Ешлі Тісдейл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ешлі Тісдейл
англ. Ashley Tisdale

Ashley Tisdale
Основна інформація
Повне ім'я Ешлі Мішель Тісдейл англ. Ashley Michelle Tisdale
Дата народження 2 липня 1985(1985-07-02) (38 років)
Місце народження Дел, Нью-Джерсі, США
Роки активності 1997—понині
Громадянство США США
Професія співачка, акторка, модель, автор-виконавець, телевізійний продюсер
Освіта Valencia High Schoold
Співацький голос сопрано
Інструменти вокал[d]
Жанр поп, денс-поп, тін-поп, поп-рок
Лейбл Warner Bros. Records
Діти (1) Jupiter Iris Frenchd[1]
AshleyTisdale.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Ешлі Мішель Тісдейл (англ. Ashley Michelle Tisdale; нар. 2 липня 1985, Дел, Нью-Джерсі, США) — американська співачка в стилі поп-рок та денс-поп, акторка, телевізійний продюсер. Відома роллю Шарпей Еванс в серії фільмів «Шкільний мюзикл». 6 лютого 2007 Ешлі випустила свій дебютний альбом «Headstrong», який посів 5 місце на «Billboard 200», продаючись у 64,000 копій за перший тиждень. Чотири пісні «Be Good to Me», «He Said She Said», «Not Like That» і «Suddenly» стали синглами. 11 червня 2009 відбувся реліз другого студійного альбому — «Guilty Pleasure». Дві пісні з альбому стали синглами, а саме «It's Alright, It's OK» та «Crank It Up».

Дитинство і початок кар'єри[ред. | ред. код]

Народилася в Уест Ділі, округ Монмут, Нью-Джерсі 2 липня 1985, у Лізи (уроджена Морріс) і Майка Тісдейл, директора будівельної компанії. Вона виросла в містечку Оушн Тауншип, Монмут. Її старша сестра Дженніфер Тісдейл — актриса, а її дідусь по матері, Арнольд Морріс, створив ножі моделі Ginsu. Через свого дідуся вона познайомилася з відомим бізнесменом Роном Поупілом.

У неї на голові було гарне кучеряве волосся, величезні очі, і коли вона дивилася на мене, у неї була найбільша посмішка.

Bill Perlman, Asbury Park Press

У 3 роки зустріла свого чинного менеджера Білла Перлмана в торговому комплексі в Нью-Джерсі. Він посилав її на численні прослуховування для реклами, внаслідок чого вона знялася в більш, ніж 100 рекламах на національному кабельному телебаченні, будучи дитиною. Вона почала свою театральну кар'єру появою в Циганка: Музична Байка ' 'і Звук музики в Єврейському Громадському Центрі в окрузі Монмут. У 8 років її відібрали на роль Козетти в бродвейському мюзиклі «Знедолені». «Коли я була маленька, я подивилася п'єсу» Знедолені «на Бродвеї, і я подумала, що це було найдивніше, що я коли-небудь бачила, тому я пішла до свого менеджера і сказала, що хочу зіграти цю роль», — каже Тісдейл в інтерв'ю Newsday в 2007 році. Вона також стверджує, що у неї був один урок співу до того, як отримала роль. Тісдейл була на гастролях 2 роки з мюзиклом «Знедолені» до того, як отримала роль в міжнародному постановочному турі Annie. В 12 Тісдейл заспівала в Білому Домі для Президента Клінтона.

Кар'єра[ред. | ред. код]

1997-2003[ред. | ред. код]

Наприкінці 1990-х і на початку 2000-х років, Тісдейл були назначена на ролі в декількох телевізійних шоу, таких як The Hughleys, Smart Guy, 7th Heaven, Boston Public і Bette і в художніх фільмах як Пригоди Фліка і Донні Дарко. У цей час, вона одночасно працювала моделлю Ford. За її ролі в Boston Public, вона здобула нагороду у 2000 році Young Artist Award і номінації "Найкращий гість в телевізійній драмі".

2004-2006[ред. | ред. код]

У 2004 році вона була прийнята на роль, як дівчина-підліток продавець цукерок Медді Фіцпатрік в серіалі Disney Channel Життя Люкс Зака і Коді, прем'єра якого відбулася в березні 2005 року і фінал в 2008 році. Пізніше вона отримала свою першу нагороду у Великій Британії [Нагороди [Nickelodeon Kids 'Choice]] «Найкраща телевізійна актриса", у зв'язку з її продуктивністю, як Фіцпатрік.

