Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/11 квітня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Антонович Мирослав Іванович

-Знайдено: + Миросла́в Іва́нович Антоно́вич (* 1 березня 1917, місто Долина, нині Івано-Франківської області — † 11 квітня 2006, місто Утрехт Нідерланди) — український співак (баритон), хоровий диригент і музикознавець. Доктор музикології.


Назва:Рачинський Гаврило Андрійович

-Знайдено: + Гаври́ло Андрі́йович Рачи́нський (1777, Новгород-Сіверський, нині Чернігівської області — 30 березня (11 квітня) 1843, Новгород-Сіверський) — український скрипаль-віртуоз, гітарист і композитор.


Назва:Верховинець Василь Миколайович

-Знайдено: + Верхови́нець Васи́ль Микола́йович (справжнє прізвище Костів; *5 січня 1880, Старий Мізунь — †11 квітня 1938) — український композитор, диригент і хореограф, перший теоретик українського народного танцю. Автор багатьох музикознавчих праць, викладач хорових дисциплін, теорії музики та гармонії, хоровий диригент, співак, хормейстер і хореограф, музичний і громадський діяч. Етнограф. Василь Верховинець, «… він був не тільки високообдарованою людиною, — говорив М. Т. Рильський,- але й людиною неабиякої освіченості та широких культурних інтересів».
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У 1938 році був арештований. Виїзна сесія Військової колегії Верховного Суду СРСР 10 квітня 1938 р. в місті Києві приговорила В. М. Верховинця до розстрілу. Вирок приведений у виконання у Києві 11 квітня 1938 р.


Зобр:3шт.


Назва:Малюца-Пальчинецький Степан Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер Степан Малюца 11 квітня 1951 року, похований на цвинтарі Пресвятої Діви в м. Клівленді, США.


Назва:Гаврилець Ганна Олексіївна

-Знайдено: + Га́нна Олексі́ївна Гавриле́ць (народилась 11 квітня 1958 року, село Видинів, нині Снятинського району Івано-Франківської області.) — українська композиторка і педагог. Лауреат Шевченківської премії (1999). Заслужена діячка мистецтв України (2005).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилась 11 квітня 1958 року у Видиневі на Станіславівщині (нині Івано-Франківська область). 1982 року закінчила Львівську державну консерваторію ім. М.Лисенка як композиторка у класі проф. Володимира Флиса та 1984 — аспірантуру Київської державної консерваторії ім. П. І. Чайковського (нині Національна музична академія України) під керівництвом проф. Мирослава Скорика.


Назва:Галенковський Андрій Йосипович

-Знайдено: + Андрій Йосипович Галенковський (11 квітня 1815 - ?


Назва:Борис Апрєль

-Знайдено: + 11 квітня 2010 року за результатами голосування та оцінок журі Борис Апрєль залишив проект[1]. Артист пережив це досить боляче. Наступного дня він взяв участь у благодійній акції — передав одному з дитячх будинків під Києвом речі та іграшки, подаровані йому на концертах та зібрані для нього фан-клубом, який теж прибув на цю акцію. Після цього деякий час про Бориса не було нічого чутно. Фани артиста, не бажаючи змиритись з вибуттям свого кумира з проекту і вважаючи, що низькі оцінки на останньому концерті йому поставили не справедливо, продовжували ходити на концерти, голосно вимагаючи повернення Бориса Апрєля на «Суперфінал[2]». Вони влаштовували акції протесту та пікети біля входу на кіностудію ім. Довженка, де проходили зйомки концертів[3], брали участь у програмах, висловлюючи на камеру свої вимоги.


Зобр:13шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]