Чесний злодій

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чесний злодій
англ. Honest Thief
Жанр кримінальний трилерd, фільм-трилер і бойовик
Режисер Mark Williamsd
У головних
ролях
Ліам Нісон, Кейт Волш, Ентоні Рамос, Джай Кортні, Джеффрі Донован і Роберт Патрік
Оператор Shelly Johnsond
Композитор Марк Ішем
Дистриб'ютор Vertigo Médiad[1]
Тривалість 99 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2020
Кошторис 30 000 000 $
Касові збори 31 220 247 $[2] і 14 163 574 $[2]
IMDb ID 1838556
honestthiefmovie.com

Чесний злодій — кримінальний бойовик; зняв режисер Марк Вільямс. Це другий його фільм як режисера після стрічки 2016 року «Мисливець з Волл-стріт» (A Family Man) — до того він займався продюсуванням. Сценарій Вільямс написав спільно зі Стівом Оллрічем. У США фільм вийшов 9 жовтня 2020 року.

Стислий зміст[ред. | ред. код]

Довгі роки Том Картер займався пограбуванням банків і набув неабиякої майстерності в цій справі: за вісім років дванадцять вдалих пограбувань, дев'ять мільйонів готівкою. Та гроші він не витрачає, а вирішує сховати в комірці на складі, що здається в оренду. Але в конторі складу він зустрічає Енні Вілкінз — вона розведена, працює клерком і заочно вивчає психологію.

Закохавшись у жінку, Том захотів жити з нею разом звичайним спокійним життям. Але він не хоче брехати коханій, тож телефонує у ФБР та поропонує угоду — він здається, повертає всі гроші, а за це отримує пом'якшення вироку. Але два агента ФБР, Нівенз і Голл, спокушаються такою значною сумою і вирішують привласнити гроші, а самого Тома вбити.

На біду в готель, де вони зустрічаються з Томом випадково нагодився старший агент Бейкер. Нівенз стріляє у Бейкера і намагається застрелити Тома, але вправний боєць зав'язує боротьбу і йому вдається втікти.

Тепер Тому доведеться докласти всі сили та здібності у володінні зброєю і вибухівкою, щоб захистити свою жінку, зняти з себе неправдиві обвинувачення та викрити злочинних ФБРівців.

Знімались[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]