Хоча Disney Channel Original Movie, виробники фільму Шкільний мюзикл спочатку не враховувати брати її на роль через її "зображення хорошої дівчинки" на The Suite Life, Тісдейл була в кінцевому рахунку взята на роль як популярна, самозакохана учениця середньої школи Шарпей Еванс в 2006 році. Шкільний мюзикл став найпопулярнішим фільмом Disney Channel в цьому році, з 7,7 млн глядачів в США в Прем'єрній трансляції. Саундтрек , в якому Тісдейл узяла участь став найпродаванішим альбомом в Сполучених Штатах в цьому році. Тісдейл стала першою жінкою-художником, хто дебютувати з двома піснями одночасно на Billboard Hot 100 з "Те, що я шукав» та «Bop до вершини", як треки з саундтрека фільму. Через популярність зароблені Ешлі через її роль в Шкільному мюзиклі Уорнер Бразерс Records підписав з нею контракт на контракт у липні 2006 року вона почала працювати над своїм дебютним альбомом.

2007-2009[ред. | ред. код]

У лютому 2007 року, Ешлі Тісдейл випустила свій перший сольний альбом «Headstrong» (пер. «Упертий»). Альбом був сертифікований як Золотий в США, дебютний альбом дебютував 5 рядком в Billboard 200, продавши 64 000 копій за один тиждень. «Be Good To Me» вийшов як перший сингл з альбому в грудні 2006 року, «He Said She Said» був другим синглом у вересні 2007 року. 2008 року «Not Like That» і «Suddenly» вийшли синглами в певних країнах, США не включили. Музичний DVD із заголовком "Дещо про Ешлі" вийшов услід за релізом дебютного альбому з трьох-пісенною трилогією, що містить кліпи та документальний фільм про створення Headstrong.

На початку 2006 року, вона брала участь в інтернаціональному проєкті "Шкільний мюзікл: Концертний тур", виконуючи пісні з кінофільму та три пісні зі свого дебютного альбому. Тісдейл знову зіграла Шарпей Еванс у фільмі "Шкільний мюзикл 2: Канікули", другому з серії фільмів, і проявила свої вокальні дані в декількох треках до саундтреку фільму. Фільм переглянули 17 мільйонів чоловік в ніч прем'єри, і він став найпопулярнішим фільмом на кабельному телебаченні. Єшлі також стала голосом Кендіс в мультсеріалі «Фінеас і Ферб» на каналі Disney Channel, а також зробила саундтрек для нього. Як продюсер, Тісдейл створила свою власну продюсерську компанію в 2008 і назвала її Blondie Girl Productions. У Тісдейл була перша головна роль непопулярного і забитого підлітка Менді Гілберт у фільмі 2008 року на ABC Family «Крізь об'єктив», вона також стала виконавчим продюсером фільму, який переглянули 4,3 мільйона глядачів у дебютну ніч.

Тісдейл знову зіграла роль Шарпей Еванс в художньому фільмі кінокомпанії Walt Disney Pictures «Класний мюзикл: Випускний». За свою роль у фільмі вона здобула премію MTV Movie Award в номінації «Найкраща нова актриса» в 2009 і була схвалена багатьма критиками, включаючи Оуена Глейбермана з Entertainment Weekly, який назвав її однією з найвидатніших зірок кіно, і сказав, що її зображення Еванс робить «нарцисизм дурним, сліпучим задоволенням», а Марк Кермод сказав, що Тісдейл «Найкраща актриса другого плану »2008 року. «Класний мюзикл: Випускний»заробив $ 42 мільйони у вітчизняній країні на перших вихідних прокату, які стали найкасовішими за музичний фільм. Тісдейл співає на відкритті першого Microsoft Store в Скоттсдейл (Аризона) в жовтні 2009.

Її другий студійний альбом Guilty Pleasure вийшов 2009 року. Тісдейл описала його, як «більш рокерський і зухвалий» альбом, він отримав змішані відгуки, з 54% рейтингом на Metacritic, а Billboard заявив, що альбом «не дає простору співачці, щоб комфортно розвернутися». Guilty Pleasure дебютував 12 рядком в Billboard 200, продавши 25,000 копій на першого тижня релізу, архівувати невеликі комерційні виступи в порівнянні з її дебютним альбомом. Пісня «It's Alright, It's OK» вийшла другим головним синглом з альбому в квітні в радіоефірі та цифрових форматах. Другий сингл, «Crank It Up», пізніше вийшов у жовтні.

