Друзі дітей Чорнобиля

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Друзі дітей Чорнобиля
Оригінальна назваангл. Friends of Chernobyl's Children
Дата заснування1995
Типблагодійна організація
Мета діяльностідопомога дітям, постраждалим від Чорнобильської катастрофи в Білорусі
ЗасновникиОлвін Кео

«Дру́зі діте́й Чорно́биля» (англ. Friends of Chernobyl's Children) — благодійна організація, заснована у 1995 році у Великій Британії. Організація займається щорічним перевезенням дітей у зоні ризику з Республіки Білорусь до Сполученого Королівства на один місяць.

«Друзі дітей Чорнобиля» названа на честь Чорнобильської катастрофи, що сталась у 1986 році. Ця організація є однією з найстаріших із 20 благодійних організацій зі згадкою Чорнобиля в назві[1], зареєстрованих через Комісію з питань благодійності Англії та Уельсу.

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • Засновник і керівник благодійної організації Олвін Кео став кавалером ордена Британської імперії у 2007 році «за заслуги перед дітьми, які постраждали від Чорнобильської катастрофи в Білорусі»[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Search "Chernobyl" in Charity Commission register (англ.). Charity Commission for England and Wales. Процитовано 20 червня 2006.
  2. Queen's Birthday Honours 2007 (англ.). Birmingham Post. 15 червня 2007. Процитовано 5 лютого 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Посилання

[ред. | ред. код]