Айна Бестард

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Айна Бестард
ісп. Aina Bestard
Народження 1981
Мальорка, Балеарські острови[d], Іспанія
Країна  Іспанія
Діяльність ілюстратор, письменниця, дизайнерка, дитяча письменниця, художниця по текстилю

Айна Бестард (ісп. Aina Bestard, нар. 1981, Майорка, Іспанія) — іспанська художниця, дизайнерка, авторка дитячих книжок.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася на острові Мальйорка, що розташований у Середземному морі. Згодом сім'я переїхала до Барселони. У дитинстві дідусь-художник навчив її малювати. З раннього віку близькі підтримували бажання Айни працювати у творчій сфері, тим паче дівчині вдавалося точно відтворювати світ у малюнках. Тому вона вирішила вивчати дизайн в ESDI. Вищу освіту здобула у Барселоні. Працювала у фешн-відділі ESDI, розробляла дизайн малюнків для Miró Jeans і нижньої білизни для Woman’s Secret.

Проживає і працює на Мальйорці.

Творчість[ред. | ред. код]

Після повернення на Мальйорку Айна почала ілюструвати книги. Мегауспішна серія книжок-розглядалок для дітей «Що ховається...» (What's Hidden) перекладена на 13 мов і загальний тираж становить понад 250 000 примірників. В Україні першу книжку із серії («Що ховається у лісі?») видали у 2016 році у Видавництві Старого Лева. Специфіка ілюстрацій в тому, що розглядання через спеціальні скельця дозволяє побачити нові деталі на малюнках. Художниця створила оптичну ілюзію за допомогою трьох кольорів і густо переплетених ліній:

«Контурні ілюстрації в книзі надруковано трьома кольорами — жовтим, блакитним і червоним. Різнокольорові лінії переплітаються одна з одною, утворюючи справжні візерунки, в яких впізнаєш загальні обриси таємничого лісу. Але якщо подивишся на них крізь «чарівні скельця» — кольорові пластикові фільтри, — то неодмінно побачиш те, що сховалося від твоїх очей. На кожній сторінці можна прочитати підказки, через який кольоровий фільтр досліджувати справжні таємниці лісового життя.»[1].

Українські переклади[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Що ховається у лісі?. Видавництво Старого Лева. Архів оригіналу за 27 вересня 2020. Процитовано 24 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]