Тісдейл зіграла головну роль Бетані Пірсон в сімейному художньому фільмі 2009 року «Прибульці на горищі» кінокомпанії 20th Century Fox, старшу сестру в родині, і хоча вона по титрам одна з головних героїв, The New York Times сказав: «Тісдейл немає на екрані фільму більшу частина часу ». Фільм мав середній успіх в бокс офісі, заробивши $ 60 мільйонів у світовому прокаті.

2010-2012[ред. | ред. код]

У 2010 році ім'я Тісдейл було пов'язано з численними майбутніми проєктами. Було оголошено, що Тісдейл відібрана на фільм «Неспляча Красуня» і в ремейк фільму 1989 року «Маленька чаклунка». Її участь на каналі The CW Television Network в пілотнії серії серіалу «Пекельні кішки» було анонсовано на березень, тоді як The Hollywood Reporter доповів, що Тісдейл заявлена на знімання другої головної ролі Савани Монро, енергійної і люто наполегливої Капитанша команди Hellcats. Прем'єра спін-офф фільму «Класний мюзикл» з назвою «Неймовірна пригода Шарпей» була призначена на Disney Channel на літо 2011 року, в ньому Тісдейл знову зіграла свою роль Шарпей Еванс, а також була виконавчим продюсером. Тісдейл і її продюсерська компанія підписали в 2010 році багаторічний контракт з Relativity Media на створення і продюсування серіалів

Тісдейл у 2011 році.

На початку 2012 року Ешлі запросили на фотосесію для бренду купальників OP. Вже навесні їх можна було купити в мережі магазинів Walmart. У лютому Ешлі знялася в серіалі Raising Hope в епізоді до Дня Святого Валентина, в який її запросили ще в 2011 році. Ще її запросили на головну роль до серіалу на каналі CBS Untitled Spike Feresten/Louis CK Project продюсером якого є Louis C.K.. 20 вересня 2012 року стало відомо, що Ешлі запросили у нову анімацію під назвою The Great Migration разом з колегою по Шкільному мюзиклу і найкращою подругою Ванесою Гадженс, Кендом Шмідтом і Логаном Ханднроном з Big Time Rush і зіркою серіалу Милі ошуканки і фільму Відв'язні канікули Ешлі Бенсон. 1 жовтня стало відомо, що Ешлі буде озвучувати головну роль, а саме Сабріну у новій анімації Сабріна: Секрети юної відьми, реліз якої заплановано на літо 2013 року.

2013...[ред. | ред. код]

Брала участь у фільмі «Дуже страшне кіно 5». Вона грає Джоді, танцівницю і мати двох дітей, одну з головнихролей в фільмі. У січні 2013 року, Ешлі була запрошена до фільму з Ніколасом Кейджем Left Behind, як Хлоя Стіл, молода жінка, яка блукає Америкою і шукає решту своєї сім'ї. У квітні почався промо тур у підтримку Дуже страшне кіно 5, тому Ешлі 10 квітня з'явилася в шоу Live with Kelly and Michael, а 12 квітня в EXTRA TV with Mario Lopez. В серпні стало відомо, що Ешлі не буде грати в фільмі Left Behind, через скандал.

Особисте життя[ред. | ред. код]

