Касимова Назокат Анварівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Касимова Назокат Анварівна
узб. Назокат Анваровна Қосимова
Народилася1969
Ташкент, Узбецька Радянська Соціалістична Республіка, СРСР
Країна СРСР
 Узбекистан
Діяльністьдипломат
Галузьісторія, політологія, зовнішня політика і міжнародні відносини
Alma materНаціональний університет Узбекистану і Вашингтонський університет
Науковий ступіньдоктор політичних наук
Науковий керівникGoga Xidojatovd
Нагороди

Назокат Анварівна Касимова (нар. 1969, Ташкент) — доктор політичних наук, професор, політолог, ведучий експерт з дослідження проблем міжнародних систем і глобального розвитку, регіональної інтеграції, регіональної безпеки, реформування вищої освіти Узбекистану.

Біографія

[ред. | ред. код]

Назокат Касимова народилася в родині Анвара Касимова, провідного радянського, узбецького вченого-сходознавця, індолога, тюрколога, експерта з питань зовнішньої політики і міжнародних відносин, доктора історичних наук, професора.

Назокат Касимова у 1991 році закінчила історичний факультет Ташкентського державного університету. У 1995 році захистила кандидатську дисертацію. У 2002 році захистила докторську дисертацію. У 1993-1994 роках навчалася в аспірантурі Вашингтонського університету[1].

Стажувалася: в 2000 році в Дослідницькому центрі Вудро Вільсона (США), в 2008 році Університеті Цукуба (Японія), в 2011 році Американському університеті / програма Фулбрайт. Має понад 50 наукових публікацій. Член групи експертів з реформування вищої освіти Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан. Працювала спільно з низкою міжнародних організацій та проектів. Професор Узбецького університету світової економіки і дипломатії.[2]

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]