Ісраель Бахарав

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ісраель Бахарав
Народився 30 жовтня 1945(1945-10-30) (78 років)
кібуц, Ізраїль
Країна  Ізраїль
Діяльність керівник, генеральний директор, офіцер, льотчик-винищувач
Учасник Ліванська війна, Шестиденна війна, Війна на виснаження і Війна Судного дня
Роки активності 1963 — тепер. час
Посада генеральний директор
Військове звання Tat Alufd
Нагороди
Medal of Distinguished Service

Ісраель Бахарав (івр. ישראל בהרב‎, англ. Israel Baharav) — ізраїльський військовий діяч, бригадний генерал Армії оборони Ізраїлю, льотчик-ас ВПС Ізраїлю, збив 12 (за іншими даними — 11) літаків супротивника, підприємець.

Командував авіаційним підрозділом під час війни Судного дня. Брав участь у повітряному бою ізраїльських ВПС проти підрозділів СРСР, розміщених в Єгипті, що відбувся 30 липня 1970 року в ході Війни на виснаження, в результаті якого п'ять радянських винищувачів МіГ-21 були збиті ізраїльськими винищувачами F-4 Phantom і Mirage III. Після бою радянське військове командування заборонило радянським пілотам вступати у бій з ізраїльськими винищувачами.

Після війни служив на посаді командувача ВПС, був військовим аташе і представником Міністерства оборони у Швейцарії та Австрії.

По завершенні служби був головою і співзасновником компанії з кібербезпеки.

Один з 105 відставних ізраїльських генералів і служб безпеки, які 3 листопада 2014 року направили лист прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньягу, закликаючи його співпрацювати як з арабським світом, так і з палестинцями[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Interview with Brigadier-General Israel Baharav: The letter to Netanyahu and more!. Архів оригіналу за 16 серпня 2017. Процитовано 16 серпня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]