У 2007-2009 роках зустрічалася з Джаредом Мурілло. З 2009 по грудень 2011 року зустрічалася зі Скоттом Спіром, але під Новий рік вони розійшлися через непорозуміння, а вже наприкінці весни 2012 року вони відновили свої стосунки. В жовтні 2012 року піля того як Скотт Спір відвідав знімання фільму Дуже страшне кіно 5 вони посварилися, Ешлі видалила фото Скота з їхнього сніданку і вони навіть перестали слідкуватити один за одним в Твіттері, але після декількох днів все налагодилось. Наприкінці листопада Ешлі розійшлася зі Скотом і вже у грудні Ешлі була помічена з Крістофером Френчем. В серпні 2013 року стало відомо, що Ешлі заручилася з Крістофером Френчем, це відбулося на 102 поверсі Емпаер Стейт Білдінг.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Примітка
1998 Всі пси святкують Різдво Озвучка
Пригоди Фліка Мурашка-скаут Озвучка
2001 Донні Дарко Кім
Вибір Натана Стефані
2002 The Mayor of Oyster Bay Дженніфер Тв-фільм
2006 Шкільний мюзикл Шарпей Еванс Disney Channel Original Movie
Шепіт серця Юко Харада Озвучка
2007 Шкільний мюзикл: Канікули Шарпей Еванс Disney Channel Original Movie
Добийся успіху: Все за перемогу Саму себе Відео
2008 Крізь об'єктив Менді Гілберт ABC Family Original Movie виконавчий продюсер, головна роль
Шкільний мюзикл: Випускний Шарпей Еванс
2009 Прибульці на горищі Бетані Пірсон
2011 Фінес и Ферб: Підкорення 2-го виміру Кендіс Флінн Озвучка
Неймовірні пригоди Шарпей Шарпей Еванс Disney Channel Original Movie виконавчий продюсер, головна роль
2012 Before We Made It Петра ТВ-фільм, Підготовка до виробництва (також знаний як Boomtown та Untitled Spike Feresten/Louis CK Project)
2013 Дуже страшне кіно 5 Зйомки, Підготовка до виробництва
A Many Splintered Thing Зйомки, Підготовка до виробництва
2014 Sabrina the Teenage Witch Сабріна Спелман Підготовка до виробництва
Phineas and Ferb: Mission Marvel Кендіс Флінн Озвучка, Підготовка до виробництва
Left Behind Хлоя Стіл Підготовка до виробництва
2015 The Great Migration Озвучка, Підготовка до виробництва
TBA Неспляча красуня Підготовка до виробництва
Маленька чарівниця Луіс Міллер Підготовка до виробництва
After Midnight Озвучка, Підготовка до виробництва
Misfits Christmas Підготовка до виробництва
Touch A New Day Лейтон Джонсон Disney Channel Original
Holly, Jingles and Clyde 3D Елізабет підготовка до виробництва
Jonah & the Whale Mason підготовка до виробництва
The Last First Time Міранда Підготовка до виробництва Головна роль (22 епізоди)
Ток шоу з Фінесом і Фербом Кендіс Головна роль (20 епізодів)
2011 The Suite Life on Deck Медді Фіцпатрік «London Gets Pranky»
Toddlers and Tiaras: Where Are They Now? Маккензі
2012 Raising Hope Mary Louise «Jimmy's Fake Girlfriend» (Season 2, episode 14)
Припанковані Себе «Nick Cannon/New Boyz/Ashley Tisdale/Demi Lovato» (Season 9, episode 6)
Сини анархії Емма Джин «Laying Pipe»
«Sovereign»
2013 Live with Kelly and Michael Себе
EXTRA TV with Mario Lopez Себе
Сабріна: Секрети Юної Відьми Сабріна Спелман Озвучка, Підготовка до виробництва
Супер Весела Ніч Жасмін Підготовка до виробництва
2020 Фінеас і Ферб: Кендес проти Всесвіту Кендіс Озвучка
TBA Under Construction Підготовка до виробництва, головна роль

Як продюсер[ред. | ред. код]

Рік Назва примітки
2006 Дещо про Ешлі (Короткометражний документальний фільм) (спів-продюсер)
2008 Крізь об'єктив також головна роль у фільмі
2008 Неймовірні пригоди Шарпей також головна роль у фільмі
2012 Miss Advised
The Keys
2013 Meet Cute
Mr. Right
Cloud 9 разом з каналом Дісней
TBA Under Construction Підготовка до виробництва, також головна роль

DVD[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль
2006 High School Musical Remix Edition Шарпей Еванс
Suite Life of Zack & Cody: Taking Over the Tipton Медді Фіцпатрік
2007 Дещо про Ешлі Сама себе
Добийся успіху: Все за перемогу Сама себе
High School Musical - The Concert - Extreme Access Pass Шарпей Еванс
High School Musical 2 extented edition Шарпей Еванс
Phineas & Ferb: The Fast & The Phineas Кендіс Флінн
2008 High School Musical Encore/ High School Musical 2 (Duo Pack) Шарпей Еванс
That's So Suite Life of Hannah Montana Медді Фіцпатрік
Wish Gone Amiss Медді Фіцпатрік
The Suite Life of Zack and Cody (Vol. 2) - Sweet Suite Victory Медді Фіцпатрік
Suite Life of Zack & Cody: Lip Synchin in the Rain Медді Фіцпатрік
High School Musical 2: Dance Edition Шарпей Еванс
High School Musical Concert/High School Musical: Jump In (Duo Pack) Шарпей Еванс
2009 Крізь об'єктив Менді Гілберт
High School Musical 1-3 and DVD Game Box Set Шарпей Еванс
High School Musical 3: Senior Year Шарпей Еванс
Phineas & Ferb 2: Daze of Summer Кендіс Флінн
2010 Прибульці на горищі Бетані Пірсон
Phineas & Ferb: Very Perry Christmas Кендіс Флінн
2012 Неймовірні пригоди Шарпей Шарпей Еванс
Phineas & Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension Кендіс Флінн
Phineas & Ferb: The Perry Files Кендіс Флінн

