Реабілітаційний центр «Допоможи Собі Сам»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Реабілітаційний центр «Допоможи Собі Сам»
Країна Україна Україна
Найближче місто Дніпро
Основний вид діяльності реабілітація бійців АТО
реабілітація дітей з ДЦП
Рік створення 2015[1]
Напрямок опорно-руховий апарат
зменшення наслідків контузій, неврозів
Адреса

Дніпро, вул. Василя Чапленко (колишня Фрунзе), 14-а

Харків, вул. Валентинівська (колишня Блюхера), 27-б

Реабілітаційний центр «Допоможи Собі Сам» організований в травні 2015 року Сергієм Куршаковим, бійцем 40 батальйону «Кривбас», і його дружиною Іриною Куршаковою в Дніпрі.

Про центр

[ред. | ред. код]

Основний напрямок діяльності — надання комплексної фізичної і психологічної реабілітації учасникам АТО і членам їх сімей. Команда фахівців Реабілітаційного центру допомагає:

  • відновити здоров'я при порушеннях опорно-рухового апарату після поранень, травм і операцій;
  • психо-неврологічних проблемах після черепно-мозкових травм і контузій;
  • проблемах з хребтом і внутрішніми органами тощо.

Окремим і важливим напрямком роботи РЦ «ДСС» є лікування і профілактика дитячої патології. Розроблено реабілітаційні програми для дітей різного віку з такими захворюваннями: ДЦП; кривошия; дисплазія тазостегнових суглобів; корекція порушення постави і плоскостопості; вальгусні і варусні деформації тощо.

У РЦ «ДСС» з моменту відкриття станом на початок 2017 року пройшли комплексну реабілітацію понад 1300 бійців АТО і членів їх сімей. Реабілітація складається з різних видів мануальної терапії, краніосакральної терапії, фізіотерапевтичних процедур, комплексу лікувальної фізкультури і водних лікувальних процедур на базі басейну «Метеор», спортивного комплексу Медичної академії та у тренажерній залі «Спортарена Олімпія+».[2] Особам, які потребують психологічної реабілітації, надається можливість роботи з кризовим психологом.

Принцип організації команди РЦ «ДСС» це співпраця фахівців, що працюють в напрямку реабілітації: мануальні терапевти, ортопед-травматолог, фізичний терапевт, невролог, фахівці з краніосакральної терапії, масажисти, сімейний лікар і адміністратори.

У РЦ «ДСС» переконані в тому, що вони можуть допомогти стати на шлях одужання, але це тільки 20-30 % успіху. Решта залежить від самого пацієнта, від його розуміння, що потрібно робити для оздоровлення та підтримки рівня здоров'я в подальшому. Звідси і з'явилася назва «Допоможи Собі Сам», яка зареєстрована як торгова марка.

У жовтні 2017 року РЦ «ДСС» було нагороджено Орденом «За спасіння життя» імені академіка Леоніда Ковальчука.[3][4][5]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. ДНІПРОГРАД. Ветеран АТО у Дніпрі створив центр реабілітації для учасників бойових дій. Архів оригіналу за 8 жовтня 2018. Процитовано 8 жовтня 2018.
  2. Спортарена Олімпія+. Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 21 липня 2019.
  3. Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ. В Зарваниці відбулася V церемонія нагородження орденом «За спасіння життя». Архів оригіналу за 8 жовтня 2018. Процитовано 8 жовтня 2018.
  4. В Зарваниці відбулася V церемонія нагородження орденом «За спасіння життя». Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 21 липня 2019.
  5. ВТО «ОРДЕН». 15 березня 2018 року у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася V урочиста церемонія нагородження орденом «За спасіння життя» імені академіка Леоніда Ковальчука. Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 21 липня 2019.

Посилання

[ред. | ред. код]

Юлія Рацибарська (05 Червень 2015). Боєць для бійця: реабілітовані допомагають лікувати товаришів. Радіо Свобода. Архів оригіналу за 8 жовтня 2018. Процитовано 8 жовтня 2018.