Судіп

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Судіп
каннада ಸುದೀಪ್
англ. Sudeep
Народився2 вересня 1973(19730902)
Шимога
ГромадянствоІндія
Місце проживанняБенгалуру
Діяльністьактор
Alma materDayananda Sagar College of Engineeringd
Знання мовгінді
Роки активності1996 — тепер. час
БатькоСанджів Манджаппа
МатиСароджа
У шлюбі зПрія Радхакрішнан
Діти (1)1 донька
Зріст185 см
Нагороди
IMDbID 1679372
Сайтkicchasudeepkksfa.com

Судіп (*ಸುದೀಪ್, нар. 2 вересня 1973 ) — індійський актор, телеведучий, сценарист, закадровий співак Сандалвуду. Також знімається у фільмах мовами гінді та тамілі. Має прізвисько «Кічча». Вільно володіє мовами телугу, каннада, тамілі та гінді.

В його доробку 74 ролі, 9 саундтреків, 17 пісень за кадром, 7 режисерських і 3 сценічні роботи. Є переможцем у номінації кращий актор премій Filmfare Awards South — 4 рази, премії штата Карнатака — 1 раз, Південноіндійської міжнародної кінопремії — 1 раз, Suvarna Film Awards (від каналу Суварна) — 2 рази, Торонтського фестивалю фільмів-жахів — 2 рази, Мадридського міжнародного кінофестивалю — 1 раз.

Життєпис

[ред. | ред. код]

народився у містечку Шимога (штат Карнатака) 1973 року. Тут здобув середню освіту. Потім поступив до Машинобудівельного коледжу імені Даянанда Сагара. Представляв коледж в команді по крикету протягом 2 років. Також відвідував школу акторської майстерності Рохана Танеджі в Мумбаї. закінчив коледж зі ступенем бакалавра в галузі промислового і виробничого обладнання.

У 1996 році вперше знявся у фільмах «Брахма» і «O Kusuma Baale», але вони не вийшли в прокат. Тому початком кар'єри Судіпа вважається 1997 рік, коли він знявся у фільмі «Thayavva». Доволі швидко виявив свою різноплановість: здатен грати як позитивних, так й негативних персонажів. Але у 1998—200 роках знявся лише у 2 фільмах.

У 2001 році Судіп був нагороджений премією Filmfare Awards South за фільм «Huchha» як кращий актор. Водночас став виконувати пісні для кінофільмів. Того ж року одружився з Радхакрішнаною. У 2002—2003 роках він також отримав премії Filmfare Awards South і Karnataka State Award як кращий актор за фільми мовою каннада «Nandhi», «Swathi Mutthu».

Судіп є засновником і власником кінокомпанії «Kiccha Creations». Є продюсером і режисером каннада-фільмів, зокрема «Моя Автобіографія» (2006 рік), «#73, Shaanthi Nivaasa» (2007 рік), «Veera Madakari». Фільми, особливо перший, мали комерційний успіх.

У 2008 році дебютував в кінострічці мовою гінді «Функ» (боллівудський фільм жахів). Судіпу сприяв успіх, завдяки цього він став кінозіркою усією Індії. У 2010 році знявся у 10 стрічках, проте не всі були успішними. Роль в сазі Рама Гопала Варми «Rakta Charitra» сприяла зростанню популярності актора, а фільм «Функ-2» провалився в прокаті.

Його фільм «Kempegowda», в якому Судіп виступав в якості режисера, в 2011 році став хітом. У 2012 році дебютував в фільмі мовою телугу «Eega» («Муха»). 2013 року також мав успіх як актор у фільмах «Баччан» і «Varadhanayaka». У 2014 році вийшов його фільм «Maanikya», який є ремейком телугумовного фільму «Гострий перець». Фільм мав комерційний успіх.

Судіп працює також на телебаченні, де є ведучим реаліті-шоу «Pyate Hudgeer-Halli Lifu» на каналі Suvarna. Ця програма цікава тим, що міських дівчат відправляють жити в село, де вони повинні показати всі свої навички виживання в сільській місцевості. Судіп не просто ведучий цієї програми, а також і наставник та помічник для цих дівчат.

У 2015 році зіграв невелику роль перського купця Аслам Хана у фільмі «Бахубалі: Початок», який став фільмом року. Того ж року розлучився з дружиною, але 2017-го шлюб відновлено. Доволі успішним для актора став 2016 рік — Судіп знявся у 7 фільмах. У 2017 році знявся в бойовику «Hebbuli», що мав комерційний успіх. У тому ж році погодився на фільм «Тигр живий», в якому він повинен зіграти головного лиходія Захіра, але коли вийшов сам фільм, жодної сцени з його участю не виявилося.

У 2018 році до виходу готується до виходу фільм «Villain», де Судіп знімається разом з Шивою Раджкумаром.

Родина

[ред. | ред. код]

Дружина — Прія Радхакрішнан, колишня працівниця авіакомпанії.

Діти:

  • Саанві (нар. 2004)

Джерела

[ред. | ред. код]