Авдєєв Дмитро Леонідович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Авдєєв
Дата народження 10 листопада 1984(1984-11-10) (39 років)
Місце народження Добропілля, Донецька область, Українська РСР, СРСР
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Професія Режисер
IMDb ID 8843671
avdeevdmytro.com
CMNS: Авдєєв Дмитро Леонідович у Вікісховищі

Авдєєв Дмитро (нар. 10 листопада 1984, Добропілля, Україна) — український кінорежисер.

Освіта[ред. | ред. код]

Закінчив факультет «Театрального та кіно-телемистецтва» Харківської державної академії культури за спеціальністю телерепортер. У 2013 році закінчив курси «Filmmaking Foundation» в London Film Academy[en].

Кар'єра[ред. | ред. код]

У студентські роки розпочав роботу на місцевому телебаченні, знімав авторську програму «Реставрація» про легенди Харкова. В 2007 році переїздить до Києва, працює сценаристом промовідділу телекомпанії «Інтер». З 2008 розпочинає роботу телеведучого на телеканалі «MTV-Україна» програми «Гільдія клабберів» та денного шоу «День MTV». З 2010 — режисер та продюсер шоу на телеканалі «MTV-Україна». У 2013 Дмитро Авдєєв стає співзасновником компанії «TVBOY production», працює в ній режисером та продюсером. У 2013—2015 роках — автор шоу «Інсайдер» на телеканалі «МЕГА». У 2015—2019 роках — режисер окремих випусків тревел-шоу «Їже, я люблю тебе» та «Орел & Решка».

Фільмографія[ред. | ред. код]

«Срака Генка»

Стрічка «Жопа Генка» — екранізація однойменного оповідання американського письменника Джима Хьюбера «Kissing Hanks Ass», адаптація Дмитра Авдєєва.
Фільм «Зникла Собака» — за оповіданням австралійського письменника Девіда Торна «Missing Missy».
Короткометражна драма «Дорога додому» знята за оригінальним сценарієм Антона Базелінського, автор ідеї — Дмитро Авдєєв. Створена за підтримки Уряду України та Міністерства культури України.

Відеографія[ред. | ред. код]

Режисер рекламних відео для компаній Samsung, JTI, PEPSI, Colgate, Philip Morris. Режисер музичних кліпів на пісні гурту «Brutto».

Джерела[ред. | ред. код]