Ліворуч від ліфта

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ліворуч від ліфта
À gauche en sortant de l'ascenseur
Жанр комедія
Режисер Едуар Молінаро
Продюсер Клод Беррі
Сценарист Жерар Лозьє
У головних
ролях
П'єр Рішар
Рішар Боренже
Оператор Роберт Фрейсс
Композитор Мюррей Хед
Художник Жак Бюфнуар
Кінокомпанія Fideline Films
Orly Films
Renn Productions
Тривалість 83 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 1988
IMDb ID 0096517

«Ліворуч від ліфта» («À gauche en sortant de l'ascenseur») — французька кінокомедія 1988 року, знята режисером Едуаром Молінаро з П'єром Рішаром у головній ролі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Ян та Борис живуть по сусідству. Ян (П'єр Рішар) — сором'язливий художник, який давно закоханий у красиву заміжню білявку Флоранс Арно (Фанні Коттансон). Він довго не наважувався запросити її на побачення, але, зрештою, на своєму вернісажі зважився. На цьому ж вернісажі з'являється темпераментний сусід Яна, теж художник Борис (Рішар Боренже). Він зовсім замучав свою дружину, молоду красуню Єву (Еммануель Беар), постійною недовірою та сварками, і зараз знову учинив скандал, приревнувавши її до одного із відвідувачів.

У день побачення Яна трапилося так, що Борис забув свій кейс, і його напівгола дружина вибігла за ним з кейсом до ліфта. Двері квартири Бориса та Єви постійно зачинялися від протягів, що трапилося і цього разу. Напівоголеній красуні більше нічого не залишається, як шукати притулку в квартирі Яна. Щоб допомогти сусідці, Ян лізе на сусідський балкон, проте тут на порозі з'являється Борис, який згадав про кейс. А в квартиру Яна в цей же момент дзвонить його кохана, на дзвінок якої відповідає Єва і ненароком дає зрозуміти співрозмовниці, що вона роздягнена.

Борис лютує побачивши Яна у своїй квартирі, Яну ледве вдається втекти. Але це лише початок дуже курйозної ситуації, все починає швидко закручуватися. Через безперервний скандал виникає маса кумедних ситуацій і непорозумінь. Борис влаштовує цілий театр сюр, в який опинилися втягнуті Ян, Флоранс, її чоловік, друг Яна, двоє поліцейських, а також чорношкіра покоївка Марілда, яка також виявилася коханкою Бориса.

У результаті все закінчилося добре. Борис вибачився у дружини, побажав удачі Марілді в її особистому житті, яку вирішив втішити друг Яна. Флоранс, викривши чоловіка в черговій зраді, розлучається з ним, і вони з Яном нарешті возз'єдналися.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]