Blu-Ray[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль
2007 High School Musical 2 Шарпей Еванс
Picture This Менді Гілберт
2012 Whisper Of The Heart Юко Харада

Дискографія[ред. | ред. код]

Тури[ред. | ред. код]

Кар'єра рекламної моделі[ред. | ред. код]

Ешлі була обличчям деяких брендів і знялася в понад 100 рекламних роликах. Ешлі була моделлю Форд. У жовтні 2007 року, Тісдейл підписала контракт з Ecko Red. Вона виступала на кожному показі мод. 2008 року Ешлі працювала з Huckleberry Toys, обмежене видання ляльок її подібності. Вона з'явилася в рекламі Toys "R" Us, T-Mobile і розіграші кампанії «Geared 4 School» Staples, Inc. Вона була обличчям дезодоранту Degree girl і записав багато відео для просування продукту. Для просування вона записала кілька кавер версії хітів 80-х років XX століття. 2009 року підписав п'ятирічний контракт з італійською лінією одягу Puerco Espin для просування товарів. 2011 року Тісдейл була обличчям Hollywood Era, а навесні 2012 року став обличчям марки одягу OP.

Бренди:

Реклама:

Філантропія[ред. | ред. код]

Ешлі витрачає свій час і зусилля, на допомогу людям. Незалежно від вимог свого щільного графіка, Ешлі щорічно знаходить спеціальний час, щоб віддати місця де потрибують допомоги. Тісдейл брала участь в UGG Australia's 6th Annual Art and Sole sale на підтримку St. Jude Children's Research Hospital.. Ешлі та її колеги по Шкільному мюзиклу відвідали хворих дітей з Make-A-Wish Foundation. Тісдейл брала участь у Hope for Haiti Now telethon на підтримку Hope for Haiti Now Relief Fund, і підтримувала A Home In Haiti під час першого аукціону TwitChange. 2009 року Ешлі стала волонтером у благодійній компанії Get on the Bus. Ешлі брала участь у 1st Annual Itty Bitty Art Sale, 2st Annual Itty Bitty Art Sale і 3nd Annual Itty Bitty Art Sale і була призначена для листівок Bitty Art Sale, для Pluralistic School в 2009–2011 роках. Ешлі брала багато разову участь у “A Time For Heroes” 2005–2007 і 2011 році на честь Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation.У 2011 Ешлі відвідала 2nd Annual Lindt Gold Bunny Celebrity Auction в підтримку Autism Speaks. Ешлі відправила 2 своїх автографа на фото з фотосесії для журналу ZOOEY в Японію для підтримки Red Cross.Ешлі відвідала 6th Annual Day of Beauty в підтримку LA Children's Hospital. 2012 року Ешлі разом зі своєю бабусею, яка хворіла на рак молочної залози, знялися у ролику для благодійної кампанії Puma Project Pink, яка бориться з раком. В лютому 2013 Ешлі взяла участь у Green Works New Campaign, яка допомагає рятувати екологію. Ешлі Тісдейл підтримує багато фондів для допомоги:

