

[ред. | ред. код]
  • Власов Василь Володимирович: персон. бібліогр. покажч. / Упр. охорони здоров'я Хмельниц. облдержадмін., Хмельниц. обл. наук. мед. б-ка ; ред. І. М. Козак, уклад. Л. Л. Саксонік. - Хмельницький: [б. в.], 2006. - 52 с.: фото.

Посилання

[ред. | ред. код]