Трейсі Скоггінс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трейсі Скоггінс
Народилася 13 листопада 1953(1953-11-13) (70 років)
Ґалвестон, Техас, США
Громадянство  США
Діяльність акторка, модель, кінопродюсерка, телеакторка, кіноакторка
Alma mater Університет штату Техасd і Dickinson High Schoold
Роки діяльності 1979 — тепер. час
IMDb nm0001712

CMNS: Трейсі Скоггінс у Вікісховищі

Трейсі Скоггінс (Tracy Scoggins, народилась 13 листопада 1953) — американська актриса, найбільш відома за ролями Моніки Колбі в серіалах «Династія» і «Династія 2: Сім'я Колбі», Кет Грант (телесеріал «Лоїс і Кларк: Нові пригоди Супермена») та Елізабет Локлі — в серіалі «Вавилон-5».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в Галвестоні (штат Техас) у родині адвокатів. Займалася спортом в середній школі — гімнастикою і плаванням. 1970 року закінчила середню школу і незабаром поступила в Техаський університет. Після його закінчення якийсь час працювала моделлю, а після дебютувала як акторка.

За свою кар'єру з'явилася в декількох десятках фільмів й телешоу. Після гостьових появ в серіалах «Даллас», «Ремінгтон Стіл» і «Ті Джей Хукер» Скоггінс отримала постійну роль в телесеріалі «Династія 2: Сім'я Колбі» (спін-оф «Династії».) Незважаючи на великий бюджет і хороші рейтинги першого сезону успіх серіалу не був довговічним і його закрили після двох сезонів, після чого Трейсі перейшла зі своїм персонажем в «Династію», де й знімалася в заключному сезоні. Опісля знялася в декількох фільмах, серед них «Спостерігачі-2», «Бомба уповільненої дії» та «Демонічні іграшки». В 1993—1994 роках зіграла Кет Грант у телесеріалі «Лоїс і Кларк: Нові пригоди Супермена». Зіграла роль Аніти Смітфілд в двох фільмах-сиквелах серіалу «Даллас» (де 1983 року зіграла іншу роль): «Даллас: Джей Ар повертається» (1996) й «Даллас: Війна Юінга» (1998). Опісля вона приєдналася до зйомок серіалу «Вавилон-5» — виконувала роль капітана Елізабет Локлі, згодом зігравши цю ж роль в фільмах-продовженнях: «Вавилон-5: Ріка душ» (1998), «Вавилон-5: Заклик до зброї» (1999) та «Вавилон 5: Загублені оповіді» (2007).

Фільмографія[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]