Раднички (Лукавац)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Раднички (Лукавац)
Повна назва Футбольний клуб
Раднички (Лукавац)
Прізвисько Блакитно-Білі
(босн. Plavo-Bijeli)
Засновано 1921
Населений пункт Лукавац, Боснія і Герцоговина
Стадіон «Йошик»
Вміщує 3 000
Президент Боснія і Герцеговина Адіс Лович
Головний тренер Боснія і Герцеговина Зоран Чургуз
Ліга Перша ліга
2013/14 10-те
Домашня
Виїзна
Старий логотип клубу

Футбольний клуб Раднички (Лукавац) (босн. Fudbalski Klub Radnički Lukavac) — професійний боснійський футбольний клуб із міста Лукавац.

Історія[ред. | ред. код]

Команду було засновано в 1921 році. Тривалий час вона виступала в Першій лізі ПНГ, але в сезоні 1999/2000 років клуб вилетів до другого дивізіону, де тривалий час продовжував свої виступи.

Досягнення[ред. | ред. код]

Фанати[ред. | ред. код]

Найьільше фанатське угруповання клубу ФК «Раднички» має назву Сіукс, воно було засноване в 1989 році. Вони розташовуються на південній трибуні стадіону «Йошик».

Принципові протистояння[ред. | ред. код]

Найпринциповішми суперником ФК «Раднички» є команда Слобода (Тузла). Це протистояння можна спостерігати й між угрупуваннями обох клубів, Сіукс ФК «Радничок» та ФУКАРЕ «Слободи». Під час матчу Сіукс знаходяться на південній трибуні, а ФУКАРЕ — на північній. Матчі між цими суперниками як в Лукаваці, так і в Тузлі є найвідвідуванішими з-поміж інших. Матчі між цими суперниками до сих пір мають певний ризик, оскільки на початку історії їх протистоянь дуже часто відбувалися бійки між фанатськими угрупуваннями обох клубів, але в останні роки матчі проходять без будь-яких інцидентів.

Джерела[ред. | ред. код]