Нагороди і номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Робота Результат
2006 Billboard Music Award Саундтрек року Шкільний мюзикл (Разом з головним акторським складом) Перемога
Альбом року Шкільний мюзикл (Разом з головним акторським складом) Номінація
American Music Awards Найкращий поп-альбом Шкільний мюзикл (Разом з головним акторським складом) Номінація
Primetime Emmy Awards Видатні Дитяча програма Шкільний мюзикл (Разом з головним акторським складом) Перемога
2007 Nickelodeon UK Kids' Choice Awards Найкраща ТВ акторка The Suite Life of Zack & Cody Перемога
Premios Oye! Виконавець - міжнародний прорив Headstrong Номінація
American Music Awards Улюблений саундтрек Шкільний мюзикл: Канікули (Разом з головним акторським складом) Перемога
2008 Nickelodeon Australian Kids' Choice Awards Улюблена інтернаціональна тв зірка The Suite Life of Zack & Cody Номінація
2009 MTV Movie Award Кінонагорода MTV за найкращий прорив року Шкільний мюзикл: Випускний Перемога
Teen Choice Awards Найкраща актриса: Музика/танці Шкільний мюзікл: Випускний Номінація
Вибір фільму: Музика/танці Шкільний мюзікл: Випускний Перемога
Літо: Кінозірка — дівчина Прибульці на горищі Номінація
Los Premios MTV Latinoamerica Найкращий живий виступ It's Alright, It's OK Номінація
Найкращий новий інтернаціональний артист Guilty Pleasure Номінація
2014 Daytime Emmy Awards Видатний виконавець в анімаційній програмі Сабріна: Секрети Юної Відьми Номінація
Young Hollywood Awards Зірка соціальних медіа Сама В очікуванні

Рейтинги[ред. | ред. код]

Ешлі Тісдейл з'являлася у багатьох рейтингах:

Рік Категорія Позиція Примітка
2008 «Maxim» «Hot 100» #10
2008 «Forbes» «The Celebrity 100» #94
2008 «Forbes» «The World's Most Powerful Teen Stars» #94
2009 «Maxim» «Hot 100» #79
2009 «Seventeen» «Style Styre» найстильніша зірка року
2010 «PopCrunch» «The 100 Hottest Women» #79
2010 «PopCrunch» «The 50 Hottest Women of Twitter» #25
2010 «Seventeen» «Style Styre» найстильніша зірка року
2010 «FHN» «100 Sexiest Women in the World» #31
2013 «Maxim» «Hot 100» #7

Факти[ред. | ред. код]

  • Улюблені тварини Ешлі — це її два мальтіпу (суміш мальтійської болонки і пуделя) — Блонді і Мауї.
  • Ешлі Тісдейл тривалий час проживала в будинку батьків. 2010 року Ешлі Тісдейл запросила у свій власний будинок журналістів журналу Instyle Magazine. У червні 2010 року в продаж надійшов журнал Instyle в якому Ешлі розповіла про інтер'єрі свого будинку і пару знімків.
  • Перша машина Ешлі Porsche Boxster S яку Ешлі придбала ще за часів «Класного мюзиклу».
  • Друга машина Ешлі Тісдейл Mercedes G550 2009 року випуску. Третьою машиною стала Mercedes-Benz G55 білого кольору.
  • Перше тату з написом Believe (Вірю) на лівому плечі. Друге — Fearless (Безстрашна), яке зроблена на правому зап'ясті. Ці татуювання вперше були побачені на церемонії People's Choice Awards 5 січня 2011. Третім тату, зробленим 7 вересня 2011 року, є словосполучення Jamais Seule, що з французької означає Ніколи не самотня на тильній стороні стопи правої ноги.
  • Для альбому «Guilty Pleasure» були написані кілька пісень, які згодом не були реалізовані: «If My Life Was A Movie» (укр. «Якби моє життя було фільмом»), «Shopaholic» (укр. «Шопоголік»), "History «(укр.» Історія ").
  • Пісня «He said she said» звучить у фінальних титрах фільму «Добийся успіху 4: Все за перемогу».
  • Натуральний колір волосся — темно-коричневий.
  • Найкращий друг серед хлопців — Зак Ефрон.
  • У віці 12 років вона співала в Білому домі.
  • Разом з Ліндсі Лоан і Мішель Бартон знімалася як модель для Ford.
  • Гонорар Ешлі за «Donnie Darko» склав 250 000 доларів. Гонорар за «The Suite Life of Zack and Cody» — 35 000 доларів за епізод Гонорар за «Шкільний мюзикл» склав 1 мільйон доларів
  • Щоб підготуватися до ролі Шарпей у Шкільному м'юзиклі, Ешлі дивилася фільм «Паскудне дівча», зокрема приділяючи увагу грі Рейчелл МакАдамс.
  • Її дебют на великому екрані відбувся в 2001 році у фільмі «Донні Дарко»

Посилання[ред. | ред. код]