Альперт Алеан Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альперт Алеан Олександрович
Народження 25 червня 1938(1938-06-25) (85 років)
Херсон, Миколаївська область, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Діяльність фотохудожник
Член Національна спілка журналістів України
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня
Заслужений працівник культури України

Алеан Олександрович Альперт (нар. 25 червня 1938, Херсон) — український фотохудожник, член Національної спілки журналістів України.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 25 червня 1938 року в Херсоні. Син журналіста і фотолітописця Херсонщини Олександра Альперта. Навчався в школі № 20, вечірній школі № 1 та судномеханічному технікумі. У 1956 році вступив до фотографічної артілі «Светопись», де навчався фотосправі, працюючи лаборантом і ретушером. У 19581961 роках проходив службу в Радянській армії. Після звільнення в запас працював на Херсонській обласній станції юних техніків керівником фотогуртка. Співпрацював з редакціями обласних та республіканських газет, зокрема з газетами «Наддніпрянська правда», «Радянська Україна», «Молодь України», «Комсомольское знамя», «Спортивна газета». У 1966 році прийшов працювати фотокореспондентом до редакції газети Херсонського обкому комсомолу «Ленінський прапор».

З 1989 по 1992 рік його роботи друкувались у всесоюзних газетах «Правда», «Известия», «Комсомольская правда», «Сельская жизнь», «Советский спорт», «Литературная газета». З 1992 року став працювати фотокореспондентом газети «Херсонський вісник».

Відзнаки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]