Все тіп-топ, або життя Зака і Коді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Все тіп-топ, або життя Зака і Коді
англ. The Suite Life of Zack & Cody
Тип телесеріал
Телеканал(и) Disney Channel
Дистриб'ютор(и) Disney-ABC і Disney+
Жанр Ситком
Формат зображення NTSC
Тривалість серії 22–23 хвилин
Тривалість 22 хв.
Знімання Багатокамерна зйомка
Компанія It's a Laugh Productions
Керівник проєкту Danny Kallisd
Ідея Денні Калліс
Джим Геоган
Оператор Алан Кіт Вокер
Продюсери Вальтер Барнетт
Виконавчий продюсер
У головних ролях
Композитор Гарі С. Скотт
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 18 березня 20051 вересня 2008
Кількість сезонів 3
Кількість серій 87
Послідовник Розкішне життя на палубі
Посилання

«Все тіп-топ, або життя Зака і Коді» (англ. The Suite Life of Zack & Cody) — американський ситком, створений Денні Каллісом та Джимом Геганом. Серіал транслювався на Disney Channel в період з 18 березня 2005 року по 1 вересня 2008 року. Серіал тричі номінувався на премію «Еммі», а також тричі номінувався на премію Nickelodeon Kids' Choice Award.

Дія серіалу розгортається в готелі «Tipton» у Бостоні та зосереджується на Заку та Коді Мартінах (Ділан та Коул Спроус), братах-близнюках, які живуть в одному з номерів готелю. Серед інших головних героїв серіалу — спадкоємиця готелю «Tipton»Лондон Тіптон (Бренда Сонг); Медді Фіцпатрік — дівчина, яка продає цукерки в готелі, (Ешлі Тісдейл); менеджер містер Меріон Мозебі (Філ Льюїс) та Кері Мартін(Кім Роудс), мати-одиначка хлопчиків, яка також працює лаунж-співачкою в цьому готелі. Серіал є третім оригінальним серіалом Disney Channel, який має більш як 65 серій.[1]

«Все тіп-топ, або життя Зака і Коді» запустив серіал-продовження, у якому також знялися близнюки Спроус у відповідних ролях Зака та Коді, під назвою «Розкішне життя на палубі», який транслювався на Disney Channel з 2008 по 2011 рік.

Сюжет[ред. | ред. код]

У центрі серіалу — Зак та Коді Мартін, 12-річні брати-близнюки, які живуть у розкішному готелі «Tipton» у Бостоні[2], де їх мати Кері працює лаундж-співачкою. Однояйцеві близнюки часто влаштовують лихоліття у готелі.[3] Серіал також розповідає про доньку-підлітка власника готелю Лондон Тіптон (пародія на Періс Гілтон), Медді Фітцпатрік, дівчину, яка продає цукерки в готелі,[4] і містера Мозебі, менеджера готелю, який часто є жертвою схем Зака та Коді.

Герої[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

  • Коді Мартін (Коул Спроус) — зрілий і розумний близнюк. Він відмінник. У першому сезоні шоу виявилося, що Коді є більш ніжним близнюком порівняно зі своїм братом.
  • Зак Мартін (Ділан Спроус) — егоцентричний, комунікабельний, старший близнюк, який зазвичай одягається у ковзанярський і мішкуватий одяг.
  • Лондон Тіптон (Бренда Сонг) — єдина дочка Вілфреда Тіптона, власника готелю Tipton. Лондон — підліток із власним приватним номером у готелі «Tipton» у Бостоні. Лондон любить моду; вона носить тільки дизайнерський одяг. У неї є власне веб-шоу під назвою Yay Me! У головній ролі Лондон Тіптон.
  • Медді Фіцпатрік (Ешлі Тісдейл) — дівчина-підліток, яка продає цукерки в готелі «Tipton», і найкраща подруга Лондона. Вона походить із сім'ї нижчого класу, тому Медді працьовита, відверта та розумна.
  • Меріон Мозебі (Філл Льюїс) — суворий і суворий менеджер готелю «Tipton», яка володіє великим словниковим запасом і простою мовою, і її часто дратують схеми Зака і Коді. Містер Мозебі виступає як батьківська фігура щодо Лондона, оскільки містер Тіптон рідко буває поруч.
  • Кері Мартін (Кім Роудс) — самотня мати Зака і Коді. Вона співачка в лаунжі готелю. Вона та її сини подорожували кількома містами, перш ніж приїхати в готель «Tipton». Вона була одружена з Куртом Мартіном, але вони розлучилися після народження близнюків з невідомих причин.

Другорядні[ред. | ред. код]

  • Естебан Рамірес (Адріан Р'Манте) — коридорний готелю.
  • Арвін Гокхаузер (Браян Степанек) — двірник готелю та починаючий винахідник.

Виробництво[ред. | ред. код]

Прем'єра серіалу «Все тіп-топ, або життя Зака і Коді» відбулася в березні 2005 року з Діланом і Коулом Спраусом, Брендою Сонг, Ешлі Тісдейлом, Філлом Льюїсом і Кім Роудс. Серіал знімався перед глядачами студії в Голлівуді. Виробництвом серіалу займалася студія It's a Laugh Productions, створена Денні Каллісом і Джимом Геганом.[5]

Під час виробництва першого сезону було замовлено п'ять додаткових епізодів, довівши загальну кількість до 26[6].

Серіал було продовжено на третій сезон у листопаді 2006 року після того, як було знято 65 епізодів. Виробництво планувалося відновити в січні 2007 року[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Suite Life of Zack and Cody – Season 3. Juniorcelebs.com. 4 січня 2008. Процитовано 5 вересня 2010.
  2. More Suite for Mouse. Variety. Variety Media, LLC. 28 квітня 2005. Архів оригіналу за 28 липня 2018. Процитовано 21 грудня 2022.
  3. Nordyke, Kimberly (8 листопада 2006). ‍ '​Suite‍ '​ new deal at Dis Channel. The Hollywood Reporter. Billboard-Hollywood Reporter Media Group. Архів оригіналу за 18 січня 2022. Процитовано 21 грудня 2022.
  4. The Suite Life of Zack & Cody character infos. Tv.com. 1 вересня 2008. Архів оригіналу за 15 квітня 2009. Процитовано 5 вересня 2010.
  5. а б Nordyke, Kimberly (8 листопада 2006). ‍ '​Suite‍ '​ new deal at Dis Channel. The Hollywood Reporter. Billboard-Hollywood Reporter Media Group. Архів оригіналу за 18 січня 2022. Процитовано 21 грудня 2022.
  6. More Suite for Mouse. Variety. Variety Media, LLC. 28 квітня 2005. Архів оригіналу за 28 липня 2018. Процитовано 21 грудня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]