Вікіпедія:Розблокування безстроково заблокованих

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Одне з питань, якими зазвичай задаються безстроково заблоковані користувачі та редактори — «що в такій ситуації робити далі?»: чи є можливість відновити свою репутацію, чи ви вигнані назавжди?

Ця інструкція не є обов'язковою до дотримання; а є лише набором критеріїв, до яких може прислухатися більшість адміністраторів та інших членів спільноти, проте вона може допомогти знайти консенсус.

Умови зняття блокування[ред. код]

Все просто:

  • Шість місяців утримайтеся від створення/використання лялькового театру, а також не ухиляйтесь від накладених обмежень чи блокування — тобто протягом цього терміну не вносіть якісь редагування за допомогою інших облікових записів, в тому числі анонімних.
  • Обіцяйте уникати та більш не допускати поведінки, що спричинила встановлення обмежень чи блокування.
  • Не створюйте жодних інших надмірно серйозних причин, що можуть завадити зняттю обмежень чи блокування та вашому поверненню.

Як це працює?[ред. код]

Вибачення та інші вирази каяття не є обов'язковими. Від вас вимагається лише проява елементарних правил ввічливості та етикету і бажання конструктивно рухатися вперед.

Ця інструкція не є обов'язковою до виконання та не дає гарантії того, що ви будете розблоковані, і адміністратори не зобов'язані розблокувати вас, особливо якщо ви не вказали достатньо вагомих причин для цього, крім того, що ви уникали діяльності на Вікіпедії протягом шести місяців. Ви повинні вказати чіткі причини, відповідно до яких з вас повинні бути зняті обмеження і блокування.

Прийнятність[ред. код]

Ця інструкція поширюється на більшість обмежень, а також на тимчасові й безстрокові блокування, але лише в ситуаціях, які не припускають підрив основ спільноти та тих випадків, коли порушене правило має і ймовірність юридичного переслідування. Крім того, інструкція не поширюється на будь-які обмеження накладені Арбітражним комітетом і/або Фондом Вікімедіа.

Варіації[ред. код]

В особливих випадках, якщо редактор демонструє надзвичайно гарне розуміння обставин, що призвели до блокування, і викладає переконливі причини для зняття блокування, а також демонструє позитивний внесок в інших проєктах Фонду Вікімедіа, обмеження або блокування може бути зняте раніше зазначеного вище випробувального терміну в шість місяців.

З іншого боку, якщо безстроково заблокований користувач продовжує поводитися особливо деструктивно або вже вчинені порушення є надто серйозними, заявка на зняття блокування може розглядатися набагато довше, ніж зазвичай, а може бути і зовсім проігнорованою.

Відповідно до інструкції заблокованим користувачам та користувачам з накладеними обмеженнями перед подачею заявки рекомендується внести значний і цінний внесок в інші проєкти Фонду Вікімедіа, оскільки користувачі, що не почекали встановлений інструкцією випробувальний термін і/або не внесли значного внеску в інші проєкти Вікімедіа, часто отримують негативну відповідь на заявку і залишаються заблокованими.

Див. також[ред. код]