Армія повстання та визволення квірів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Армія повстання та визволення квірів
The Queer Insurrection and Liberation Army
Лого підрозділу
На службі 24 липня 2017 року —24 вересня 2018 року[1]
Роль Боротьба з ІДІЛ та їхніми злочинами проти ЛГБТ-людей.
Чисельність Невідомо
Війни/битви

Громадянська війна в Сирії

Командування
Поточний
командувач
Лідера немає (неієрархічна організація) Арран МакАлун (очевидний лідер на Заході)
Знаки розрізнення
Прапор TQILA Flag.svg
Емблема

Армія повстання та визволення квірів (англ. The Queer Insurrection and Liberation Army) (TQILA) — квір-анархістська збройна група та підрозділ Міжнародних революційних партизанських сил[3][4], сформована 24 липня 2017 року ЛГБТ членами МРПС. Про утворення підрозділу було оголошено в місті Ракка, разом з їхніми цілями та вимогами; систематичне переслідування ЛГБТ людей ІДІЛом було виділено як важливу мотивацію для створення групи. Повідомляється, що TQILA є першим ЛГБТ-підрозділом для боротьби проти Ісламської держави і очевидно, першим ЛГБТ-ополченням на Близькому Сході.

Становлення[ред. | ред. код]

Фото, на якому бійці позували поряд зі знаком з девізом "Ці педики —вбивають фашистів" та два прапори - прапор групи та прапор ЛГБТ - набули вірусного характеру.

Підрозділ, як і решта МРПС, є членом Міжнародного батальйону за свободу. На одному з знімків групи представлені командувач Міжнародного батальйону за свободу Гевал Магір та марксистсько-ленінські партизанські групи TKP / ML TİKKO[5], які тримають прапор ЛГБТ.

Незважаючи на те, що підрозділ був членом Міжнародного батальйону за свободу, деякі ЗМІ помилково повідомили, що TQILA був офіційним підрозділом Сирійських демократичних сил, що спричинило плутанину. У відповідь Мустафа Балі, директор ЗМІ СДС, спростував ці обвинувачення. Заявивши, що в коаліції немає ЛГБТ-бригади. Однак він не заперечив існування ЛГБТ-бригади у складі Міжнародного батальйону за свободу.[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. @IRPGF (24 вересня 2018). Final communique from the IRPGF (Твіт) — через Твіттер.
  2. Roussinos, Aris (15 червня 2017). Confirmed taking part in Raqqa offensive:. @arisroussinos. Процитовано 15 червня 2017.
  3. Moore, Jack (25 липня 2017). First LGBT unit created to fight ISIS in Syria. Its name? The Queer Insurrection. Newsweek. Архів оригіналу за 2 червня 2019. Процитовано 25 липня 2017.
  4. Kentish, Ben (25 липня 2017). 'The Queer Insurrection': Coalition forces fighting Isis in Syria form first LGBT unit. The Independent. Архів оригіналу за 23 червня 2019. Процитовано 25 липня 2017.
  5. Rojava, TİKKO (13 червня 2017). Rojava'dan Kaypakkaya mesajlarıhttps://youtu.be/oguh1otMUj8. @RojavaTikko. Архів оригіналу за 23 січня 2018. Процитовано 30 червня 2017.
  6. LGBT unit not officially part of SDF, says Kurdish official. Middle East Eye. 26 липня 2017. Архів оригіналу за 28 липня 2017. Процитовано 28 липня 2017. TQILA, which announced on Twitter its acronym name is pronounced "tequila", is a part of the IRPGF, an anarchist unit and a sub-group of the International Freedom Battalion of foreign fighters formed to assist the SDF.

Посилання[ред. | ред. код]