Фердинанд Звонимир Габсбурґ-Лотаринґен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фердинанд Звонимир Габсбурґ-Лотаринґен
нім. Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen
Народився 21 липня 1997(1997-07-21) (26 років)
Зальцбург, Австрія
Країна  Австрія
Діяльність автогонщик
Знання мов німецька і англійська
Титул ерцгерцог
Рід Габсбурги-Лотаринзькі
Батько Карл фон Габсбурґ
Мати Франческа Тиссен-Борнеміза
Брати, сестри Елеонора Габсбурґd і Глорія Габсбурґ
Нагороди
Орден Золотого руна
IMDb ID 10146268

Фердинанд Звонимир Марія Балтус Кіт Майкл Отто Антал Бахнам Леонард Габсбурґ-Лотаринґен (нім. Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen; 21 липня 1997(19970721), Зальцбург) — австрійський діяч, автогонщик, син Карла Габсбурґ-Лотаринґен, голови імператорського Будинку Габсбурґ-Лотаринґен.

Біографія[ред. | ред. код]

Фердинанд Звонимир Марія Балтус Кіт Майкл Отто Антал Бахнам Леонард народився 21 липня 1997 року в Зальцбурзі. Старший син титулярного імператора Австро-Угорщини, короля Богемії, Хорватії, Галичини та Волині Карла фон Габсбурґа та його дружини Франчески Тиссен-Борнеміза. Він був хрещений 20 вересня 1997 року в Загребі архієпископом Загребським Франьйо Кухаричем. Його хресними батьками є Георг фон Габсбурґ, Алоїс Костянтин Ловенштейн-Розенберг, Маргарита Сакскобурготська (дружина царя Болгарії Симеона) та Агнес Гусслайн.

Є ерцгерцогом Австрії, нащадком імператорського, королівських та великокнязівських престолів різних країн, що входили до Австро-Угорської імперії. Його титули використовуються за кордоном та в генеалогічній літературі, але вони не визнані австрійським та угорським урядом, адже його дід Отто фон Габсбурґ відмовився від всіх претензій на австрійський престол 31 травня 1961 року.

Професійний автогонщик, виступав в чемпіонатах по картингу, Кубках Формула Renault 2.0; Формула Renault 2.0 NEC; Формула Renault 1.6 NEC; Toyota Racing Series; Weathertech SportsCar Championship, Європейському чемпіорнаті Формула-3.

Посилання[ред. | ред. код]