Церква Покрови Пресвятої Богородиці (Згарок)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква Покрови Пресвятої Богородиці (Згарок)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Згарок
Конфесія УГКЦ
Будівництво 2008

Церква Покрови Пресвятої Богородиці в Згарку — парафія і храм греко-католицької громади Хмельницького деканату Кам'янець-Подільської єпархії Української греко-католицької церкви в селі Згарок Хмельницької области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

З перших днів існування парафії (29 серпня 2007) богослужіння проводили в тимчасовій каплиці, облаштованій в приміщенні старого магазину.

За порадою старожилів села на місці старої спаленої дерев'яної церкви в центрі села та з благословення владики Василія Семенюка було освячено місце під будівництво храму. І вже в березні 2008 року Анатолій Кляшторний, його зять і о. Анатолій Венгер за один день викопали вручну траншеї під фундамент храму. А наступного тижня приїхала бригада будівельників з м. Бучач Тернопільської області на чолі з Іваном Вацлавим, які за два тижні збудували церкву.

Накривали її майстри із Деражні. Через місяць та ж сама бригада будівельників церкву поштукатурила. А згодом приїхали семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого і пошпаклювали стіни та стелю храму.

28 липня 2008 року владика Василій Семенюк освятив храм. В освяченні брали участь вікарій о. Дмитро Квич та декан о. Іван Данкевич і ще кілька священників.

Діє припарафіяльна спільнота «Матері в молитві» та недільна катехитична школа.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Анатолій Венгер (з 2007).

Джерела[ред. | ред. код]